Selasa, 9 Mac 2021

SIAPA DIA JOHNSON BIN JOHNSON INI ?SAPA JOHNSON

BIN JOHNSON INI ? 

AMIN

SEBELUM DIA 

CUCUK LEBIH BAIK

KENAL SAPA DIA

AMIN 

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

Malaysia bakal terima bekalan vaksin Johnson & Johnson - KJ

..

28 Feb 2021 — Malaysia bakal terima bekalan vaksin Johnson & Johnson - KJ ... JKJAV, jemaah menteri membuat keputusan untuk membeli vaksin tersebut.

SUARA GEDEBE UNTUK PARTI BUAYA

 

 PARTI BUAYA

DAH MERASA

NIKMAT  

MAKAN BANGKAI

KAH KAH KAH

ITU PASAL KEPALA

JADI BESAR

KAH KAH KAH


PAS parti kecil,

 tak perlu campur

 urusan Umno, 

kata Tajuddin

PAS sebuah parti kecil yang tidak seharusnya masuk campur dalam hubungan antara Umno dan Bersatu, kata Pengarah Pilihan Raya Tajuddin Abdul Rahman.

Tajuddin menegaskan, Umno sama sekali tidak akan bekerjasama dengan Bersatu walau apa yang berlaku dan menolak usaha PAS untuk menjadi pendamai.

“Dia (PAS) tak tau. Dia sedaplah parti dia PAS, kita (Umno) ni macam mana. Mereka hendak ganggu dan gugat dan memperkecilkan Umno ni,” katanya pada sidang media di Kuala Lumpur hari ini.

“PAS dah memang parti kecil tapi Umno adalah parti yang besar takkan kita nak jadi parti yang kerdil. Kita merasakan sekarang ini kita dibuat begitu rupa hendak menjadikan Umno ini sebuah parti kecil.”

Semalam Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man menasihati pemimpin ketiga-tiga parti itu untuk terus mendukung kerajaan sedia ada sekali gus memberi fokus kepada isu rakyat yang menanggung beban berikutan pandemik Covid-19 dan kurangkan politik dalaman yang mengganggu tumpuan.

Katanya, PAS mahu melihat “muafakat politik” yang termeterai di bawah Perikatan Nasional (PN), antara Bersatu, PAS dan Umno diteruskan sehingga selepas PRU15 demi masa depan negara.

“Saya yakin muafakat politik ini bukan sahaja untuk parti tetapi untuk masa depan negara dan seluruhnya. Sebarang keputusan politik membabitkan masa depan negara, jadi bagi PAS, kita lihat ketiga-tiga parti perlu teruskan muafakat bukan sahaja sampai Pilihan Raya Umum (PRU) tetapi sampai selepas PRU nanti,” kata Tuan Ibrahim.

Tajuddin berkata, Bersatu sepatutnya berterima kasih dengan Umno kerana menyerahkan kedudukan tertinggi dalam kerajaan meskipun mempunyai bilangan kerusi Parlimen yang sedikit.

Ahli Parlimen Pasir Salak itu berkata, Umno sudah melakukan persediaan rapi jika bakal berdepan secara solo atau bersama dengan PAS dalam PRU15.

“Umno akan bangkit semula selepas PRU15. Jika bertanding secara solo Umno akan bertanding 120 kerusi tetapi jika bersama dengan PAS, Umno akan bertanding 96 kerusi.”

Katanya, sebelum Umno membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan Bersatu, perkara ini sudah dibincangkan secara mendalam.

“Umno takkan buat keputusan dengan sembrono tolak kerjasama dengan Bersatu,” katanya.

“Sebelum dia hendak berikan saranan itu dan ini dia kena faham apa masalahnya. Kalau dia tak tau apa masalahnya apa pun dia cakap tidak akan membawa apa-apa kejayaan.”

 

PARTI BUAYA

TAK SEDAR

SAPA KEPALA

SAMSENG

KAH KAH KAH

MAKAN BANGKAI

LEBIH LEBIH

DAH NAIK

KE KEPALA

KAH KAH KAH
ISTERI PERTAMA DAH LOHE

 


WOIT

MUSTAHIL 

LU TAK TAHU

ISTERI PERTAMA

 DAH LOHE

KAH KAH KAH

ISTERI MUDA

KETAT SENDAT

LIPAT GENTAT

KAH KAH KAH


Umno kini dianggap isteri tua oleh Pas, kata Exco Pemuda Umno

Exco Pemuda Umno, Shahrul Nasrun (gambar atas) menegaskan, beliau tidak perlu hormat orang yang tidak berpendirian dan takut memihak seperti Pas.

“Bahasa mudah faham, saya tidak perlu hormat orang tidak berpendirian dan takut berpihak.

“Kedua-duanya Pas nak,” kata beliau dalam satu kenyataan menerusi facebook beliau hari ini.

Bagi beliau, Umno kini dianggap oleh Pas sebagai isteri tua manakala Bersatu pula adalah isteri muda.

“Jika kita ambil prinsip poligami, Umno ini isteri tua manakala PPBM adalah isteri muda.

“Dari segi keperluan mungkin boleh berlaku adil tetapi daripada segi kasih sayang.

“Agaknya Kamaruzaman sayang isteri muda atau tua?” tulis Nasrun menjawab kritikan kolumnis media Pas,   Kamarul Yusof hari ini.
 

 LU TAK CAYA

KAH KAH KAH

LU TANYA 

EDDY WANG

KAH KAH KAH

ITU PASAL

PARTI BUAYA

ADA MANYAK

PAKAI BINI

KAH KAH KAHPERCAYA PUTAR ARAB - JAHANAM HIDUP

 
 TOK ARAB

KAKI PUTAR

panglimo potaseh commented on

 "SEMUA AGAMA SAMA - 

SEMUA KLIM PILIHAN TUHAN"

Semua igama ngata mereka lah yang paling boto ..paling endah ..paling jaga kemaluan pompuan. Tapi ..tapi gwa sedey ninggok igama gwa sekarang ni ..maksud gwa ponganot nyo ..masing2 klim moreko paling boto hinggo kek nogaro2 Arab orang islam lobeh ramai dibunoh oleh islam sindiri. Islam molayu lain lak ..yang nyerupai Arab tu lah paling SYUMUL ..tuckbEEr ..

PELIK DAN BENAR

 


 BUAYA TOLAK

BANGKAI

KAH KAH KAH 

GEROMBOLAN

TOLAK JAWATAN

KAH KAH KAHUMNO, Pas Selangor tolak pelantikan jawatan PeKT

SHAH ALAM – UMNO dan Pas Selangor sepakat menolak pelantikan jawatan Pengerak Komuniti Tempatan (PeKT) yang ditawarkan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Keputusan itu dicapai Bersama Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor, Tuan Haji Noh Omar dan Pesuruhjaya Pas negeri, Tuan Haji Ahmad Yunus Hairi dalam perjumpaan kedua-dua pihak semalam.

 INI KAH

TANDA DUNIA

AKHIR ZAMAN

KAH KAH KAH

PARTI BUAYA

DAH JADI

VEGETERIAN

KAH KAH KAH

LANUN PENCURI

TOLAH HARTA

KAH KAH  KAH

APA TANDA INI

AMINGEROMBOLAN DAH JADI BIK MAMA

 

 GEROMBOLAN 

DAH JADI

BIK MAMA

KAH KAH KAH


Umno kini dianggap 

isteri tua oleh Pas, 

kata Exco Pemuda Umno


 BETUL KE

KATA PEMUDA INI

KAH KAH KAH

IMPERIALISMA AKAN BUNUH DIRI SENDIRI

  IMPERIALISMA

BUNUH DIRI SENDIRI

INI HUKUM SOSIAL

PASAL APA TOLAK

  PASAL APA

TOLAK JAWATAN

AMIN

UMNO, Pas Selangor tolak pelantikan jawatan PeKT


 INI SATU YANG

BELUM TERJADI

GEROMBOLAN

MENOLAK

KAH KAH KAH

BUAYA PUN

MENOLAK

BANGKAI

KAH KAH KAH

MAT SABU DAH SEDAR

 

 

MAT SABU

GUAN ENG

DAH SEDAR

MEREKA DITIPU

ANWAR IBRAHIM

TAPI

BELUM JUMPA

JALAN KELUAR

Unknown commented on 

"ANWAR IBRAHIM 

CAKAP BENAR"

TEPAT! Anwar pengacau utama. Tapi, keadaan sekarang dah lagi buruk. Orang yang berupaya ubah keadaan negara dan rakyat masih rela terus ditipu Anwar. Ya, ahli Parlimen lain dari PKR, dari DAP dan Amanah. Mereka dah lupa, rakyat undi Pakatan Harapan untuk membela nasib rakyat dan negara, bukan untuk agenda Anwar Ibrahim menjadi perdana menteri.

ABAM KENA SAILANG

 


 ABAM KENA

SAILANG

Unknown commented on

 "JANGAN JADI BUAYA 

MAKAN KELILING"

ikut peejanjian.. atok pm sampai lepas apec... sekali abam sailang atok.. sembab pun sailang atok.. biar pun sebelum kes sailang menyailang bermula.. semua ahli mp sokong atok jadi pm.. yang kelakor abam non.. dia ingat dia sailang atok rupanya sailang diri sendiri.. sudahnya sampai sekang mengira nombor yang tak cukup2.. kah kah kah .. akibat mungkir janji.. kah kah kah...

INI NAMANYA FASISMA BUKAN SOSIALISMA

 


 INI NAMANYA

FASISMA

BUKAN SOSIALISMA

AMIN

JANGAN CEMBURU PADA ORANG WARAK

 
SIASAT BUAT

APA 

KAH KAH KAH

INI SUK

SERAMBI MEKAH

KAH KAH KAH

MEREKA SUCI  

AMIN

LAGI ALIM 

LAGI WARAK

KAH KAH KAH

S


Polis siasat suspek dakwa ahli SUK Kelantan potong giliran vaksin

POLIS akan mengambil keterangan individu dipercayai menyebarkan dakwaan kakitangan Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Kelantan yang cuba memotong giliran sebagai penerima awal suntikan vaksin Covid-19.

Ketua Polis Kelantan Shafien Mamat berkata pihaknya menghubungi suspek berkenaan yang berada di Putrajaya untuk menetapkan tarikh bagi merekodkan keterangannya itu.

“Dalam siasatan setakat ini, polis juga sudah mengambil keterangan daripada tujuh saksi,” katanya kepada pemberita selepas membuat pemantauan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) di Sekolah Kebangsaan (SK) Mulong 2 hari ini.

Pada 3 Mac lepas, Pegawai Khas Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan negeri Mohamad Taufik Ramli membuat laporan polis berhubung perbuatan individu yang menyebar maklumat kononnya “200 ahli SUK Kelantan” cuba memotong giliran sebagai penerima vaksin Covid-19.

Sebelum ini, tular di media sosial antaranya Twitter yang memaparkan tangkap layar mesej mendakwa suntikan vaksin Covid-19 kepada doktor, jururawat dan petugas barisan hadapan yang tersenarai awal sebagai penerima terpaksa ditangguhkan untuk memberi laluan kepada “200 ahli SUK”. – Bernama, 9 Mac, 2021.


 WOIT

JANGAN CEMBURU

BIARKAN

GEDEBE 

SUNTIK AWAL

KAH KAH KAH

KITA RAKYAT

BIASA TUNGGU

DAN LIHAT

KAH KAH KAH

KITA DUDUK

TEPI SUNGAI

JANGAN JADI

TIKUS MAKMAL

AMINSAJAT PENGACARA TV DI BANGLA

 


 TAHNIAH

BANGLADESH

BERI HORMAT

WARGA SAJAT

AMIN

Bangladesh's first transgender 

news reader takes

 to the airwaves

Tashnuva Anan Shishir survived assault, bullying and suicide attempts to become a trailblazer for the LGBT community


Mendapat sorakan rakan sekerja, penyampai berita warga sajat  pertama di Bangladesh menangis, tetapi hanya selepas debutnya yang sempurna kata-kata itu diseret ke seluruh negara dan kamera dimatikan.


Bangladesh adalah rumah bagi sekitar 1.5 juta orang waraga sajat, yang menghadapi diskriminasi dan kekerasan yang merajalela dan sering dipaksa untuk hidup dengan mengemis, perdagangan seks atau kejahatan.


Pengalaman Tashnuva Anan Shishir, yang menyampaikan buletin berita selama tiga minit di TV Boishakhi peribadi pada hari Isnin, adalah tipikal.


Dilahirkan sebagai Kamal Hossain Shishir, dia mendapati di awal usia remaja dia terperangkap di dalam tubuh lelaki. Dia mengatakan bahawa dia diserang secara seksual dan dibuli selama bertahun-tahun.
JANGAN JADI BUAYA MAKAN KELILING

 

 

JANGAN JADI

BUAYA MAKAN

KELILING

Unknown commented on 

"SOALAN KURUN INI"

Masaalahnya atok tak pesan bebudak mp ph supaya menyatakan sokongan pada dsai.Bila undi pecah dua maka malikul yang dapat majoriti bebudak mp.jangan jadi budak mp makan keliling macam kepala buaya mendongak kepala menyambar batu dan kayu yang dilempar dilubuk tenang.

MN dia mahu PN pun dia mahu tapi kalau PH baru mahu cakap pasal ruu yang ditangguhkan tanpa takrih sah untuk sebujan semula.Canang sana sini menang saman dengan awek sarawak report sedangkan hakikatnya membayar pampasan pulak.apa punya mentaliti ini???tanya ajer dan jangan marah ya.

ISTILAH BARU

 
ISTILAH BARU

 SAJAT

IALAH ISTILAH

BARU

UNTUK 

TRANSGENDER


TANDA  KITA

BERI

 PEEGHORMATAN

KEPADA SAJAT

YANG BERJUANG

MEMPERTAHANKAN

HAK JENTINA 

MILIK DIRINYA

AMIN

LAWAN KUTTY ATAU SOKONG KUTTY ?

 


 LAWAN KUTTY

ATAU

SOKONG KUTTY ?

Unknown commented on

 "ENAM KRONI"

apa mungkin tidak kerana OT95 kerala yang kamu hina kamu sendiri tidak ke menara gading, ke luar negara dapat biasiswa, mendapat kerja dimana 3 juta lebih dijabatan kerajaan adalah melayu muslim....dan Malaysia terkenal dek kerana visi pandang kehadapan yang kamu kata kutty....tanya sikit apa jasa kamu berbanding kutty di Malaysia?


 Kalau ada 20 peratus sekali pun berbanding kutty kamu masih jauh curahan keringat kutty...ada duit masuk kantong dia kemudian kata mana ada? Ada mana mana bangunan dan jalan diatas nama kutty? Ada dia duduk bak Istana Segambut? Yang dia ada pun blog CHEDET...najibugis dan nwarberahi simple blog pun tak ada cam mana orang nak tahu pemikiran dan pandangan jauh mereka tuh? 


Tidak lain melalak nak jadi PM nombor tidak timbul, tidak naik jumpa agong pun dia nak temberang kat agong ada nombor tapi tidak boleh sertakan dan sekor tuh dah jatuh hukum pun masih merintih simpati rakyat masih nak dikelentong nya...so sorang bekas banduan sorang lagi dah jatuh banduan tapi masih lepas...cer tengok kat mana Malaysia sekarang akibat 2 manusia nih...itu pun kalau dianggap ada brain lah!

BERSATU LAWAN MUSUH YANG SATU

 


 BERSATU

LAWAN MUSUH

YANG SATU

SEMUA AGAMA SAMA - SEMUA KLIM PILIHAN TUHAN

 

 

SEMUA AGAMA SAMA

SEMUA KLIM AGAMA

PILIHAN  TUHAN

Unknown commented on

 "ANAK SEMUA BANGSA - 

BANGSA SEMUA AGAMA"

Patut ada silibus mengajar di sekolah pondok dan sekolah minggu kristian supaya mengajar kesederhanaan dalam kehidupan hidup dicelah kelpelbagaian bangsa dan agama. kalau mengajar secara hasutan maka tuailah hasil suatu hari nanti suatu puak yang membenci agama dan bangsa lain terlampau ekstreme sehingga layak digelar sebagai seakeor penganas

BIARKAN GEDEBE DULU

 


 BIARKAN GEDEBE

SUNTIK DULU

AMIN


Austria tangguh suntikan vaksin AstraZeneca selepas satu kematian

ZURICH – Pihak berkuasa Austria telah menangguhkan inokulasi vaksin Covid-19, AstraZeneca sebagai langkah berjaga-jaga ketika siasatan kematian seorang individu dan seorang lagi mengalami masalah paru-paru selepas mengambil suntikan tersebut.

“Pejabat Persekutuan untuk Keselamatan dalam Penjagaan Kesihatan (BASG) telah menerima dua laporan berhubung vaksin AstraZeneca yang sama di klinik daerah Zwettl” di wilayah Lower Austria, kata agensi kesihatan itu.

KITA ORANG

BIASA GTUNGGU

TEPI SUNGAI

AMINKIRA JANGAN TAK KIRA

 


 KIRA JANGAN

TAK KIRA

cikminah commented on 

"TAK PERLU NUJUM"

Dah tahu semua kuasa ALLAH, jadi apasal asik kira nombor dan salahkan OT95 letak jawatan sebagai satu pengkhianatan...?