Ahad, 23 Jun 2019

AMERIKA ADA MILES DAVISAMERIKA ADA 

MILES DAVIS--------

AMERIKA ADA JAZZ

AMERIKA ADA JAZZ

China ni bahaya.. ambitious dan gila... kalau disuruh pilih nak kena jajah dengan China atau Amareka aku pilih Amareka... dua dua syaitan.. tapi sekurang kurang Amareka ada demokrasi.. ada rule of law.. kalau presiden amareka buat onar dia boleh kena singkir .. sama ada melalui pilihanraya atau melalui senate (impeachment proceeding)... di amareka media bebas mengutuk presiden.. 
tiap hari media amareka mengutuk presiden depa.. di China kalau mengutuk presiden boleh kena tangkap.. facebook dan twitter pun disekat. orang Islam kena tangkap .. kena hantar pegi concentration camp.. jadi bahan untuk organ harventing. kah kah kah! 
on 
SESUDAH MAO - 
CHINA JADI KAPITALIS
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 23/06/19

Expa


--------

HELANG MAKAN BANGKAI
MAKAN BANGKAI
Rajo Tamrim. 
Helang makan bangkai, 
anak ayam pun d curi. 
Elok pipit lg suara pun merdu. 
Tabik Tun sbb xmain dgn budak bodoh dan otak oku..
Khalass.. 

on 
LACHAU YA AMPOOON
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
at 15:47

kah-----

BODOH MACAM KERANDUT
BUDAK BODOH

kahkahkah 
heboh2 dan bangga dgn pakaian keturunan raja di johor rupa2nya keturunan raja johor ciplak pakaian pelayan istana kedah!
 
kahkahkah rupa2nya 
helang selatan bodo
 mcm kerandut buah pelir! 
on 
LACHAU YA AMPOOON
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:47

Sembang lebat sampai skrang da setahun kene kencing..jilat babi la lu on SAMPAI ANAK CUCU
-------

LACHAU YA AMPOOON
YA AMPOONANTARA  HELANG  DAN  PIPIT

Tamrin Ghafar

Jumaat - 21/06/19
( 1  -  38 )

1.  Atas  sebab - sebab tertentu saya mengambil keputusan menangguhkan panghantaran/  posting artikel ini yang sepatutnya dilakukan 10 hari yang lepas.

2.  Sebenarnya selepas acap kali menegur dengan harapan beliau faham dan insaf namun ia tak ubah seperti  'Menyiram Air Di Daun Keladi'.

3.  Mungkin  dia tidak membaca teguran2  itu,  atau mungkin juga di  baca,  tapi oleh kerana tidak mampu memahami nya , maka tidak berguna lah  teguran2  tersebut.

4.  Sebenarnya kelakuan buruk beliau bukan sahaja merosakan imej sendiri tapi yang lebih penting, jika  gagal dibendung ianya boleh menambah kebencian  rakyat terhadap Institusi Raja itu sendiri.

5.  'Sebab Nila Setitik, Rosak  Susu Sebelanga'. ‘Sebab Seekor Kerbau Membawa Lumpur, Semuanya Terpalit Kotor’.

6.  Di zaman moden ini dan selepas 61 tahun Merdeka , pemikiran rakyat sudah jauh berubah.

7.  Sultan dan Keluarga TIDAK boleh lagi menggangap Negara dan Negeri ini adalah hak mutlak mereka, justeru mereka  boleh  buat apa sahaja mengikut nafsu sendiri.

8.  TANPA  RAKYAT  MAKA  TIDAK  AKAN  WUJUD  SULTAN.

9.  Mengatakan seseorang Sultan itu  'berdaulat'  sebenarnya adalah perkara yang sengaja diada-adakan oleh juak atau pengampu - pengampu Istana dengan harapan rakyat takut kepada Sultan, justeru mereka akan terus akur dengan apa saja  yang diperintahkan.

10.  Hentikan perbuatan syirik seperti pemujaan dan pemeliharaan jin.

11.   Apa salahnya  merendahkan diri  terutama sekali kepada rakyat bawahan, bukan bersikap sombong dan bongkak seperti yang dilakukan oleh anak Sultan sekarang.

12.  'Ular Tidak Akan Hilang Bisanya Walaupun  Menyusur Di Akar'.

13.  Komen beliau melalui Twitter terhadap seorang Menteri Pusat berhubung pakaian seluar berwarna hitam, bersamping, berbaju Melayu Teluk Belanga dan bersongkok telah mengundang beribu kritikan.

14.  Apalah nak dimegahkan sangat oleh Sultan dan anak-anaknya dengan pakaian seumpama itu.

15.  Apa yang dikatakan pakaian 'rasmi' keluarga diRaja Johor sehingga rakyat lain tidak boleh mengenakannya sebenarnya telah digunapakai oleh petugas dan pelayan di Istana Kedah lama sebelum Johor lagi.

16.  Di kalangan masyarakat Tionghua, seluar berwarna hitam dipakai semasa menghadiri upacara kematian saja.

17.  Rakyat Johor khasnya, pasti merasa hairan mengapa Sultan dan keluarga terlalu berbangga dan mendewa-dewakan pakaian ala barat, tidak seperti Sultan-Sultan  yang lain yang berbangga dengan pakaian lengkap tradisi Melayu.

18.  Lihat saja pada  pakaian ala barat mereka semasa upacara pertabalan dan menghadiri upacara perlantikan Yang Di Pertuan Agong baru - baru ini.

19.  Tidak susah  dan tidak ada  masalah pun jika Sultan Johor dan keluarga menukar tradisi pakaian Di Raja yang asing  itu kepada  tradisi Melayu. Bak kata pepatah Melayu, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih!

20.  Apakah menjadi kesalahan jika rakyat  mengenakan pakaian serupa itu; undang - undang mana yang digunakan untuk tidak boleh berpakaian begitu?

21.  Kebodohan, kebiadapan  dan  keangkuhan budak ini lebih menyerlah lagi apabila memandang rendah, memperkecil dan membezakan diri mereka dengan rakyat biasa.

22.  Tidak pernah mana-mana Sultan atau anak-anak mereka sanggup menghina rakyatnya.

23.  Menggunakan istilah atau anologi  'Antara Helang dan Pipit' dengan sendirinya mewujudkan sistem kasta dalam masyarakat.

24.  JANGAN  ULANGI  KEZALIMAN  SULTAN  MAHMOOD  MANGKAT  DI JULANG  dan JANGAN  ULANGI   KEZALIMAN  DATUK BELIAU, SULTAN MAHMOOD  ISKANDAR  sehingga Perlembagaan Negara TERPAKSA dipinda.

25.  Sultan Johor sekarang adalah keturunan seorang rakyat biasa yang menggulingkan Sultan setelah diberi kepercayaan sebagai Temenggong atau kini bersamaan Menteri Keselamatan Dalam Negeri.

26.   Temenggong Daeng Abdul Rahman setelah menggulingkan Sultan Husain dan setelah meninggal, kini giliran anak keduanya  pula bernama Daeng Ibrahim ( Daeng Kecil ) merampas kuasa dari abang kandungnya se diri, Temenggong Abdullah.

27.  Setelah Daeng Ibrahim meninggal dunia, anaknya pula bernama Abu Bakar diangkat sebagai Temenggong yang baru.

28.  Bermula dari Abu Bakarlah ( yang juga di beri gelaran oleh British , Sir Albert Backer ) menukar gelaran dari Temenggong kepada Maharaja Johor dan akhirnya kepada Sultan Johor.

29.  Selepas Abu Bakar meninggal anaknya Ibrahim ( nama yang sama dengan datuknya )  diangkat sebagai Sultan sehinggalah ke hari ini.
30.  Dari gambaran yang diberi ia jelas menunjukkan Sultan Johor hari ini dan penggantinya  Ismail,  BUKAN  dari keturunan Raja sebenar tetapi mereka adalah hasil 2 kali rampasan kuasa :

i. RAMPASAN KUASA pertama - Apabila Temenggong Daeng Abdul Rahman dengan bantuan British menggulingkan Sultan Husain yang melantik beliau sebagai Temenggong.

ii. RAMPASAN KUASA kedua -  Apabila  Temenggong Abdullah digulingkan oleh adik kandungnya sendiri bernama Ibrahim.

31.  Terserahlah kepada rakyat Johor khasnya Menteri Besar dan Wakil-Wakil Rakyatnya sama ada mahu meneruskan TRADISI menyembah dan mencium tangan mereka yang kedudukannya menjadi tanda tanya.

32. Undang-undang apa yang boleh digunakan oleh pihak Istana jika sekiranya rakyat membuat keputusan  memberhentikan TRADISI tersebut.

33. Bukankah Sultan ini dan anaknya ‘bermati-matian’ meminta rakyat MENOLAK Pakatan Harapan bagi menentukan UMNO/BN terus berkuasa di Johor Pilihanraya Umum yang lepas?

34. Belajarlah menghormati diri sendiri jika mahu umum menghormati kita.

35. Sebaik-baik amalan ialah  seperti  'Rasmi Padi, Lagi Berisi Lagi Merendah  Diri’, Bukan Seperti Lalang, ‘Terus Menegak Walaupun Kosong' ;  yang akhirnya TERPAKSA ditebas juga.

36. Bak  kata Mufti Perlis "Sikap Sombong dan Bongkak Pasti  Akan Membawa
Kepada Kekufuran .  Ia  Adalah  Pakaian Iblis dan Firaun”.

37. Semoga Sultan dan anaknya itu membaca dan memahami pandangan ini.

38. Saya bersedia menghadapi mereka di muka pengadilan - Mahkamah.

Terima Kasih.--------

LAWAK BETUL BETUL LAWAK
KAH KAH KAH
MASA U TIDO 

I ATTEK 

KOMPUTER U

SEKARANG 

U  TAK DAPAT

BUKA EMAIL

U TAK DAPAT 

TENGOK PORN

KAH KAH KAH

US launched cyber attack on Iranian rockets and missiles – reports

Targeted strike on computer-controlled weapons of Iran’s Islamic Revolutionary Guard had been planned over weeks
The US military launched a cyber-attack on Iranian weapons systems on Thursday, according to sources, as President Donald Trump backed away from plans for a more conventional strike in response to Iran’s downing of a US surveillance drone.

BILA AMERIKA SERANG IRAN
MAKA HARGA MINYAK
AKAN MELEDAK NAIK

BILA AMERIKA SERANG
IRAN AKAN TUTUP
SELAT HORMUZ

BILA PERANG MEREBAK
REJIM SAUDI GOYANG
HISBULLAH AKAN SERANG ISRAEL
TIMUR TENGAH KACAU
SERABAN TOAK ARAB TERCABUT
PENJUAL  AGAMA TERBOGEL

DUNIA KAPITALIS KACAU

BILA AMERIKA BERPERNAG
MAKA NEGARA SAPERTI
CUBA - NICARAGUA - VENUZUELA
AKAN  DAPAT BERNAFAS

MALAYSIA?

MENUAI BILA 
HARGA MINYAK
1000 DOLAR SATU TONG
KITA KETAWA KE BANK
BILA MELIHAT WAHABI 
SESAK NAFAS


-----------

SAMPAI ANAK CUCU


NAJIB TAK KENAL

ALTANTUYA...0PPS

JHO LOW

Gwa ada ingat orang tua-tua dulu-dulu
 ada cakap Rupa tak boleh ubah 
tapi perangai boleh. Itu dulu. 
Zaman sebelum botox dan plastic surgery. 
Dalam kes mak badak ni 
Rupa boleh ubah tapi perangai melaun dan melanun tak boleh ubah
 sampai ke anak cucu dia. 
Pengsan la lu lagi Arymanchino.
 Kahkahkah 
on 
MAK BADAK
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 23/06/19

TT


-----------

SESUDAH MAO - CHINA JADI KAPITALISPASCA MAO

CHINA MERAH

JADI KAPITALIS
TT, I dont understand something... 
I thought you believe in socialis world...but y u hit back what China is doing, even in Malaysia? Communist is also form of socialis mah... 
on 
SYABAS IRAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/06/19

O


----------

TAKUT CAKAP TAKUTTAKUT 

CAKAP TAKUT

TAK PERLU BUAT

LAWAK 150 MATI
bukan soal takut. Pentagon tak dapat sah kan sama ada drone tersebut masuk ke ruang udara Iran atau tidak , salah satu sebab kenapa Drum teragak nak serang. Ada sumber kata kemungkinan drone tu betul masuk ke ruang udara Iran. Jadi , dalam kes ni US salah. 
“Still, there remained doubt inside the United States government over whether the drone, or another American surveillance aircraft, this one flown by a military aircrew, did violate Iranian airspace at some point, according to a senior administration official. The official said the doubt was one of the reasons Mr. Trump called off the strike — which could under international norms be viewed as an act of war. 
The delay by United States Central Command in publicly releasing GPS coordinates of the drone when it was shot down — hours after Iran did — and errors in the labeling of the drone’s flight path when the imagery was released, contributed to that doubt, officials said. A lack of provable “hard evidence” about the location of 
on 
SYABAS IRAN
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 22/06/19

crita-------

AMERIKA TAKUT SERANG IRANAMERIKA TAKUT

SERANG IRAN
Us tak perlu hantar tentera dan fighter kalo nak serang Iran...kapal perang US di laut mediterranean boleh tembak peluru berpandu ke Iran... Hisham gila babi oooit ko tak payah buat lawak bodoo la...1 dunia tahu keupayaan amerika berbanding syiah Iran 
on 
TERAM BUAT LAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/06/19

B


--------

BETINA CIA NAJIB

BETINA CIA NAJIB
Intel gwa pulak kata 
pehak CIA dah lama monitor blog TT. 
Kalau TT kena kidnap,gwa syak kerja JSOC. 
on 
SYABAS IRAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/06/19

htt--------

PERKATAAN PAUPERKATAAN PAU
TT, perkataan PAU ada dalam buku suci ke? Makcik PAS tak suka loghat China. Tanya saja, jangan marah ya. 
on 
KESAH PAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/06/19

U-------

MAK BADAKMAK BADAK
Cilaka TT.
Blh tlg jgn bawa keluar gammbar mak badak blh tak.Aku klu tengok je gambar mak badak ni,mlm2 aku ngigau kuat.Smp goyang katilto air xleh keluar..pengsan.. 
on 
JAKEL CAKAP BETUL
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 22/06/19

-----