Selasa, 28 Jun 2022

JANGAN HINA ANJING -UMNO tak perlu layan kenyataan pemimpin lepas geram – Syed Johan

KUALA LUMPUR – Pucuk pimpinan UMNO jangan melayan sikap pemimpinnya yang seperti ‘anjing menyalak bukit’ dan tidak perlu membuat sebarang penjelasan.

Menurut Pengarah Komunikasi Pergerakan Pemuda UMNO, Syed Mohd Johan Rizal Syed Unan Mashri, pucuk pimpinan tidak perlu membaling batu pada anjing yang sedang menyalak.

Ini kerana salakan yang dilakukan kita juga tahu cuma sia sia dan membaling batu hanya membuatkan parti keletihan.

“Mana dalam sejarah politik Malaysia pemimpin kena pecat puji yang memecat, itu adalah lumrah, kalau ada pasti ianya pelik bin ajaib.

“Dalam MKT UMNO ‘orang itu’ adalah antara yang paling senior sepatutnya kalau dikatakan pemimpin dan pejuang Melayu dan Islam seharusnya ditunjukanlah sifat pemimpin islam dan perbetulkanlah niat,” katanya dalam kenyataan hari ini merujuk kepada kenyataan Datuk Seri Tajuddin Rahman.

“Bagi saya, presiden (Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi) dan pemimpin yang disebut nama tak perlu layan kenyataan seperti ini kerana apa yang didedahkan pun jika benar sudah tidak lagi relevan sebab keputusan PAU putuskan tiada kerjasama dengan Anwar atau PKR. So, isu ini cuma leteran dari seorang yang ‘tua’ yang menjadi sore loser yang kembali menjadi keanak-anakan.

“Pada saya orang ini cuma timbulkan isu ini dengan tujuan bagi menimbulkan kebencian ahli dan umum pada reputasi Zahid secara peribadi bukan kepada parti,” katanya.

Menurut Syed Mohd Johan Rizal, rata-rata ahli UMNO dilihat relaks sahaja sebab jikalau pun ianya berlaku sekali pun, ia sudah basi kerana ia bertentangan dengan kehendak akar umbi yang telah diputuskan oleh PAU.

“Rakyat pula dilihat meraikan pemecatan ini kerana pada mata rakyat sudah tiba masanya pemimpin baru yang lebih bertenaga segar di angkat dalam MKT seiring dengan zaman dan kehendak masakini rakyat,” katanya. –

WOIT

JANGAN HINA

ANJING

AMIN

JANGAN SAMAKAN

ANJING DENGAN

TAJUDDIN

AMIN

ANJING SETIA

TAK RASUAH

ADA DISPLIN

AMIN

ANJING 

MULIA TAK AKAN

GIGIT TANGAN

YANG BERI MAKAN

AMIN

ANJING TAK

AKAN LAWAN TUAN

TAMBAH PULA

TUAN PRESIDEN

AMIN

KHALAS

SIAPA AHLI PARLIMEN JELI ?MP Jeli beri RM30 juta wang UMNO kepada isteri, MP Bagan Serai seleweng peruntukan – Zahid

KUALA LUMPUR – i Ahmad Zahid Hamidi mendakwa Ahli Parlimen Jeli yang menang atas tiket UMNO sebelum melompat masuk ke Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) telah menyerahkan dana sebanyak RM30 juta kepada isterinya untuk dimasukkan ke dalam akaun peribadi.

Presiden UMNO mendakwa wang itu digunakan untuk membawa balik para pengundi Kelantan yang sedang bermaustatin di luar untuk pulang mengundi namun dana itu tidak digunakan untuk tujuan tersebut.

Perkara itu telah dihidu oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), katanya.

“Saya bukan cakap ini sekadar hearsay. Saya tahu atas kapasiti sebagai Presiden UMNO. Saya difahamkan dana itu tidak digunakan untuk tujuan logistik seperti yang sepatutnya sebaliknya telah diserahkan kepada isterinya untuk dimasukkan dalam akaun peribadi.

“Beliau kemudian jadi takut ianya mungkin akan disiasat maka membuat keputusan untuk melompat sahaja ke Bersatu.

“Manakala satu lagi Ahli Parlimen iaitu Ahli Parlimen Bagan Serai,  Noor Azmi Ghazali juga telah melompat kerana takut adanya siasatan terhadap beliau yang telah menyalahgunakan peruntukan Parlimen dengan melantik adiknya sebagai pegawai khas. Saya ada lihat sendiri beberapa dokumen berkaitan penyelewengan itu.

“Ini juga adalah akuan bersumpah saya terhadap tiga Ahli Parlimen UMNO yang melompat masuk ke Bersatu kerana takut disiasat. Saya ada fakta,” katanya ketika pemeriksaan utama prosiding pembelaan kes rasuah Yayasan Akalbudi di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Collin Lawrence Sequerah di sini hari ini.

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu berdepan dengan 47 pertuduhan melibatkan 12 pertuduhan pecah amanah, lapan pertuduhan rasuah dan 27 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan puluhan juta ringgit dana milik yayasan yang diasaskan olehnya.

Bekas Menteri itu telah diperintah membela diri atas semua pertuduhan itu pada 24 Januari selepas mahkamah mendapati pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadapnya. -

KAH KAH KAH

WOIT 

KES BICARA ZAHID

MAKIN MENARIK

AMIN

KAH KAH KAH

SEKARANG MAKIN

JELAS GEROMBOLAN

MAKAN DUIT BUKAN

RATUS RATUS 

BUKAN RIBU RIBU

TAPI JUTA JUTA

KAH KAH KAH

NAJIB MAIN BILION

ZAHID MAIN JUTA

YB JELI REMBAT

30 JUTA

KAH KAH KAH

TAHNIAH ZAHID

ESOK KELUARKAN

LAGI NAMA BARU

AMIN

JANGAN MASUK

PENJARA SORANG

DIRI

AMIN

MASUK

RAMAI RAMAI

BOLEH BUAT

CAWANGAN BARU

DI SUNGAI BULUH

AMIN

KHALAS

ZAHID PULAK PERCAH LUBANGZahid beritahu Ahli Parlimen Masjid Tanah, Jeli seleweng dana UMNO\

KUALA LUMPUR – Bekas Timbalan Perdana Menteri, i Ahmad Zahid Hamidi mendedahkan terdapat lima Ahli Parlimen UMNO yang melompat parti dan menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) menyeleweng jutaan dana parti itu.

Pendedahan itu dibuat semasa prosiding pembelaan kes rasuah Yayasan Akalbudi yang sedang dihadapinya ketika ini.


Ahmad Zahid mendakwa, beliau bukan sahaja mempunyai pengetahuan sebaliknya ada bukti tentang penyewelengan dana UMNO yang telah diamanahkan kepada beberapa pemimpin yang bertanding di kerusi Parlimen mewakili UMNO pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU).

Bagaimanapun dakwa Presiden UMNO itu, pemimpin-pemimpin tersebut – yang sudah menang pada PRU-14 atas tiket UMNO bertindak melompat ke Bersatu yang diasaskan oleh Tun Mahathir Mohammad selepas PRU 2018 kerana mengetahui mereka akan disiasat kerana menyeleweng.

Kedua-dua pemimpin itu yang di sebut oleh Ahmad Zahid di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Collin Lawrence Sequerah ialah Ahli Parlimen Masjid Tanah dan Ahli Parlimen Jeli.


Walaupun Ahmad Zahid tidak menyebut nama mereka, namun difahamkan kedua-dua mereka ketika ini yang sudah menyertai Bersatu kini bergelar Menteri dan Timbalan Menteri.

Setakat prosiding berlangsung, hanya dua bekas pemimpin UMNO itu disebut beliau walaupun sudah memberi bayangan ada tiga Ahli Parlimen lain didakwa menyeweleng dana parti itu pada PRU lepas.

“Tiga Ahli Parlimen UMNO bertindak melompat sertai PPBM. Ketiga-tiga mereka ini mempunyai beberapa kes yang saya difahamkam mahu disiasat oleh SPRM.

“Atas ketakutan itu mereka mahu selamatkan diri dengan menyertai sertai PPBM. Orang pertama melompat ialah Ahli Parlimen Masjid Tanah, kini sudah menjadi Timbalan Menteri. Beliau telah diberikan amanah untuk mengendalikan dana pilihan raya Puteri UMNO Malaysia ketika musim PRU-14.

“Bagaimanapun wang itu tidak digunakan untuk tujuan tersebut sebaliknya dana itu telah di keluarkan dari tabung Puteri UMNO kemudian dimasukkan ke dalam akaun-akaun untuk tujuan lain.

“Kedua yang melompat ialah Ahli Parlimen Jeli. Beliau juga telah dipilih parti untuk menjadi Pengerusi Pilihan Raya UMNO Kelantan dan diberikan dana logistik. Dana itu sepatutnya digunakan untuk tujuan membawa semua pengundi Kelantan yang tinggal atau bermausatin di luar negeri terutamanya Kuala Lumpur.

“Bagaimanapun saya dimaklumkan lebih RM30 juta tidak dibelanjakan untuk tujuan itu,” katanya hari ini ketika pemeriksaan utama oleh peguam bela, Hamidi Mohd Noh sebentar tadi.

Bagaimanapun sebelum Ahmad Zahid menyambung keterangannya, Timbalan Pendakwa Raya, Raja Rozela Raja Toran bangkit membantah keterangan itu yang disifatkan sebagai ‘hearsay’ sahaja, melainkan yang disebut itu dipanggil menjadi saksi.

Namun Ahmad Zahid mendakwa, beliau bukan sahaja mempunyai pengetahuan peribadi sebaliknya juga ada bukti bagi menyokong dakwaan-dakwaan itu.

Hakim Sequerah menolak bantahan pendakwaan dan membenarkan Ahmad Zahid menyambung keterangan itu.

Prosiding akan bersambung selepas tangguh makan tengah hari.

Terdahulu, sebelum pendedahan itu, Ahmad Zahid mendakwa dirinya telah diajak melompat parti malah menggunakan kuasanya untuk membubarkan UMNO oleh Mahathir  namun di tolak.

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu berdepan dengan 47 pertuduhan melibatkan 12 pertuduhan pecah amanah, lapan pertuduhan rasuah dan 27 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan puluhan juta ringgit dana milik yayasan yang diasaskan olehnya.

Bekas menteri itu telah diperintah membela diri atas semua pertuduhan itu pada 24 Januari selepas mahkamah mendapati pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadapnya. -

KINI MASA ZAHID

UNTUK PECAH

LUBANG  

TOROWONG 

KAH KAH KAH

 SEMUA TAIK 

AKAN KELUAR

KAH KAH KAH

AMIN

ZAHID KATA

TAKAN AKU

SORANG KENA

YANG LAIN 

KAKI REMBAT 

PATUT KENA SAMA

KAH KAH KAH

WOIT

SPRM WAJIB

MULAKAN SIASATAN

APA LAGI TUNGGU

AMIN

KHALAS

TAJUDDIN BANGUN MELAWAN


Zahid rayu sokong Anwar jadi PM, kata Tajuddin


Zahid perlu lepas jawatan presiden Umno, kata TajuddinNajib, Tok Mat gagalkan usaha singkir Zahid, dakwa Tajuddin

SIX MILLION

DOLLAR MAN

STRIKES BACK

KAH KAH KAH

WAT DO U KAL

WAT DO U KAL

WAT DO U KAL

KAH KAH KAH

GADUH JANGAN

TAK GADUH

AMIN

KLALAS

GEMPAQ UMI UFILDASODOMI 1

SALAH GUNA KUASA

GEMPAK UMIUFILDA

AMIN

SODOMI 2

BALUN JUBO

SAIFOL

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 

"BURIT JUBO 
DAN KUASA POLITIK"

abis nuar diampunkan kes apa ??? mohon pencerahan.. kah kah kah

Unknown commented on 

"ADIK TER ANGKAT 
YANG JAMBU"

Cik Minah puki, AG Mohtar gugur kes Sodomi 1 selepas Loyar Cristopher corrected tarikh sodomi berlaku diTivoli yalah tarikh Tivoli belum bina. Material flaw, tunjukkan conspiracy oleh pereka yg blunder crime scene. Belum Judge Paul Augustine rule apa2 AG Mohtar refer kpd Mastermind dulu. Of course, big embarrassment kerana Atok Saka dah announce to the world mata lebam hitam yalah self-inflicted utk dapat sympathy. Tengok2 Rahim Nor lost his pension kerana guilty walloping inmate utk dapat confession. Atok 2 times embarrassment nak frame political enemy. Again Cik Minah puki busuk pls check court hansard again. Lessons don’t hire Khairuddin who write Sodomy SDs to frame others but blunder big time.


APO KOBA TOK PA?

APA KOBA

TO PA ?

ORANG TINO 

KEK MANO?

KAH KAH KAH

ULUR ULUR 

KALAU ADA 

KERAK KERAK

KAH KAH KAH

JANGAN MAKAN

SORANG DIRI

NANTI CEKOK

KAH KAH KAH 

AMIN

KHALAS
PENCURI TAK MASUK JIL ?


AKHIRNYA

AKAN MASUK JIL

AMIN

TAK MASUK

RAKYAT TURUN

KE JALAN RAYA

AMIN

KHALAS


Unknown commented on 

"TANGGUH JANGAN
 TAK TANGGUH"

TT kalau macam ni bila dia nak masuk JAIL, kenapa dia boleh minta tangguh, mangsa kes duit tabung RM40 tidak pula ditangguh2 kejap aja kes selesai dan masuk JAIL. Orang kalau banyak duit haram tak payah masuk JAIL ke TT ?

SPRM SIASAT TAJUDDIN ?SPRM SIASAT

TAJUDDIN ?

AMIN

APA HASILNYA ?

KHALAS

AMIN

TETEK BERCABANG


KAK ROS

TETEK BERCABANG

KAH KAH KAH

AMIN

SG commented on

 "HARI KE 9"

Encik TT, Aku rasa lebih molek dan tepat kalau kita tolong buat countdown untuk Kak Ros kesayangan kita dengan kiraan 9 hari lagi, 8 hari lagi, 7 hari lagi dan sebagainya. Kalau dikira hari ke 9, hari ke 10, hari ke 11, ini seolah-olah bererti Kak Ros pujaan hati rakyat se Malaya sudah dijatuhkan hukuman. Kesiaaaan Kak Ros. Kek sapolah Kak Ros den ni ngadu nasib.

CURI BALAK APA HUKUMAN ?CURI BALAK

APA HUKUMAN?

AMIN

OPPS... BALAK

TAKDA DI SAUDI

KAH KAH KAH

AMIN

panglimo potaseh commented on 

"KES CURI BALAK"

Dulu parti pelachor ni sibuk nak potong tangan pencurik ..curik tolo ayam pon kono ..kata nye ookoom udud ..terkedud-kedud. Nak tanya Tuang Haji Mahaguru Sotong kok curik balak ookom nyo potong apo ..potong lanchaw ko ..

TERJOLOK SAARNG TEBUAN


TERJOLOK

SARANG TEBUAN

HABIS SEMUA

TERPANCUT 

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS


cikminah commented on
 
"ZAHID JOLOK SARANG TEBUAN"

Bila sarang tembuan dijolok, habis semua kemaluan terdedah. Yang besar, kecil, pendek, panjang, bengkok.....semua dah nampak dengan jelas. Hahaha....🤭


Unknown commented on 

"ZAHID JOLOK SARANG TEBUAN"

Kah 43x Keeee mat sabu dan gone eng pon sekali..... kikikikikiki


Unknown commented on

 "ZAHID JOLOK SARANG TEBUAN"

no umno no anwar no dap... hidup melayu.. hancing... patut nuar stim.. kah kah kah


Unknown commented on 

"ZAHID JOLOK SARANG TEBUAN"

Tebuan ini spesis rajin kerja, bukan macam geng makan tanggung berak merata kah kah jangan sama kan kah kah kah

RAKYAT BAKAR. RUMAH NAJIBRAKYAT BAKAR

RUMAH NAJIB

OPPS...SILAP

RUMAH RAJAPAKSA

KAH KAH KAH

KHALAS

NAJIB NAK JATUHKAN ZAHID


Tok Mat, Najib pernah

 rancang jatuhkan Zahid, 

dedah Tajuddin

Bekas ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno yang baru dipecat Tajuddin Abd Rahman mendedahkan terdapat usaha menjatuhkan presiden parti, Ahmad Zahid Hamidi oleh dua orang kuat parti Melayu itu, Mohamad Hasan dan Najib Razak pada Mei 2020.

Ahli Parlimen Pasir Salak itu berkata, perjumpaan tertutup diadakan di rumahnya pada tempoh itu membabitkan pimpinan tertinggi Umno.

“Sebenarnya Zahid sudah lama dianggap tak layak. Mungkin dia boleh bertahan lima enam bulan,” katanya pada satu sidang media di Petaling Jaya, Selangor hari ini.

PERANG MAKIN

MEREBAK

KAH KAH KAH

NAJIB NAK

JATUHKAN ZAHID

JENG JENG JENG

INI SUASANA

AMAT BAIK

UNTUK BAWA

RAKYAT KE JALAN

RAYA

AMIN

SATU DEMO

ANTI NAJIB

DAN

SATU LAGI

SOKONG ZAHID

KAH KAH KAH

BIAR GEROMBOLAN

TERUS BERGADUH

AMIN
KHALAS

KENAPA MAT SELIT AKUI SEKARANG ?


PKR pertama kali


sahkan Anwar 

disokong

kluster mahkamah 

untuk jadi PM

Buat pertama kalinya PKR mengesahkan presidennya, Anwar Ibrahim mendapat sokongan daripada pemimpin Umno terpalit skandal rasuah dalam usahanya menjadi perdana menteri.

Ketua Penerangan PKR Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata pengesahan Ahli Parlimen Pasir Salak Tajuddin Abdul Rahman hari ini yang mengatakan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi dan pendahulunya, Najib Razak memberikan sokongan mereka kepada Anwar, menjadi bukti kebenaran dakwaan bahawa ahli Parlimen Port Dickson itu mendapat sokongan majoriti ahli Parlimen yang diulang beberapa kali olehnya.

“Kenyataan beliau hari ini juga, menjelaskan bahawa memang benar Pakatan Harapan (PH) dan Anwar Ibrahim mempunyai jumlah sokongan ahli-ahli Parlimen yang mencukupi untuk merampas semula kerajaan selepas mandat rakyat dikhianati melalui Langkah Sheraton,” kata Shamsul dalam sebuah kenyataan beberapa jam selepas Tajuddin mengadakan sidang media di mana beliau menuduh pemimpin parti itu berbohong terhadap ahli Umno.

“Justeru, ejekan sebahagian khalayak yang melantunkan kata-kata kononnya Anwar berbohong apabila menyatakan bahawa beliau mempunyai sokongan yang kukuh dan meyakinkan pada 22 September 2020 terjawab dengan sendirinya,” tambahnya.

Sebelum ini, Anwar mendakwa beliau mempunyai “sokongan majoriti yang kuat, kukuh dan meyakinkan,” dalam usahanya menduduki jawatan utama kerajaan itu selepas mengadap Yang di-Pertuan Agong bagi menunjukkan bilangan sokongan yang diterimanya.

Pihak istana bagaimanapun mengkritik pemimpin PKR itu, mengatakan beliau gagal memberikan perincian nama ahli Parlimen yang menyokongnya.

Zahid dan Najib yang berdepan pelbagai pertuduhan jenayah dan rasuah membabitkan berbilion ringgit merupakan dua tokoh parti itu yang dilihat mengetuai sekumpulan pemimpin Umno yang dikenali sebagai “kluster mahkamah”.

Beberapa minggu selepas Anwar mendakwa mempunyai majoriti untuk menggulingkan Muhyiddin Yassin, yang merupakan perdana menteri ketika itu pada September 2020, MalaysiaNow mendedahkan Zahid dan Najib menulis surat kepada Istana Negara untuk menyatakan sokongan mereka kepada presiden PKR itu.

Tahun lalu, pakatan sulit antara Anwar dan pemimpin Umno itu semakin terdedah berikutan pembongkaran rakaman perbualan telefon antara beliau dan Zahid, di mana kedua-dua mereka saling puji memuji antara satu sama lain dalam rancangan mendapatkan sokongan ahli Umno untuk memutuskan kerjasama dengan Bersatu.

Ia kemudiannya disahkan Anwar, mengatakan beliau mendapat persetujuan dari PKR untuk mengadakan perbincangan bersama Umno dan beberapa parti lain untuk membentuk pakatan baru bagi menggulingkan Muhyiddin.

Muhyiddin ditumbangkan pada Ogos tahun lalu susulan penarikan semula sokongan lebih 10 ahli Parlimen Umno terhadap pentadbiran pemimpin Bersatu itu di mana Zahid dan Najib menjadi dalangnya.

MAT SELIT BIJAK

AKUI SEKARANG

JENG JENG JENG

TAPI KENAPA?

AMIN

MAT SELIT A.K.A

SAMSUL KALAH

DALAM PEMILIHAN

TAK MENANG

APA2  JAWATAN

KAH KAH KAH

UNTUK SELAMAT

BUAT KENYATAN 

YANG  AKAN

GEMBIRAKAN

RAFIZI

KAH KAH KAH

MAT SELIT 

TUNJUK DIRINYA

ANTI ANWAR

ANTI SAIFUDIN

DAN PRO RAFIZI

KAH KAH KAH

MAT SELIT BIJAK

MENYELIT

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS