Sabtu, 4 April 2015

TENGKU FRAUD MULA MEMBODEK

 ZAMAN NAJIB
hanya satu jawapan
kita turun
ke jalan raya
sebelum
ke pilihan raya

Dr Mahathir perlu sedar zamannya sudah berakhir, kata Ku Nan

Mahathir Mohamad diingatkan supaya sedar zaman pemerintahannya sudah berakhir dan tidak perlu mengikut telunjuknya lagi, kata Tengku Adnan Tengku Mansor.
Sebaliknya menurut ‎Menteri Wilayah Persekutuan itu, ini adalah era pemerintahan  Najib Razak dan Mahathir perlu menerimanya.
"Ini bukan zaman dia lagi. Ini zaman Najib.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dr-mahathir-perlu-sedar-zamannya-sudah-berakhir-kata-ku-nan#sthash.iN2wo9aO.dpuf

KAH KAH KAH

woit
ini sabda tengku fraud
kah kah kah
ini zaman najib
dalam zaman ini 
boleh bunuh tak salah
boleh rasuah berjuta2
boleh rembat duit kerajaan
pakai untuk anak kahwin
rembat duit 1MDB 
yang hutang 48 bilion
ini namanya 
zaman najib

APA PUNYA ZAMAN

--------------

SIAPA BUAT FITNAH

KOMENTAR
timbalan mb kelatan
berkata dia difitnah oleh berita harian
akhbar ini buat laporan fitnah

ini fitnah besar
tentang arwah nik aziz

kalau berita harian buat firnah
satu malaysia sedang tunggu 
bila nak amar akan saman akhbar ini
kerana akhbar keluar berita fitnah

jika TIDAK ada saman ertinya
nik amar yang BUAT fitnahFACE BOOK


Follow · 19 hrs · 
 

Kalu pelawok memang dah jadi makanan harian, apa nak hairan jika 1 lagi pelawok diungkapkan
Like · Comment · Share

KAH KAH KAH

woit
kalau berita hairan tipu
kenapa tak saman
bila nak saman
saman baru ada bukti
SIAPA YANG TIPU


----------------

SATU JUTA SATU MEIANAK MUDA
bersiap sedia
satu juta satu mei
---------------

LAWAK HARI SABTU


FACE BOOK


Rani Kulup berjanji akan pergi tangkap Dr. Mahathir bin Mohamad

wonder whats with this guy?? seriously


KAH KAH KAH

woit
wan gwa ada cakap
gila ada banyak gila
9999 jenis gila

APA PUNYA GILA-------------

AL-FATIHAH


AL-FATIHAH

Wartawan 'Mama Juwie' meninggal dunia

Wartawan hiburan terkenal 'Mama Juwie' atau nama sebenarnya Abdul Jalil Salleh, 62, meninggal dunia akibat kanser usus di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di ibunegara semalam.
-----------

BEBASKAN SIRUL DAN AZILAH

KOMENTAR
ingin memberi tahu?
ini memberi tahu apa?

ini akan membuatkan
najib hilang pedoman

soalan:
adakah rosmah tahu
apa apa tentang altantuya?

NOTA
apabila najib diserang
apabila najib diasak
52% rakyat malaysia suka hati
52% ini rakyat malaysia 
yang mengundi pakatan rakyat
tapi kemenangan telah ditipu SPR

IBU MULA MELAWAN


Sirul 'terharu', ibu mahu temui Dr M

Ketua Penerangan PAS Datuk Mahfuz Omar sedang mengatur pertemuan antara ibu bekas anggota polis elit Sirul Azhar Umar dan mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

MP Pokok Sena itu berkata Piah Samat ingin "memberitahu sesuatu" kepada tokoh negarawan itu berkaitan anaknya, yang didapati bersalah membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.


"Piah berharap  Mahathir akan membantu anaknya sejak Sirul menjadi kambing hitam," katanya kepadaMalaysiakini.

Mahfuz turut berharap pertemuan tersebut akan membantu menjelaskan pihak yang bertanggungjawab mengarahkan pembunuhan terhadap warganegara Mongolia itu termasuk motifnya.

Pesuruhjaya PAS Kedah itu turut mendedahkan rasa bertuah terhadap  Mahathir kerana membangkitkan isu itu.KAH KAH KAH
kah kah kah
ini berita baik
ini berita amat baik
ini berita tali gantung
bukan untuk sirul
tapi untuk najib
APA PUNYA BERITA

---------------

PUNAT NIK AMAR
 INI BUKAN PUNAT
NIK AMAR

Amar nafi laporan akhbar berhubung amanat Nik Aziz

Timbalan menteri besar Kelantan itu menafikan berkata yang Nik Aziz meninggalkan pesanan mengingatkan ahli PAS supaya mewujudkan hubungan baik dengan Umno bagi memudahkan pelaksanaan hudud di Kelantan.
Beliau membuat penafian tersebut melalui media sosial, mengatakan laporan itu "tidak tepat, berniat jahat dan berunsur fitnah."
"Merujuk tajuk dan laporan Berita Harian Jumaat 3 April 2015 yang memetik kenyataan saya berkenaan 'amanah Tok Guru Nik Aziz'.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/amar-nafi-laporan-akhbar-berhubung-amanat-nik-aziz#sthash.HOhfns7R.dpuf


KAH KAH KAH

woit
belum apa apa
punat dah meletus
kah kah kah
ini punat cekai
kah kah kah
APA PUNYA PUNAT


-----------------

DARI PRESIDEN

PAKATAN RAKYAT PERLU KEMBALI 
KEPADA AGENDA PEMBELAAN RAKYAT
 
Sejak Pilihanraya Umum ke-13 (PRU13), Malaysia berhadapan dengan masalah yang bertimpa-timpa. Pentadbiran Najib  Razak di Putrajaya gagal memimpin masyarakat dan negara mengharungi cabaran-cabaran ini, malah kadang kala merumitkan lagi keadaan. Sebahagian besar rakyat Malaysia merasakan seolah-olah Malaysia terumbang-ambing tanpa hala tuju apabila pimpinan politik tidak memberi bimbingan dan jalan penyelesaian kepada masalah-masalah masyarakat.
 
Masalah-masalah yang datang bertimpa ini bermula dengan api perkauman yang dimainkan oleh sesetengah pihak selepas PRU13. Keadaan ekonomi suram yang menekan rakyat diburukkan lagi dengan skandal kewangan seperti 1MDB dan pembaziran seperti pembelian jet baru. Rakyat Malaysia juga diuji dengan bencana banjir yang melibatkan ratusan ribu rakyat di seluruh negara. Minggu ini, rakyat Malaysia terus ditekan apabila mula menanggung beban percukaian GST yang tidak sewajarnya dilaksanakan.
 
Kedua-dua gabungan politik iaitu Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional juga berdepan dengan masalah dalaman akibat perbezaan pendapatan dan perselisihan kepimpinan.
 
Dalam suasana begini, mudah bagi rakyat kebanyakan hilang keyakinan dengan proses politik berdemokrasi yang diamalkan sekian lama. Apabila rakyat merasakan bahawa mereka tidak dibela dan ahli politik bercakaran sesama sendiri, keyakinan kepada proses politik akan luntur.
 
Saya sedia maklum dengan keresahan rakyat yang pelbagai kaum dan latar belakang. Kegagalan merungkai keresahan ini akan membawa kesan besar kepada negara dan masyarakat.
 
Oleh yang demikian, saya menyeru rakan-rakan di dalam Pakatan Rakyat untuk kembali ke meja mesyuarat dengan meletakkan agenda pembelaan rakyat sebagai keutamaan teratas. Ini bukanlah bermakna kita tidak mengambil peduli pergeseran sesama kita, tetapi sekiranya perselisihan itu dibincangkan dengan berpaksikan agenda pembelaan rakyat sebagai keutamaan, saya yakin ia boleh diselesaikan dengan baik.
 
Saya khuatir dengan beberapa perkembangan mutakhir mengenai Pakatan Rakyat termasuklah keputusan parti-parti DAP dan KEADILAN di Sabah dan Sarawak berhubung kerjasama dengan PAS. Sementara saya menghormati kedudukan parti-parti DAP dan KEADILAN di Sabah dan Sarawak yang mempunyai autonomi, saya berharap agar keputusan-keputusan itu juga dapat dibincangkan dengan lebih teliti di peringkat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat dalam masa terdekat.
 
Oleh yang demikian, saya sedang berusaha supaya satu mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat dapat diadakan dalam tempoh dua minggu ini dengan agenda-agenda berikut sebagai agenda utama:
 
1.    Mengawalselia pelaksanaan GST untuk memastikan rakyat tidak terus menjadi mangsa sementara menyokong segala usaha membantah pelaksanaan GST
 
2.    Tindakbalas Pakatan Rakyat ekoran siri penangkapan ke atas aktivis, pimpinan politik dan pengamal media yang menunjukkan terhakisnya ruang demokrasi di negara ini
 
3.    Kerjasama yang lebih fokus untuk mempercepatkan bantuan kepada mangsa-mangsa banjir yang masih belum mendapat bantuan sepenuhnya

4.    Persediaan bersama menghadapi pilihanraya-pilihanraya yang makin dekat terutamanya Pilihanraya Negeri Sarawak

Saya percaya rakyat memerlukan pimpinan politik untuk kembali mengangkat agenda membela rakyat dan cuba menangani perselisihan secara berhikmah. Saya berdoa agar pimpinan Pakatan Rakyat diberi kekuatan oleh Allah SWT untuk menguatkan saf berhadapan dengan Barisan Nasional dalam keadaan pelbagai masalah masyarakat semakin menekan rakyat Malaysia.
 
DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL
PRESIDEN KEADILAN
-------------