Rabu, 29 Mei 2024

KENYATAAN PELIK DILUAR TABII


KENYATAAN PELIK

DI LUAR TABII

KHALAS 

LEMBU DALAM KONDOSUAMI SHARIZAT

KES LEMBU

KENA DAKWA

JENG JENG JENG

KENAPA SUAMI

MENTERI DAP 

TAK DI SIASAT

AMIN

INI AMAT

DILUAR TABII

KAH KAH KAH

AMIN 

TOWKAY CHINA JOLOK MALAON MELAYU


TOWKAY CHINA

SUDAH JOLOK

MALAON INI

AMIN 

KENAPA JUAL HARTA NEGARA PADA ZIONIS ?


KENAPA JUAL

HARTA NEGARA

PADA ZIONIS ?

AMIN

PEMIMPIN MUDA TEGAS BERANI


‘Damage has been done, kita jumpa di mahkamah – Dr Akmal


KUALA LUMPUR – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Dr Akmal Saleh akan tetap meneruskan saman terhadap penulis portal walaupun selepas portal Newswav membuat permohonan maaf selepas didakwa memfitnahnya itu pada 25 Mei lepas.

Dalam satu kenyataan di laman sosial, Dr Akmal berterima kasih dengan permohonan maaf itu namun akan perkara itu akan tetap dibawanya ke muka perundangan.

“Terima kasih atas permohonan maaf mengenai fitnah jahat yang dilemparkan kepada saya.

“Damage has been done (kerosakan telah berlaku). Kita jumpa di mahkamah,” katanya bersama lampiran permohonan maaf tersebut.

Dalam lampiran itu menunjukkan penulis yang bernama Zulaikha Farhana memohon maaf kepada Exco Kerajaan Negeri Melaka itu sambil menyatakan rasa kesal kerana kesilapan menyiarkan kandungan berunsur fitnah.

“Saya sedar tentang betapa seriusnya kesilapan saya menyiarkan artikel ini. Artikel itu juga telah dipadam oleh portal Newswav dan perkara ini tidak akan berulang lagi,” katanya.

Tangkap layar permohonan maaf oleh penulis di portal Newswav baru-baru ini.

Dr Akmal menegaskan beliau tidak pernah menghadapi apa-apa pertuduhan di bawah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) atau mana-mana pihak berkuasa di negara ini.

Justeru, tegasnya, sebuah artikel yang disiarkan pada 25 Mei 2024, di laman portal Newswav itu mengandungi butiran tidak benar dan berunsur fitnah.

Katanya, dalam perenggan keempat artikel tersebut, penulis mengatakan di dalam Bahasa Inggeris “Adding to the drama, Akmal is facing charges under Section 16(a)A and 24(1) of the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) Act. The alleged bribery incident is reported to have occurred at Yayasan Tanah Aku, located at Solaris Dutamas in Kuala Lumpur“.

“Saya menegaskan bahawa kenyataan ini adalah tidak benar dan merupakan satu fitnah. Saya tidak pernah menghadapi apa-apa tuduhan di bawah SPRM atau pun mana-mana pihak berkuasa di negara ini,” katanya.

Beliau berkata, portal Newswav dan penulis yang menyiarkan artikel fitnah ini telah menyebabkan kredibiliti serta reputasinya sebagai seorang pemimpin serta individu tercemar.

Malah, katanya, ia juga telah menimbulkan persoalan serta persepsi negatif berkaitan integriti dirinya sebagai seorang pemimpin.

“Oleh yang demikian, terbukti dengan jelas bahawa artikel ini adalah satu fitnah jahat bagi mencemarkan kredibiliti serta reputasi saya sebagai seorang pemimpin serta institusi pimpinan saya,” ujarnya.

Semalam, Dr Akmal turut meminta portal Newswav dan penulis menurunkan artikel ini dalam tempoh masa 24 jam serta membuat kenyataan maaf secara rasmi. – 

WOIT

TULIS BOLEH

JANGAN FITNAH

AMIN

JANGAN LEBONG

JANGAN PUTAR

KAH KAH KAH

AMIN

HANNAH YEOH SHAHRIZAT CHINABeri kontrak kepada

 syarikat suami 

Hannah cetus

 persepsi nepotisme, 

salah guna kuasa
KUALA LUMPUR – Seorang lagi Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor dari pembangkang mendesak supaya Kerajaan Negeri membatalkan pemberian kontrak kepada syarikat milik suami Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh.

ADUN Jeram  Harisson Hassan berkata, pemberian kontrak tersebut memberikan persepsi negatif kepada rakyat.

“Amalan ini secara langsung telah menimbulkan persepsi penyalahgunaan kuasa dan nepotisme apabila syarikat milikan ahli keluarga seorang menteri diberikan kontrak rundingan terus dalam perolehan tender bernilai RM25 juta ini.

“Saya turut kecewa dengan pandangan dangkal, naif dan tidak jujur sesetengah pihak yang mempertahankan keputusan ini dengan tanggapan bahawa kononnya kedudukan Yang Berhormat Hannah Yeoh tidak mempunyai kaitan dengan pelantikan syarikat tersebut,” katanya dalam kenyataan.

Beliau mengulas pelantikan syarikat Asia Mobility Technologies Sdn Bhd dan Badan Bas Coach Sdn Bhd sebagai pengendali perkhidmatan Projek Rintis Demand Responsive Transit (DRT)  (DRT).

Asia Mobility dimiliki dan diuruskan oleh Ramachandran Muniandy yang merupakan suami kepada Hannah.

Harisson berkata, kenyataan yang dikemukakan oleh Exco Pelaburan, Perdagangan dan Mobiliti Selangor Ng Sze Han pada 24 Mei lalu tidak menjawab sepenuhnya persoalan mengenai wujudnya amalan nepotisme, sekali gus mempamerkan kegagalan dalam mendukung semangat integriti seperti yang disarankan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah dalam titah bertarikh 7 Februari lalu.

“Isu pokok yang menimbulkan pertikaian umum adalah bagaimana kelulusan yang diperoleh daripada Agensi Pengangkutan Awam Darat (APAD) boleh digunakan sebagai justifikasi pelantikan ini, sedangkan APAD bernaung di bawah Menteri Pengangkutan yang sepasukan dengan YB Hannah baik dari segi kebersamaan dalam Kabinet mahupun keahlian dalam parti DAP.

“Demi menuntut pentadbiran yang bersih, berintegriti dan bebas daripada konflik kepentingan saya menyeru kerajaan negeri Selangor khususnya YB Ng Sze Han yang juga dari parti DAP agar menarik semula keputusan pelantikan Asia Mobility sebagai syarikat pengendali perkhidmatan DRT di bawah inisiatif Mobiliti Selangor,” katanya.

Beliau turut menggesa agar tender tersebut dibuat secara terbuka bagi keadilan kepada semua syarikat pengendali perkhidmatan yang berkelayakan.

Ini sejajar dengan kenyataan Perdana Menteri, Anwar Ibrahim pada 9 Januari lalu yang menegaskan bahawa kerajaan Malaysia tidak akan mengamalkan lagi rundingan terus dalam mana-mana perolehan kerajaan.

Semalam Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjelaskan sudah melakukan siasatan interim berhubung isu pemberian kontrak projek DRT.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki berkata justeru itu, pihaknya memutuskan bahawa tiada kes dalam isu itu.

KES SUAMI

SHARIZAT MELAYU

250 JUTA RINGGIT

AMIN

KES SUAMI

SHARIZAT CHINA

25 JUTA RINGGIT

AMIN

LEMBU DAN KERETA

KES YANG SAMA 

KHALAS

PANAS MENYERANG INDIA
New Delhi rekod suhu tertinggi 49.9 darjah Celsius

NEW DELHI: Suhu di ibu negara India melonjak kepada rekod tertingginya, 49.9 darjah Celsius, ketika pihak berkuasa memberi amaran mengenai masalah kekurangan air di bandaraya itu.

Jabatan Meteorologi India (IMD) melaporkan gelombang haba teruk, dengan rekod suhu lebih tinggi dicatat semalam di dua stesen pinggir bandar Delhi di Narela dan Mungeshpur.

Biro Cuaca pula memberitahu suhu direkod adalah sembilan darjah lebih tinggi daripada jangkaan.

IMD menjangkakan suhu sama direkod hari ini untuk bandar yang mempunyai lebih 30 juta penduduk itu, dengan notis amaran merah sudah dikeluarkan untuk orang ramai supaya lebih berwaspada.

Media tempatan India pada Mei 2022, melaporkan suhu di bahagian Delhi pernah mencecah 49.2 darjah Celsius.

India tidak asing dengan musim suhu panas melampau, namun penyelidikan saintifik dijalankan berulang kali mendapati perubahan iklim menyebabkan gelombang haba menjadi lebih lama, lebih kerap dan terik.

Pihak berkuasa New Delhi sudah memberi amaran mengenai risiko kekurangan air, apabila ibu kota itu dilanda musim panas, mengakibatkan bekalan ke beberapa kawasan dipotong.

Menteri Air, Atishi Marlena sudah meminta semua pihak bertanggungjawab bagi menghentikan penggunaan air yang membazir.

"Untuk menangani masalah kekurangan air, kami sudah mengambil beberapa langkah seperti mengurangkan bekalan air daripada dua kali sehari kepada sekali sehari di banyak kawasan.

"Air yang dijimatkan itu akan dicatu dan dibekalkan ke kawasan yang mengalami kekurangan air, di mana bekalan hanya mampu bertahan 15 hingga 20 minit sehari," katanya.

IMD turut memberi amaran mengenai kesan haba terhadap kesihatan, terutamanya bayi, warga emas dan mereka yang mempunyai penyakit kronik.

INI TANDA

MALAPETAKA

IKLIM

AMIN

INI HANYA

PERMULAAN

AMIN

TAHUH DEPAN

LAGI PANAS

KHALAS

RAFIZI CALON TERBAIK GANTI ANWARRAFIZI CALON

TERBAIK GANTI

ANWAR

KHALAS


panglimo potaseh commented on
 "RAFIZI GANTI ANWAR"

Fizi Botak ganti Non .. mcm 2×5,5×2 .. kerja hari2 dok selongkar koghopai (beg) carik formula .. formula harge minyak, apuskan PtPTN, Hapuskang Tol. Cukup sobulan jantung tersumbat, masok klinip .. kiok


ORANG JAHAT PENGAWAL DIRAJA


ORANG JAHAT

PENGAWAL DIRAJA

AMIN

POLIS WAJIB TUNJUK

MUKA TAKUT SALAH

ORANG

AMIN 

ORANG JAHAT BERLAKON ISLAM


ORANG JAHAT

BERLAKON ISLAM

AMIN 

Unknown commented on 
"KES BERJALAN AMAT LAMA"

Kelemahan manusia utama mudah lupa, jasa lupa pengorbanan lupa jasa baik lupa cepat, tapi paling ingat sekali kejahatan orang lain kepada kita, orang jahat berlakon baik ramai sekarang, ramai pandai buat live show komidi berdiri komidi dalam media sosial tetapi benar tetap benar salah tetap salah amin kah kah kah

BILA NAK BINCANG KES NAJIB


JENG JENG JENG

WOIT

ZAKAR SHI TANYA

BILA NAK BINCANG

KAH KAH KAH


Perbincangan isu tahanan rumah Najib mungkin dibuat minggu depan — Fahmi Fadzil
15 May 2024 — Fahmi berkata, Anwar dijangka pulang daripada lawatan rasmi di luar negara pada minggu depan. "Tidak dibincangkan (pada mesyuarat kabinet) ...akan dibincang salepas PM pulang.....
Missing: JSWAN ‎| Show results with: JSWAN 

ANAK GADIS CUN SLIM BERGETAH DIMALUKAN


REPUTASI

 ANAK GADIS

CUN SLIM BERGETAH

DIMALUKAN TIK TOK

KHALAS 

ZAKAR SHI TEKAN ANWAR BEBAS NAJIB


Afidavit Wan Rosdy mesej paling kuat daripada UMNO

KUALA LUMPUR – Afidavit yang difailkan oleh Menteri Besar Pahang Wan Rosdy Wan Ismail bagi menyokong permohonani Najib  menjalani tahanan rumah merupakan mesej paling kuat daripada UMNO.

Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO  Puad Zarkashi berkata, affidavit yang difaikan itu membuktikan bahawa UMNO tidak membuat permintaan yang tidak wujud.

Mohd. Puad mengesa Kerajaan Perpaduan untuk menghormati titah yang dikeluarkan oleh Yang di-Pertuan Agong ke-16.

“Justeru kerajaan PMX perlu komited melaksanakan titah adendum itu. UMNO bukan minta perkara yang tidak wujud.

“Kerajaan Madani wujud atas prinsip menerima dan menghormati titah nasihat YDP Agong ke-16 ketika itu.

“Justeru amat wajar titah adendum itu juga dihormati oleh Kerajaan Madani. UMNO konsisten dan tidak menikam serta bercuriga,” katanya dalam kenyataan.

Wan Rosdy memfailkan afidavit tersebut menerusi firma guaman, Tetuan Shafee & Co, di Mahkamah Tinggi, pada Selasa minggu lalu

Naib Presiden Umno itu berkata dia dimaklumkan mengenai titah diraja itu oleh Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Pelaburan, Tengku Zafrul Abdul Aziz dalam satu mesyuarat pada 30 Januari.

Beliau merupakan pemimpin kedua daripada UMNO selepas  Zahid Hamidi memfailkan afidavit berkaitan titah diraja mengenai tahanan rumah terhadap Najib.

“Apabila Menteri Besar Pahang Wan Rosdy failkan afidavit menyokong afidavit Zahid Hamidi ia mesej yang paling kuat dari UMNO.

“Zahid adalah Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri. Wan Rosdy pula adalah Naib Presiden kanan UMNO dan Menteri Besar Pahang. Itulah setiakawan UMNO membela Najib,” kata Mohd. Puad.

Dalam affidavit Wan Rosdy berkata, selain dia dan Ahmad Zahid turut hadir pada mesyuarat itu ialah Menteri Perladangan dan Komoditi,  Johari Abdul Ghani; Timbalan Menteri Kerja Raya, Ahmad Maslan, dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang dan Pembaharuan Institusi) Muhamad Azalina Othman Said.

“Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz telah memberitahu bahawa ke bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Aging XVI telah pun keluarkan keputusan permohonan pengampunan (keputusan pertama) iaitu mengurangkan perintah penjara sebanyak 50 peratus dan hukuman denda pula kepada RM50 juta sahaja.

“Kedua, dengan terbit keputusan pertama, ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XVI telah mengeluarkan satu lagi perintah (perintah adendum) yang memerintahkan supaya pemohon menjalani dengan serta merta hukuman penjaranya di dalam keadaan di rumah kediaman pemohon dan bukan di mana-mana penjara,” kata Wan Rosdy.-

WOIT

TITI DAN TITAH

INI APA?

AMIN

PASAL APA

ADA TITAH

AMIN

NAJIB PENCURI

NAK TITAH APA

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

MESIR TEMBAK ISRAEL
Israel sahkan berlaku tembakan di sempadan Mesir

BAITULMAQDIS – Pasukan Pertahanan Israel (IDF) mengesahkan “insiden tembakan” berlaku “di sempadan Mesir,” selepas media Israel melaporkan berlakunya tembakan antara askar Israel dan Mesir di persimpangan Rafah pada Isnin.

“Beberapa jam lalu terdapat insiden tembakan di sempadan Mesir, kejadian itu sedang dalam siasatan, dan dialog sedang berlangsung dengan pihak Mesir,” kata IDF.

Jerusalem Post melaporkan, seorang askar Mesir terbunuh dalam kejadian itu, tetapi Channel 14 Israel menafikan berlaku kemalangan jiwa.

Akhbar harian Maariv Israel memetik sumber di IDF sebagai berkata, tentera Mesir melepaskan tembakan terlebih dahulu ke arah tenteranya yang membalas tembakan.

Bagaimanapun, Al Araby, sebuah saluran berita yang beribu pejabat di Qatar, memetik sumber Mesir sebagai berkata, IDF yang memulakan pertempuran,

Channel 13 melaporkan awal hari Isnin, “kejadian luar biasa” berlaku antara askar Israel dan Mesir di persimpangan Rafah. – Agensi


WOIT

INI SATU YANG

AMAT BAIK

AMIN

BAIK SEKALI

JIKA MESIR

BERPERANG 

DENGAN ISRAEL

AMIN

AKAN UBAH

GEOPOLITIK

TIMUR TENGAH

AMIN

KHALAS

PELEBONG MUSNAH NEGARA


PELEBONG 

MUSNAH NEGARA

AMIN 

IKUT CARA HUKUMAN CHINA DAN KOREA


IKUT CARA 

HUKUMAN

CHINA & KOREA

AMIN

panglimo potaseh commented on 
"TOLAK TITAH TAMBAHAN"

Kalau kita ikut undang2 Korea, Cina, Jepon .. kes Najib ni dah tak de .. harta nye biliyun biliyun dirampas.

KES BERJALAN AMAT LAMA


KES BERJALAN

BERTAHUN TAHUN

AMIN

Unknown commented on 
"NAJIB CAMPUR TANGAN URUSAN SPRM - ANWAR CAMPUR TAK ?"

Setiap hari orang kita ditangkap didakwa atas kes kes rasuah, bukan sedikit banyak woit kastam polis penguatkuasaan semua masuk mahkamah akhirat dunia woit, ramai masuk TV ramai tak mengaku mohon bicara semuanya kos belaka, dapat gaji kes jalan bertahun tahun akhirnya kena bagi semua kah kah kah 

terlalu ramai samada kena buat penjara baru atau semua boleh rehat di rumah entahlah sistem baru madani kah kah kah, projek kurang penjawat awam akan berterusan kot kah kah kah siapa makan cili tak mahu berhenti apa mahu buat, angkut semua sekali masuk saja woit kah kah kah lawan tetap lawan moto kempen utama dulu kini selamanya

 

RAFAH DISEMBELIH


RAFAH 

DISEMBELIH

RABU 29 MEI 2024
RAFAH SEDANG DI SEMBELIH
OLEH ZIONIS ISRAEL

MAYAT BERGELIMPANGAN
BANGUNAN DIBOM
RUMAH RUNTUH
KEM PELARIAN DI BOM

KERAJAAN MALAYSIA
BERI DANA PADA BLACKROCK
UNTUK ISREAL BELI SENJATA
AMIN

SOALAN YANG TUNGGU JAWAPAN
MAHB DI BELI OLEH BLACKROCK
ATAU TIDAK?

SYARIKAT MANA LAGI
DI MALAYSIA INI YANG ADA
NIAGA & SAHAM DENGAN
BLACKROCK?
AMIN

ZAMBIA
DI LANGGAR KEMARAU
BERJUTA MULA
KEBULURAN

VATICAN
MINTA MAAF KERANA
UCAPAN POPE FRANCIS
KASAR TERHADAP
HOMOSEKSUAL

BELGIUM
BERJANJI NAK BERI
30 JET PEJUANG F16
KEPADA UKRAINE

GAZA
KERETA KEBAL ISRAEL
MULA MASUK
KE PUSAT KOTA RAFAH
UNTUK MEMBUNUH

AMERIKA
KELUAR KENYATAAN
APA YG DI LAKUKAN
OLEH ISRAEL DI RAFAH
TIDAK MELINTASI
GARIS MERAH AMERIKA

HOKKIEN
PAGI INI CERAH SEGAR
MATHARI DAH KELUAR
SINAR RANCAK
KL & KL SENTRAL CERAH
LANGIT BERCAMPUR CAMPUR
ADA BIRU ADA AWAN PUTIH

SAEKOR HOW WOW
BERSUARA
SEKUMPULAN TIONG
BERPESTA TEPI JALAN
MUNGKIN ADA MAKANAN

HARI INI AKAN PANAS
PETANG HUJAN
MALAM SEJUK NYAMAN

BRO
SENYUM
DI PAGI RABU

BRO
HANYA MANUSIA
MENYIMPAN HARAPAN
LEPAS MATI AKAN
DAPAT BIDADARI

BRO
MUKA YANG JERNIH
ADA MENYIMPAN
HATI YANG HITAM

BRO
BILA LU NAK
ORANG LIHAT
LU BUAT LEBIH DARI
ORANG LAIN
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BEKERJA