Sabtu, 22 Jun 2024

INI BUKTI KERAJAAN GAGAL


INI BUKTI

 KERAJAAN

GAGAL

KHALAS

KUNCI RUMAH DI BERI PADA YAHUDI ZIONIS


KUNCI PINTU RUMAH

KITA DIBERI PADA

ZIONIS YAHUDI

AMIN

BLACKROCK SYARIKAT ZIONIS YAHUDI


BLACKROCK

SYARIKAT MILIK

ZIONIS YAHUDI

KHALAS

BLACK ROCK TAK BINCANG DALAM KABINET


BLACKROCK

TAK BINCANG

DALAM KABINET

AMIN

AJEN ZIONIS BERGERAK CERGAS

Anwar tolak bantahan, pertahan rancangan jual saham kepada syarikat milik firma 'terpalit genosid' BlackRock

Perdana Menteri Anwar Ibrahim mempertahankan keputusannya membenarkan sebuah syarikat milik pengurus dana kontroversi AS BlackRock untuk membeli saham dalam konsortium menguruskan lapangan terbang Malaysia, sambil menuduh pengkritiknya cuba meraih markah politik.

Anwar juga tidak menjawab secara langsung kritikan utama mengenai perjanjian konsortium itu, iaitu peranan BlackRock dalam pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin menerusi hubungan rapat ekonomi dan ketenteraan dengan Israel.

Sebaliknya, Anwar berkata kerajaan tidak boleh memutuskan hubungan dengan mana-mana syarikat yang mempunyai urusan dengan Israel.

"Bagaimana dengan syarikat yang ada operasi di US, Jerman, China tapi ada kaitan dengan Israel? 

"Tak ada upaya kita dalam keadaan sekarang membatalkan kerana akan menjejaskan ekonomi negara," Anwar memberitahu wartawan ketika ditanya mengenai bantahan yang semakin meningkat terhadap rancangan menjual saham Malaysia Airports Holdings (MAHB) kepada Global Infrastructure Partners (GIP), sebuah syarikat milik BlackRock.

BlackRock antara lain terlibat dalam memperkasakan jentera perang Israel, dan ibu pejabatnya di New York menjadi sasaran penunjuk perasaan pro-Palestin yang menuduh syarikat itu mengaut keuntungan daripada pembunuhan beramai-ramai.

Semalam, bekas menteri Khairy Jamaluddin memberi amaran kepada Anwar bahawa beliau akan dianggap bersubahat dengan Israel dalam pembunuhan di Gaza sekiranya enggan membatalkan rancangan membawa masuk GIP.

Khairy menyifatkan pelan itu bukan sahaja tidak boleh diterima dari segi moral, tetapi juga tidak menguntungkan Malaysia dari segi komersial.

Menurutnya, semua lapangan terbang utama di rantau ini diuruskan oleh syarikat tempatan dan bukan entiti asing.

"Di Singapura, Changi dikendalikan Singapura. Thailand dan Indonesia pun sama juga. Jadi ujian litmus untuk keperluan pun gagal," katanya di sebuah forum membantah perjanjian dengan syarikat milik BlackRock itu.

Di bawah perjanjian itu, GIP akan membeli 30% kepentingan dalam konsortium untuk menguruskan MAHB bersama-sama Khazanah Nasional dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), dua entiti di bawah bidang kuasa Kementerian Kewangan diterajui Anwar.

Menjawab pertanyaan wartawan hari ini, Anwar berkata beliau tegas dalam mengetengahkan isu Palestin, sambil menyebut nama beberapa pemimpin dunia.

"Dua hari lalu saya bercakap dengan Presiden (Turki, Recep Tayyip) Erdogan soal Gaza. Sebelum itu PM Pakistan soal Gaza. Dengan premier China semalam, saya masih tekankan soal Gaza," katanya.

Pembelaan Anwar terhadap GIP sama dengan pendiriannya apabila kumpulan pro-Palestin membantah kehadiran syarikat pertahanan yang mempunyai hubungan rapat dengan Israel di pameran pertahanan di Kuala Lumpur awal bulan lalu.

Anwar ketika itu berkata tidak menjadi masalah untuk mereka beroperasi di Malaysia selagi syarikat itu tidak didaftarkan di Israel.

Hujah Anwar itu mengundang persoalan sama ada Malaysia akan membenarkan mana-mana syarikat terlibat membantu Israel selagi ia tidak didaftarkan di Israel.

Ini kerana syarikat Lockheed Martin, walaupun berpengkalan di AS, jelas menyatakan penglibatannya memperkasakan sistem pertahanan Israel.

Dalam laman web rasminya, Lockheed Martin berkata ia “bangga” dalam peranannya mempertahankan keselamatan Israel.

Sementara itu, Anwar hari ini berkata beliaulah yang mengambil keputusan mengharamkan kapal milik syarikat Israel berlabuh di pelabuhan tempatan akhir tahun lepas.

"Padahal siapa yang izinkan syarikat Israel beroperasi di sini dulu?" soalnya merujuk kepada keputusan yang dibuat lebih dua dekad lalu.

Anwar mendakwa kerajaan terdahulu membenarkan kapal kargo Israel berlabuh, "termasuk mantan-mantan menteri yang dok bising sekarang".

Sebelum ini, MalaysiaNow melaporkan bahawa kapal kargo ZIM Rotterdam yang dimiliki Zim Integrated Shipping Services dari Israel, telah berlabuh di Pelabuhan Klang pada 29 April, sebelum belayar ke pelabuhan Shantou di China sehari kemudian.

Menteri Pengangkutan Anthony Loke kemudian menjelaskan kapal itu telah berpindah milik kepada sebuah syarikat di Hong Kong.

Isu BlackRock dilihat antara cabaran utama Anwar sejak dilantik sebagai perdana menteri, di sebalik tuduhan beliau lebih mesra dengan Amerika Syarikat dan Israel berdasarkan kenyataan lampau, termasuk wawancaranya dengan Wall Street Journal pada 2012 yang memetiknya sebagai berkata akan "menyokong usaha mempertahankan keselamatan Israel".

AJEN ZIONIS

BIJAK BERLAKON

AMIN

ADA AYAT QURAN

ADA HADIS NABI

KAH KAH KAH

PELOK PEMIMPIN

HAMAS

ISMAIL HANIYEH

KAH KAH KAH

KEMUDIAN

JUAL 39 AIRPORT

MALAYSIA PADA

SYARIKAT ZIONIS

YAHUDI BLACKROCK

KHALAS

GENG BAJU ITAM DIPANGGIL POLIS


GENG BAJU ITAM

DI PANGGIL POLIS

AMIN

TELOR TAK TURUN HARGATELOR TAK

TURUN HARGA

KEDAI ABANG INI 
DISEBELAH PASAR IKAN
CHOW KIT
 TEMPAT GUA
TIAP MINGGU BELI TELOR
GUA BELI GRADE A
15 BIJI  ATAU 
SATENGAH PAPAN
9 RINGGIT

TADI GUA BELI
MASIH HARGA LAMA
 9 RINGGIT
BILA GUA TANYA
ABANG INI JAWAB
YANG TURUN
TELOR GRADE BAWAH
LEBIH KECIL
JENG JENG JENG
AMIN

BAJU HITAM


BAJU HITAM

SILA CARI DARI SEKARNAG
BAJU HITAM
T SHIRT HITAM
BELI DI KEDAI KAIN BAJU
UNTUK MURAH BELI DI BUNDLE

INI PERSEDIAAN UNTUK
DEMO LAWAN ANWAR
PADA SABTU DEPAN
AMIN


KERAJAAN MAHADANON


HUJAH 

YB HASAN KARIM

YANG JUGA PEGUAM

MASUK AKAL

AMIN

TAPI INI KERAJAAN

MAHADANON YANG

LEBIH ZALIM DARI

KERAJAAN

 MAHAFIRAUN

KHALAS

BINCANG DENGAN ANAK MENANTUAdakah Anwar bincang isu jual saham MAHB dalam Kabinet, soal PAS


PAS mempersoalkan sama ada Perdana Menteri Anwar Ibrahim pernah membincangkan isu jualan saham Malaysia Airports Holdings (MAHB) dalam mesyuarat jemaah menteri.

Timbalan Pesuruhjaya 3 PAS Selangor, Nushi Mahfodz merujuk kenyataan Menteri Pengangkutan Anthony Loke yang mendakwa tidak terlibat dalam keputusan membawa masuk sebuah syarikat milik BlackRock ke dalam konsortium menguruskan lapangan terbang tempatan.

"Adakah jemaah menteri keseluruhannya tidak dilibatkan dalam keputusan besar dan penting ini? Siapa yang besar kepala dalam keputusan ini?" soal Nushi.

"Rakyat sudah penat berbaik sangka dan tidak boleh percaya lagi kepada kredibiliti kerajaan hari ini menjaga negara.

"Mereka tidak peduli rakyat dan gagal mengurus negara. Tindakan mereka hari demi hari semakin membimbangkan dan membebankan rakyat."

Di bawah rancangan diumumkan bulan lalu, Global Infrastructure Partners (GIP) milik BlackRock akan membeli 30% kepentingan dalam konsortium untuk menguruskan MAHB bersama-sama Khazanah Nasional dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), dua entiti di bawah bidang kuasa Kementerian Kewangan diterajui Anwar.

Ia dipercayai kali pertama GIP terlibat dalam pengurusan aset lapangan terbang di Asia.

Keputusan itu bagaimanapun mencetuskan bantahan di sebalik sentimen memboikot Israel.

Ini kerana BlackRock terlibat dalam memperkasakan jentera perang Israel, dan ibu pejabatnya di New York menjadi sasaran penunjuk perasaan pro-Palestin yang menuduh syarikat itu mengaut keuntungan daripada pembunuhan beramai-ramai.

Semalam, bekas ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata beliau yakin Anwar tidak membincangkan isu penjualan saham MAHB itu dalam Kabinet.

"Biasanya tiada keperluan untuk isu Khazanah dibawa ke Jemaah Menteri. Ia hanya diputuskan oleh Lembaga dan dimaklumkan kepada pengurusan Khazanah.

"Saya yakin jika benda ini dibawa ke Jemaah Menteri, menteri-menteri Umno takkan setuju. Mungkin terpaksa setuju sekarang kerana tren sudah berlepas," katanya selepas menghadiri forum "Tolak BlackRock" di Kuala Lumpur yang menyaksikan pelbagai aktivis, ahli politik dan pertubuhan sivil menyuarakan bantahan terhadap rancangan itu.

Anwar hari ini menolak bantahan tersebut, sebaliknya berkata kerajaan "tidak ada upaya" untuk membatalkan perjanjian dengan GIP "kerana akan menjejaskan ekonomi negara".

Beliau turut menyifatkan dirinya tegas mengetengahkan isu Palestin, sambil menyebut nama beberapa pemimpin dunia.

"Dua hari lalu saya bercakap dengan Presiden (Turki, Recep Tayyip) Erdogan soal Gaza. Sebelum itu PM Pakistan soal Gaza. Dengan premier China semalam, saya masih tekankan soal Gaza," katanya kepada wartawan di Petaling Jaya.

Sementara itu, Nushi berkata langkah kerajaan itu "membuka pintu seluas-luasnya" kepada syarikat penyokong kuat Zionis untuk mengambil alih aset strategik negara. 

"Inilah penyerahan nyawa terbesar dalam bentuk ekonomi yang bakal diberikan kerjaan kepada entiti luar.

"Kerajaan gagal merancang dasar pelaburan yang lebih menguntungkan negara dari segenap aspek. Keselamatan negara akan terdedah kepada syarikat ini. Sebarang penentangan pada masa hadapan bakal mengundang padah kepada negara.

"Inilah kerajaan yang tidak konsisten dalam perjuangan bersama rakyat Palestin. Mereka hanya berwayang dengan mafla di badan tetapi sedang memperjudikan nasib negara," tambahnya.

WOIT

KAH KAH KAH

TAK BINCANG 

DALAM KABINET

AMIN

TAPI 

ANWAR IBRAHIM

BINCANG DENGAN

PENGERUSI

KHAZANAH

DENGAN MENTERI

KEWANAGAN DAN

DENGAN 

PERDANA MENTERI

AMIN

JUGA BINCANG

DENGAN 

ANAK & MENANTU

AMIN

KHALAS

CONTOH TERBAIK LAWAN ISRAEL


Pejuang Hizbullah boleh tumpaskan sistem Iron Dome

NEW YORK – Para pegawai Amerika Syarikat (AS) semakin bimbang terhadap pejuang Hizbullah yang boleh menumpaskan sistem Iron Dome Israel.

Kebimbangan tersebut dinyatakan para pegawai Israel kepada sekutunya, AS ketika kemungkiinan persediaaan serangan darat dan udara dilakukan ke atas Lubnan.

“Kami menilai sekurang-kurangnya beberapa ketumbukan Iron Dome ‘akan tumpas’,” kata beberapa pegawai pentadbiran AS yang tidak mahu dikenali kepada CNN.

Kekhuatiran meningkat terhadap peluru berpandu dan dron milik pasukan Hizbollah.

Para pegawai Israel menyatakan mereka terkejut dengan serangan yang dilakukan Hizbollah pada awal bulan ini, khususnya selepas gambar di laman sesawang memaparkan sebuah dron memusnahkan Iron Dome.

Ketika tentera Israel menafikan sebarang kerosakan pada sebarang sistem, para pegawai negara itu dilaporkan percaya bahawa keupayaan yang Hizbullah adalah ancaman tulen, khasnya di wilayah utara.

Keupayaan Hizbullah untuk mengerahkan persenjataan dengan bilangan yang besar kekal menjadi kebimbangan utama kepada strategi keselamatan Israel.

Ketika tentera Israel menafikan terdapat kerosakan pada sistem, para pegawai negara itu dilaporkan percaya terhadap keupayaan amcaman Hizbullah adalah tulen, khususnya di wilayah utara.

Para pegawai Israel telah memberi isyarat tentang kesediaaan tentera untuk bertindak yang menyasarkan untuk mewujudkan zon penampan dan memudahkan membawa pulang warganya di kawasan utara, menurut CNN.

Ketika mengiktiraf kekhuatiran keselamatan Israel, pegawai-pegawai Israel tidak mengulas menganai potensi konflik yang lebih besar.

Mereka memberi amaran tentang akibat yang tidak dijangka, termasuk risiko membabitkan pihak lain dan ancaman kestabilan di Timur Tengah. – Agensi


INI CARA BETUL

LAWAN ZONIS

AMIN

BUKAN MACAM

ANWAR IBRAHIM

JUAL 39 AIRPORT

MILIK KITA KEPADA

SYARIKAT

ZIONIS YAHUDI

BLACKROCK

KHALAS

PEMIMPIN MASA DEPAN NEGARA


INI DIA PEMIMPIN

MASA DEPAN

 NEGARA

KHALAS

SABTU DEPAN DEMO PUTARJAUA


SABTU DEPAN

DEMO PUTARJAYA

AMIN


Unknown commented on
 "ADA DEMO LAWAN ANWAR ?"

Inilah manusia apabila sudah dapat kuasa, dulu setiap hari mahu demo, sekarang tak mahu orang lain buat kah kah kah, lembu sama lembu tetap kerbau menang woit kah kah kah orang-orang kita tetap sama walau pun di pihak mana sekalipun, masuk kiri cium tangan masuk kanan cium kaki senangnya menjadi pendekar kah kah kah

BIJAK MELEBONG


BIJAK 

MELEBONG

AMIN

Unknown commented on
 "HARTA NEGARA DIJUAL
 SENYAP SENYAP"

Drone madanon lagi teknoloji guna air liur & peruntukanjaya

HEBOH BLACKROCK


BLACKROCK

HEBOH

SABTU 22 JUN 2024

BLACKROCK  KINI HEBOH
INI KEJAYAAN FORUM BLACKROCK
DI DEWA CHINA
KHAMIS MALAM YANG LALU

ANWAR IBRAHIM DENGAN
SENYAP SENYAP NAK JUAL
39 LAPANGAN TERBANG
MILIK RAKYAT MALAYSIA
KEPADA  SYARIKAT
ZIONIS YAHUDI

KINI KANTOI
DAH JADI PERBUALAN NASIONAL
LALU ANWAR BUKA CERITA
MAHATHIR BERI SYARIKAT ISRAEL
MENIAGA DI MALAYSIA

PUKI MAK KAU MAHATHIR

ANWAR KATA KELANTAN
ADA MENIAGA DENGAN BLACKROCK

PUKI MAKA PADA KERAJAAN
PAS KELANTAN

ANWAR KATA
NAJIB MUHYIDIN ISMAIL
TAK HALANG BLACKROCK
DATANG MASUK NIAGA
DI MALAYSIA

PUKI RAHAH PADA NAJIB
PUKI MAK PADA MUHYIDIN
PUKI RAHAH PADA ISMAIL

TAPI
MAHATHIR NAJIB 
MUHYIDIN DAN ISMAIL
TAK MAIN AYAT QURAN
TAK PELOK ISMAIL HANIYEH
TAK HEBOH  SANA SINI
SOKONG PALESTIN
TAPI 
ANWAR IBRAHIM
PELOK ISMAIL HANIYEH
KLIM SOKONG HAMAS
TAPI
JUAL HARTA NEGARA
PADA SYARIKAT ZIONIS YAHUDI

LEPAS 7 OKTOBER 2023
DUNIA MAKIN TAHU SAPA BLACKROCK
DUNIA KINI MULA SEDAR
PEMBEKAL UTAMA SENJATA
YANG BUNUH WARGA PALESTIN
DATANG DARI SYARIKAT
ZIONIS YAHUDI BLACKROCK

YANG INI
PUKI MAK MAHATHIR TAK ATHU
PUKI RAHAH NAJIB TAK TAHU
PUKI MAK MUHYIDIN TAK TAHU
PUKI MAK ISMAIL TAK TAHU

ANWAR IBRAHIM SEKARANG
DI BERI TAHU OLEH RAKYAT
JANGAN JUAL 
39 LAPANGAN TERBANG
MILIK RAKYAT MALAYSIA
KEPADA SYARIKAT
ZIONIS YAHUDI BLACKROCK
AMIN

RUSIA
AMERIKA RASA CUAK
BILA RUSIA BUAT JANJI
AKAN BERI BANTUAN SENJATA
PADA KOREA UTARA

SAUDI ARABIA
LEBIH 1000 MATI
DI MEKAH KERANA PANAS
MENCECAH 52 DARJAH CENTRIGRAD

ISRAEL
SETANYAHU MENGUTUK
JURUCAKAP TENTERA ISRAEL
YANG BERKATA HAMAS
ADALAH SATU  BUAH FIKIRAN
YANG MUSTAHIL DIKALAHAKAN

HOKKIEN
PAGI INI SEGAR BASAH
MATAHARI TAK NAMPAK
LANGIT BERAWAN PUTIH
ADA  KELAM TANDA AIR 
MASIH BERKUMPUL

DI LANGIT
HELIKOPER KEDENGARAN
DUA KALI
APAKAH BERPUSING
ATAU SESAT

DI JALAN PERGI
GUA DI SALAK OLEH
WARGA HOKKIEN

DI JALAN PULANG
HA HA HA
DI KIRI JALAN MURAI BERKICAU
DI KANAN JALAN MURAI BERKICAU
PAGI JADI INDAH

HARI INI AKAN PANAS
KEJAP LAGI GUA
KE CHOW KIT
NAK TENGOK HARGA TELOR

BRO
SENYUM
SENYUM PAGI SABTU

BRO
WALAU PUN RAMAI
YANG PERCAYA
TAK SEMESTINYA PERKARA
ITU BETUL

BRO
KELUAR RUMAH TIAP HARI
KECUALI LU 
TAK SEHAT

BRO
JANGAN LUPA
SENTIASA BAWA 
SAPU TANGAN DALAM SAKU
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERCUTI