Rabu, 20 Mei 2015

BOLEH CAYA KE?





Rais: 'Budi bahasa' boleh kurang krisis Najib-Mahathir

Image result for rais yatim rogol amahSeorang bekas menteri kabinet berkata jika amalan budi diamalkan di semua peringkat kepimpinan, krisis antara Pe Najib Razak dan Mahathir Mohamad mungkin "seserius" apa yang berlaku.

"Budi bahasa Melayu dan cara kita berbudaya harus masuk ke dalam kepimpinan juga," kata Rais Yatim, bekas menteri penerangan, komunikasi dan kebudayaan.

KAH KAH KAH
woit
satu nak tanya
boleh caya ke
cakap seorang perogol
perogol amah
perogol amah dari indon

ROGOL ROGOLIA

Image result for rais yatim rogol amah

-------------

7 ulasan:

Awanama berkata...

Kemaruk lubang keramat tak pakai password nak ajor budi bahasa...pundek kau la...bagus urut sendiri dalam tandas pejabat.

Awanama berkata...

Rais perogol amah ni juga yang bakar jambatan dengan gerombolan masa dulu. Budi bahasa kepala bana!Kalu budi bahasa kenapa bakar jambatan? Lebih baik bakar utusan meloya yang macam jamban tu.bakar jamban.kah...kah...kah....

Budi bahasa hanya guna masa mengetot macam mat monggol.lepas tu bakar semua,kah...kah...kah...

Awanama berkata...

Selepas Rogol Amah, Rais ada ber kata Terima kaseh kepada amah kerana sudi dirogol.

Itulah budi bahaya.


Sama dengan askar jepun.
Selepas dilempang, mesti kata Hai ,Arigato....watakushi wa bakero des.

I think budi bahasa ni dari Jepun lah.
Budi bahasa ni, bukan dari melayu.
Kalau dari Melayu..hang Tuah tak perlu perang pakai kris..
pakai mulut dah OK.

Awanama berkata...

budi bahasa perogol.lagu mana ?
masa nak merogol berketawa atau senyum sipu
cuba bagi tau lagu mana budi bahasa
atau sumbat terus kat mulut
kah kah kah
yang iras iras pondan nie lagi kuat pancut
gila kah kah mab

Awanama berkata...

Perogol sudah jadi PUNAHSIHAT kepada PM
Patut la negara huru hara!

Awanama berkata...

SI ENTOT JADI PENASIHAT ????

Ada BON BON lah nih

azam berkata...

kalau jumpa peragut jangan jerit
kalau jumpa orang berancuk jangan sergah
kita hendaklah berbudi bahasa
lagi best tumpang berancuk sekali