Rabu, 21 Disember 2016

HADI AWANG KENA CANDATHADI KENA

KUTUK KAW 

KENA TIBAI

KENA SOTONG

KENA CANDAT


Hadi pertahan tindakannya kunjungi Iran

Presiden Pas Abdul Hadi Awang menyatakan pendiriannya bahawa Iran tidak membuat kenyataan mengeksport revolusi Islam Syiahnya, sebaliknya Iran hanya mengajak negara Arab yang berjiran  bersatu menentang Israel dan membebaskan diri mereka daripada kuasa asing.
Justeru Abdul Hadi mempersoalkan mengapa mazhab Syiah di dalam masyarakat Sunni yang sudah wujud lebih daripada seribu tahun itu tidak pernah menghalang kemajuan Islam di seluruh pelosok dunia, tiba-tiba kini ujarnya, ditiupkan api permusuhan untuk menumpahkan darah dalam umat yang satu kiblatnya?
"Dahulunya berkhilaf secara ilmu sahaja tanpa berpisah dalam satu umat, tiba-tiba sekarang dianggap seperti agama yang berbeza.
"Pas adalah Melayu Islam yang tidak mudah lupa. Ketika berlakunya Perang Teluk yang pertama 1980, apabila Saddam Husain menyerang Iran dengan bantuan negara Barat dan Negara-Negara Arab, Pas menyokong Iran, lalu kami dituduh sudah menjadi Syiah.
"Selepasnya Saddam berpaling tadah menyerang Kuwait, negara-negara Arab menjemput bala tentera Amerika dan sekutunya menyerang Iraq.

BILA KANTOI

TETIBA SOKONG

REVOLUSI IRAN

TERTIBA INGAT

AYATOLAH

TETIBA INGAT

SAIDINA ALI

----------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

Dapat duit 90 juta..nak gak dia gi jenjalan TT

Awanama berkata...

Tuh standard OTAK BUDAK BAHALOL

Biasa lah

Tengok muka pun tahu

PAS sudah jadi kain lap kaki kan

Apa lagi Rakyat nak ????

Boh jalan sajja