Selasa, 24 Jun 2014

TENGKOK KAIN SAMPIN DAH KENAL








TENGOK SAMPIN 
 BERANI MELAWAN

Perkara biasa JPA larang pelajar sertai acara ‘hasutan’, kata pelajar tajaan


Menjadi kebiasaan bagi pelajar tajaan kerajaan di Australia diugut dan diberi amaran agar tidak menyertai acara yang dianggap hasutan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), kata pelajar Malaysia di luar negara.
Aslam Abd Jalil, pelajar yang menerima surat tunjuk sebab minggu lalu daripada JPA berkata, aktiviti ‘hasutan’ adalah perbincangan kritikal seperti forum yang disertainya berkaitan kaum dan agama pada 22 April.
"Pelajar sentiasa diingatkan secara bersemuka atau melalui email agar tidak menyertai acara hasutan berdasarkan pemahaman mereka," katanya yang merupakan pelajar tahun akhir Universiti Kebangsaan Australia (ANU).
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/perkara-biasa-jpa-larang-pelajar-sertai-acara-hasutan-kata-pelajar-tajaan#sthash.ckGUSrlU.dpuf


KAH KAH KAH

woit

tengok sampinlah

sekali pandang

dah faham

mamat psd ni 

dari smk mana?

KAH KAH 

KAH 


----------

2 ulasan:

Awanama berkata...

ni junior ko la isham..mckk..nama onputihnya kolej melayu kuala kangsar...junior anwar ibrahim dan rafizi juga? agak2 junior bik mama tak? ke bik mama saqma batch dengan ko isham? kah kah

Awanama berkata...

Teringat zaman student dulu di MFI sekarang UNIKL.....berlatih macam nak rak...berkawad untuk majlis sambutan hari kemerdekaan 31 ogos. Kami diberitahu akan mewakili MFI sebagai salah satu kontinjen IPTS...sekali bila tiba harinya disuruh pakai T_shirt UMNO Serdang untuk perbarisan, bergabung dengan ahli umno serdang....macam sial kakitangan MFI (anak MARA)....batch pertama & kedua MFI pasti ingat insiden ini.hahaha