Selasa, 8 September 2015

MALAIKAT MAUT SUDAH SAMPAI





MALAiKAT

MAUT TELAH 

SAMPAi


Terkejut bank tidak terima tukaran wang

"TADI pergi bank, bank cakap mereka tidak terima tukar dekat cawangan sini," demikian luahan seorang pelajar Doktor Falsafah sebuah universiti di United Kingdom ketika menukar wang di sebuah bank di Johor.
 
Nurayuni Daud, 28,  (bukan nama sebenar), kejadian berlaku ketika dia hendak menukar mata wang Ringgit Malaysia ke Pound Sterling di sebuah bank pagi semalam.
 
Ujarnya, dia sangat terkejut dengan tindakan tersebut kerana selama ini, dia tidak mempunyai masalah untuk membuat pertukaran wang Ringgit Malaysia ke Pound Sterling.
 
"Saya hendak tukar, bank tidak mahu ambil, rugi katanya, jadi saya hendak tukar di mana....sedih Malaysia macam ini," katanya kepada Sinar Online.
 
Bercerita lanjut, Nurayuni berkata, duit yang hendak ditukarnya tidaklah sebesar mana hanya RM1,500.
 
"Setakat 200 Pound Sterling dalam duit Malaysia RM1,500," katanya.

"TADI pergi bank, bank cakap mereka tidak terima tukar dekat cawangan sini," demikian luahan seorang pelajar Doktor Falsafah sebuah universiti di United Kingdom ketika menukar wang di sebuah bank di Johor.
  
Dalam pada itu, Nurayuni berkata, dek kerana pertukaran wangnya tidak diterima di bank tersebut, dia lantas ke tempat pusat pertukaran wang yang lain.
 
"Pergi 'money changer' pun mereka tidak berani ambil....hari ini (semalam) paling teruk duit Malaysia jatuh 1 Pound Sterling bersamaan RM6.54," keluhnya.
 

KAH KAH KAH
woit
saperti yang diumumkan
waspada bulan september
waspada bukan oktober
malaikat maut sedamng aktif
ledakan ekonomi akan bermula
rimtik rintik udah sampai
bersedia
jangan lalai dan lepa

MELEDAK

----------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

Mat Bahalol aka Mat Mongol tak ambik kesah pon....

Rakyat jugak masalah....

Jom jemput Tun kat Subang!!!!!

Awanama berkata...

Apa mat bahalol nak kesah...dlm akaun dia ada berbilion bilion...20 keturunan pun mkn x habis...yg tinggal melayu yg bodoh bangang yg masih gila dgn isu perkauman dan ketuanan melayu...najib jugak yg kenyang...