Khamis, 31 Oktober 2013

BERITA HANGAT PERKASA

Perkasa Perak buat laporan polis video berkaitan kalimah Allah

IPOH: Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Perak hari ini membuat laporan polis berhubung satu klip video di laman sosial YouTube yang didakwa menyindir dan mempertikai keputusan mahkamah berhubung penggunaan kalimah Allah. 

Ketua Wira Perkasa Perak, Mohd Hafez Mubin Mohd Salleh bersama 10 anggota pertubuhan itu membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh, di sini pada 1.44 tengah hari.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... KAH KAH KAH.... kah kah kah..

kah kah kah..PERKASA ITU PUN PERKATAAN SANSKRIT... kah kah kah..

kah kah kah...TAK KE TERHINDU?..... kah kah kah-----------

4 ulasan:

pak yeh berkata...

Woi Isham,.
Melayu guna bahasa Hindu dengan baik lah.!!!
Tidak ada tujuan nak hina tuhan Hindu.!!!

Tapi Kristian salah guna nama Allah untok hina Allah tuhan Muslim.!!!

Contoh, Kristian kata "Allah Jesus keluar dari puki".!!!

Ko setuju ke Isham oi.???
Mana ko letak kepala hotak kamu.???

Islam Untuk Semua berkata...

Hai Pak Yeh,
Apa beza Tuhan dengan hanTu? Hang kenal Tuhan hang tak atau hang kenal hanya hanTu? Otak ada dalam kepala. Kepala yang ada otak ada DUA, satu di atas bahu dan satu lagi di kepala lutut.
Kalah kau kenal Tuhan kau, perlukah kau rasa susah hati andainya orang lain menyalah tafsirnya?
Jangan hina Nabi Isa sebab dia adalah salah satu nabi kita. Menghinanya boleh membawa kepada kekufuran. Marah kat Kristian tapi jangan babitkan Nabi Isa. Nabi Muhammad saw pun tak suruh kita hina Nabi Isa. Yang aku tahu semua nabi keluar dari puki? Awat hang keluar dari mulutkah?

Awanama berkata...

পের্কাসা মালয়েশিয়া

Awanama berkata...

Isham ! gua tak faham dgn puak2 fanatik meloya konon nak jadi jagoh bela nama Allah, tapi perangai maki2 mencerminkn akhlak UNISLAMIC.

Bab istinjaa' pun tak lepas , nak bela Allh konon .Sebut Allah budak 2 tahun pun tahu , Apa? Allah tu hanya layak utk diucapkan , ditulis aja .

Belajar lah betul2 kenal Allah, nanti mati sandri tanam , sandri talqin , sandi mau ingat lah pei ngaji alif ba ta dulu lepas tu ngaji ushuluddin lepas tu ngaji furuk uddin lepas tu boleh pass nak sebut Allah .