Jumaat, 26 Februari 2021

KLUSTER MAHKAMAH

 


KLUSTER MAHKAMAH

Ricesaffron@gmail.com commented on

 "KALAU ABAH TAK NAK 

- APA JADI ?"

Kalau dengar cakap pembangkang , klaster mahkamah dan yang sewaktu dengan nya , hari Hari kata rakyat semakin muak marah dan semakin meruap ruap kebencian kepada PM, pelabur lari tak sempat beri salam pelabur baru tak datang negara ini untuk melabur,,hakikat rakyat macam biasa je takde yang marah semua nampak aman, biasa lah sikit sikit masaalah dan kususahan rakyat kerana covid terjadi dan ini berlaku pada hampir semua negara di dunia, 


Yang meruap ruap macam kera kena belacan atau ikan keli kena caubide ialah orang politik yang tak sehaluan, klaster mahkamah yang tunggu hukuman dan yg sewaktu dan sekiblat dengan matlamat ,, ini lah org yg hari hari buat pelabur takut nak datang melabur, hari hari kata negara nak mampus, rakyat susah ekonomi hancur kerajaan tak setabil kerjaan nak jatuh, negara dah macam kedai ekor jual number,rasuah masih berlaku penjawat awam very powerful gaji kemudahan masih mcm biasa wlpun delivery system mereka hancur,,


tiada siapa yg berani tegur, kalau lah TT jadi pelabur agak agaknya nak ke TT hampir pada negara ini,, satu lagi pelabur lari, pelabur lari bukan satu jangka masa yg singkat, cadangan untuk melarikan diri dan perancangan untuk pindah kan pelaburan ke negara lain mengambil masa yg lama 2ke3 tahun, bukan boleh suka suka pindah macam tutup kedai pelacuran,, Orang POLITIK dan Kakitangan kerajaan kita tiada QUALITY dan amanah dan ini masaalah besar negara sekarang,, ini lagi teruk dari covid ini tiada

1 ulasan:

Awanama berkata...

Setuju! Tapi, masih tiada sesiapa yang tampil kedepan mencadang bagaimana nak selesai masalah, memberi wawasan dan harapan kepada rakyat, bentang rancangan dan peta jalan mencapai wawasan. Politikus pembangkang yang menganggap sendiri sebagai kerajaan sebenar hanya pandai merungut pasal Anwar sebagai calon perdana menteri, langsung tak dengar sebarang pandangan intelek. Kalau kerajaan dan politikus dah tak berupaya selesai masalah, mungkin negara patut gaji para profesional asing mentadbir negara. Kalau syarikat pun gaji CEO, takkan negara tak boleh gaji CEO and tim pengurusan profesional?