Rabu, 3 Jun 2020

PENDAKWA NAJIB SASAUPENDAKWA 

NAJIB SASAU

TAK KENAL

SIAPA NAJB

PUKRAK MUKRAKMustahil Najib tidak tahu akaun bank sendiri, kata pendakwa raya

MUSTAHIL bagi bekas perdana menteri Najib Razak tidak pernah mengetahui baki dan transaksi lain daripada akaun bank peribadinya kerana beliau tidak pernah dilarang mengaksesnya, kata pihak pendakwaan pada perbicaraan SRC International ketika penghujahan lisan hari ini.

Pendakwa raya V. Sithambaram memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang dokumen bukti dan transkrip komunikasi menunjukkan Najib tahu mengenai akaun banknya, baki serta kredit dan debit berjumlah RM42 juta.

Najib mempunyai lima akaun peribadi AmBank antara 2011 hingga 2015, yang Ketua Pegawai Eksekutif SRC International Nik Faisal Ariff Kamil bertindak sebagai pemegang amanah.

“Saya berasa tertarik yang tertuduh tidak pernah melihat akaun banknya walau sekali dalam tempoh lima tahun,” kata Sithambaram.

“Beliau boleh dapat penyata bank bila-bila masa saja. Penyata bank tidak disembunyikan daripada tertuduh. Sebenarnya, tertuduh yang menjauhkan diri daripada penyata bank.”

Najib didakwa tiga tuduhan pecah amanah, tiga tuduhan pengubahan wang haram dan satu tuduhan penyalahgunaan kuasa. Sekiranya disabitkan kesalahan, beliau boleh dikenakan hukuman penjara hingga 20 tahun.

Sithambaram menambah mustahil perantara 1Malaysia Development Bhd (1MDB) Low Taek Jho menyimpan penyata bank, sedangkan Najib mempunyai akses sepenuhnya dalam tempoh lima tahun tersebut.

Ketua pendakwa berhujah hujah pihak pembelaan yang Low mempengaruhi urusan transaksi, komunikasi menunjukkan ahli perniagaan kelahiran Pulau Pinang itu tidak perlu bertindak secara sembunyi tanpa pengetahuan Najib.

Menurut keterangannya pada Disember, Najib berkata beliau “tahu serba sedikit” mengenai akaun kerana sentiasa dimaklumkan oleh Nik Faisal atau arwah setiausaha sulit Azlin Alias ​​mengenai baki akaunnya. – 3 Jun, 2020.

SEBAGAI

PEIMPIN ISLAM

JUJUR WARAK

SUCI SYUMUL

NAJIB TAK AMBIL

PEDULI HAL

DUIT MUIT

HAL BENG BENG

NAJIB HANYA

KERJA

SEMBAHYANG

PERGI MEKAH

HANTUK KEPALA

PADA BATU ITAM

JUMPA KUBUR

BERI SALAM

INILAH WATAK

PEMIMPIN ISLAM

SESEKALI

NAJIB JEMPUT 

ALTANTUYA

HAJAH ZIANA

SUJUD

KERANA

BIK MAMA

TAK BOLEH SUJUD

PATAH PINGGANG

KAH KAH KAH

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Najib pahlawan bugis penegak syiar islam
pemimpin syumul lagi warak, mana mungkin curi wang rakyat
Jibby spin cakap derma arab saudi automatik dari wang haram jadi wang suci.
Panggil parti Suci Eddy aWANG verified pon mereka kata puas hati.

Tanpa Nama berkata...

Najib akan terlepas dari hukuman, hilang laa satu sokongan pada malikul sembab kalau najib masuk penjara. kahkahkah takkan malikul sembab sanggup hilang 1 kerusi. kahkahkah jgn bimbang malikul sembab pun pandai buat magik, bukan mat jemin sorang jer yg pandai buat magik.