Khamis, 19 Disember 2013

BANGUN DAN LAWAN




SIAPA YANG MAKAN UNTUNG INI? 

Kenaikan Tarif Elektrik Masih Belum Cukup Biayai Kos, Perbelanjaan TNB

PUTRAJAYA: Kenaikan tarif elektrik baharu berkuatkuasa 1 Januari 2014, masih tidak mencukupi untuk menampung kos dan perbelanjaan Tenaga Nasional Bhd (TNB), kata Ketua Pegawai Eksekutif Suruhanjaya Tenaga Datuk Ir Ahmad Fauzi Hasan.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... INI SALAHKAN ALLAH... kah kah kah

----------

1 ulasan:

Awanama berkata...

haaaa... terimakasih tt sebab keluarkan keratan laporan tnb untung tu! aku dah berkira2 nak google benda tu sebaik telinga aku terdengar berita hebohkan ayat "kenaikan masih tak boleh cover kos tnb" yg macam sial tahap pundek tu! dan2 tu jugak telinga aku berdesing , sebab aku yakin memori aku masih dipelihara oleh Tuhan dan memori aku berbisik yg memang ada laporan kata tnb untung.
tapi keratan yg tt tunjuk tu cuma utk suku ke3, jadi aku google jugak la ni, dan voila! utusan meloya sendiri baru je hujung bulan lepas lapor: "KUALA LUMPUR 31 Okt. - (TNB) mencatatkan keuntungan bersih yang lebih tinggi berjumlah RM4.61 bilion bagi tahun kewangan (TK) berakhir 31 Ogos, 2013 daripada RM4.41 bilion tahun sebelumnya ekoran pengukuhan ringgit, permintaan yang lebih tinggi bagi elektrik dan harga arang batu yang lebih rendah."

keseluruhan tahun 2013 untung bersih 4.6billion! malah keseluruhan tahun 2012 pun untung bersih tahap superbadak sebanyak 4.4billion!

nama pun untung bersih, apa ke jadah "tak boleh cover kos" lagi???!!! awat akauntan tnb yg sediakan laporan kewangan tu selama ni tak tolak kos ke daripada jumlah pendapatan??????? kalau gitu, fire je konsultan akaun tu dan jangan bayar komisen, eh yuran, dia sebab b4 bangang bodoh bebal bahlul sangat tak tau yang untung bersih adalah lepas tolak segala2 termasuk, eh terutamanya, kos!!!!!! (hello, orang buta pun tau benda simple tu! tak pecaye pegi brickfields tanya org buta kerja ambik upah jadi tukang urut refleksologi tu)

dalam segalamacam autar mamakhatheer tu, rupa2nya ada gak betul cakap dia bila dia kata dalam UMNgOk tinggal org2 bodoh je!

-average joe-
klakka-la.blogspot