Jumaat, 14 Mac 2014

DARI LONDON 1





HARI JUMAAT JUMAAT 5.50 PAGI

aku dah bangun yang lain masih tidoo
aku tak leh tidoo
ni laaa or kata jetleg - entah apa yang leg aku pun tak tahu

tadi khamis jam 9:30 malam sampai ke heathrow dari dubai#
ciis... aku masuk cepat - dah sampai 2 minit
hanya 3 soalan  pegawai imigresen
1- berapa lama tinggal?
2- buat apa?
jeng jeng jeng
yang ke 3
kah kah kah
tak boleh bagi tahu
kah kah kah

aku tunngu mereka
lalu seembang dg mat saleh
yang tunggu sang isteri dari moroko
di london ni -paspot pisah pisah
warga eropa lain
warga bukan eropah lain

mamat ni kerja kapal terbang
jadi terus mamat ni tanya aku
aku pun ambil peluang tibai united malays nattonal organisation
akuy memang tak bagi chan
kah  kah kah

yang 7 orang tim bilik sulit pun masih ada soaj jawab
sebenarnya aku dah kautim
bagi mereka kursus bahasa ingeris
kah kah kah

lima minit kemudian adam sampai - kemudian
yang lain muncul satu satu
tak ada masaalah

PERSIDIAAN
dari ubu aku dah bagi kursus geng bilik sulit
macam macam dio oarng nak bawa barang
cissss... nampak ke feldaan mereka
aku bawa 7 kg saje
yang lain mak ooooi
berkilo kilo macam nak pindah runah

ada pulak bawa bunga
dengan harapan dapat minah mat saleh
aku tak nak bagi tahu sapa
nanti malu kompeni
kah kah kah

tapi  jelas mereka kelihatan kacak cool trendy  macam londoner
tapi sayang semua gagalis kah  kah

tim kami bawa prop dan baju t dan buku buku
anti kerajaan
tak kan nak lepas peluang menghasut kah kah kah

DUBAI
pesawat emiret ini memeng baik
ni bukan aku kena rasuah
tapi bulan 11 tahun lalu aku dtg london
naik  mas - memang makan tak molek
tambang 6 ribiu nasib baik daily telegraph yang bayar
semua plastik - susu garpu cekaiii
tapi yang to arab punya kelas
makan best - aku makan dengan starter air anggur merah
hidangan - kueh coklat dan tia maria kah kah kah
sudu garpu bukan plastik - tambang  3000 rm
mas ni jadi cekai kerana rasuah
dan banyak subcon

tak lama di dubai
2 jam transit - tak nampak apa pun diluar
tak beli apa pun
air anggur banyak dalam beg kah kah kah
beer budwar pun ada kakah kah kah

NOTA
hanpir lupa nak cerita
masa nak masuk kapal di klia
beg aku kena tangkap
ada dua botol kah kah kah
dua botol apa|?
dua botol air badak - kena rampas tak leh bawa masuk
aku ketawa lalu buka minum
pak cik kastam tak nak
adam dengan aky minum air rosmah kah kah kah

LONDON HEATHROW
keluar cepat
geng dah tunngu dengan van
lalu ke harrow
kawasan mewahlaaaa bukan brixton
rumah bangloo ada taman
kah kah kah

rumah sapa?
ni rumah ejen KGB
 yang anti united malays national organisation
kah kah kah


HARI NI
tim tukar tiub ada kelas
kalau orang malaysia datang london
bangun tidoo gi oxford street - macam bukit bintang
tapi kami pagi ini akabn ke oxford university
nak tanyang pada warga yanh lain
bahawa universiti bangsar utama ada hubungan dengan oxford
hanya ubu menolak cadangan untuk twin progran
kah kah kah

MINUM PAGI
baru jam 6.17 - yang lain masih tidoo
air  di dapoor dah masak
aku nak buat kopi
dan hantar beriat ini

NOTA
lupa nak beri tahu
mat saleh yang aku sembang kerja kapal terbang tu
pernah kerja di berunai
dah  bila isterinya sampai
woooow
pulang modal
menyesal aku tak ada awek moroko
kalau tidak dapat dia ajar aku sex arab
kah kah kah

KUALA LUMPUR JEREBU KE?
KAH KAH KAH



----------

3 ulasan:

Awanama berkata...

untung lah engkau dapat lari dari msia, seluruh dunia dok tengok najib pegang tengkokayam seringgit dengan bangganya, kah kah kah, kami di msia kena jerebu, kena malu, kena boo, tambah ada karpet terbang dok macam superman, merantau merata sampai ke white house jumpa Obama, malunya eeeee, kah kah kah, apapun gunakan waktu di London untuk dapat barangan kualiti sikit, putih melepak kena basuh juga, jangan dok hayun terus, cuci dengan Dettol dulu yang sham kah kah kah

Awanama berkata...

kita kat kl dah seminggu mata merah hidung berair brooo.. jerebu terok giler. kat sana ada jerebu ker?

Awanama berkata...

air cap badak?! pakcik felda la lu!