Isnin, 28 November 2016

SOROS SUDAH SAMPAI
RINGGIT

TERUS

MEROSOT

PADAN MUKAAktiviti spekulasi terhadap ringgit berleluasa, kata menteri

 | November 27, 2016
Menteri kewangan ke-2 yakin langkah diambil Bank Negara untuk membendung pasaran tukaran asing luar pesisir adalah berasas.

KUALA LUMPUR: Malaysia tidak akan mengenakan sebarang tambatan atau kawalan modal terhadap mata wangnya untuk menggalakkan pelabur, syarikat dan institusi kewangan mengakses pasaran dalam negeri bagi menjalankan aktiviti tukaran asing dan lindung nilai di Malaysia, kata  Johari Abdul Ghani.
Menteri kewangan ke-2 itu berkata, kes ANZ dan Macquarie Bank adalah bukti jelas yang aktiviti spekulasi itu berleluasa di pasaran luar pesisir.
Media sebelum ini melaporkan kedua-dua bank mengakui peniaga-peniaga mereka cuba memanipulasi kadar penanda aras utama dalam pasaran pertukaran asing di Malaysia, yang melanggar undang-undang kartel sehingga didenda jutaan dolar.
Johari berkata beliau menasihatkan pelabur agar melabur di Malaysia di mana pelaburan mereka dilindungi serta telus dan spekulator tidak dapat mengambil kesempatan.
Beliau berkata langkah Bank Negara baru-baru ini untuk membendung pasaran tukaran asing luar pesisir adalah berasas.

TUDUH LAGI

LEBAI  SOROS

SOROS MULA

MENYERANG

RINGGIT 

TUNGANG

LANGGANG

PADAN MUKA

INI CARA 

LEBAI SOROS

MELAWAN


----------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

SOROS nak jaga muka jugak

Kalau duduk diam , malu lah dia

Bagus jugak Soros bagi ajar sikit

Tak boleh ingat semua oramg bodoh , kalau sendiri saja bodoh

Bebudak tuh , tengok muka pun tau tak boleh pakai.... ge pau saja pandai

Awanama berkata...

Tak sabar tengok org bank negara atau kewangan amik langkah apungan matawang.. Heee ak nak booooo dia org, klu diaorg ikut legasi tunmadey... bayar mahal2 tak ley peekey... takkan nak tanye ak... ak boley jd tukang gelak ke...