Ahad, 28 Februari 2021

PERJUANGAN SUCI MURNI DITERUSKAN

 


PERJUANGAN

MENJAGA 

KOTE SAJAT

DITERUSKAN

AMIN

INI ADALAH 

PERJUANGAN

SUCI LAGI MURNI

UNTUK MENEGAK

AGAMA

AMIN

PERJUANGAN INI

LEBIH GETIR DARI

MELAWAN KOBID

AMIN

LEBIH HEBAT DARI

MEMULIH EKONOMI

 NEGARA 

AMINTiada siapa kebal undang-undang, kata Marzuk


MEREKA yang tidak hadir ke mahkamah untuk prosiding, tidak bermakna mereka kebal undang-undang, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Ahmad Marzuk Shaari.

Dalam kes mahkamah melibatkan usahawan kosmetik Nur Sajat, atau nama sebenar Muhammad Sajjad Kamaruzzaman yang tidak hadir ke mahkamah bagi satu prosiding, beliau berkata mereka yang melakukan apa-apa kesalahan tidak boleh terlepas daripada undang-undang, termasuk Nur Sajat.

Beliau berkata proses mahkamah perlulah berhemah, teliti di samping mengikut prosedur operasi standard (SOP), malah ia mempunyai panduan tertentu yang perlu diikuti, dan sesiapa sahaja, bukan hanya Nur Sajat, perlu mengikut lunas mengikut undang-undang dalam negara yang ditegakkan dengan prinsip ‘Rule of Law’. 

Bulan lepas Nur Sajat tidak mengaku bersalah terhadap satu pertuduhan menyebabkan agama Islam dipandang hina dengan cara dirinya seorang lelaki yang berpakaian menyerupai wanita selepas pertuduhan itu dibacakan di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid Shaee @ Shaii, dan beliau tidak hadir semasa sebutan semula kes itu beberapa hari lepas.

BAYANGKAN 

JIKA KOTE SAJAT

TIDAK DIKAWAL

KAH KAH KAH

APA AKAN JADI

KAH KAH KAH

BERAPA BANYAK

KOTE AKAN

LARI  LARAU

KAH KAH KAH 

KOTE YANG 

TIDAK DIKAWAL 

AKAN  MEROSAK

 EKONOMI NEGARA

  KAH KAH KAH 

KOTE TERKAWAL

 AKAN

MENUMPAS VIRUS

KOBID

AMIN4 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Cik Haji Sajat kok ade kote pun ..kote nye tak rayau jauh. Ada banyak lagi kote yang rentas simpadan ..momantek hingga rentas benua ..ngapa TaT ni ontok jo. Fesyen Cik Sajat sangat sopan ..tapi ngapa yang berbikini takat nutup puting dan lobang pantat TaT Pukimak ni tak cakap apa ..

Arymanchino berkata...

Puak2 Warotad ni memang bengap.Kote mane lebih bahaya antara Sajat dgn Kote Abam.Rasa kote Abam sgt bahaya sbb dia xkenal lubang..

Awanama berkata...

Pembetulan...sajat dah takde kote...dgr kabar angin kote sajat dikerat dan dibuat lubang cipap dan pasti geng jaga agama akan kecewa lagi bila tak dapat dakwa sajat sebagai pondan...

Awanama berkata...

benar tt ada saekor mahluk yang kotenya sangat liar.. merosakan kestabilan negara politik tahnah air. kotenya sangat liar tidak mengenal jantina dan usia.. selagi boleh disontot akan disontot.. muka macam bagala pun habis di sontotnya.