Sabtu, 14 Mac 2015

JENG JENG JENG






KOMENTAR
kes menggunakan duit  kerajaan
beli lombong bijeh di mangolia
duit yang diambil oleh 1MDB
datang dari duit pencen

mampoos 
pak cik mak cik yang pencen
duit pencen dah lingkup
bukan 500,000 ringgit
tapi 2 bilion ringgit
mamp[ooos


NOTA
mustahil bani melayu tak faham
mustahil pak cik pencen tak faham
mustahil mak cik pencen tak faham


PAS mahu Muhyiddin buktikan ketegasan mengenai 1MDB


Susulan posting terbaru Mahathir Mohamad mengkritik 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di blognya semalam, PAS hari ini mendesak Muhyiddin Yassin membuktikan ketegasannya dalam isu “bail out” syarikat yang sarat menanggung hutang itu.

Naib Presiden PAS  Tuan Ibrahim Tuan Man meminta timbalan perdana menteri itu agar tidak menghampakan rakyat kerana beliau sebelum ini mengeluarkan kenyataan menegaskan dana awam tidak seharusnya digunakan bagi menyelamatkan 1MDB.


JENG JENG

 JENG


woit
PAS sudah masuk
ini tim tibai gerombolan
ini bukan berpadu padu
1MDB kini sudah difahami
1MDB kini jadi peluru
rakyat tembak najib
sengan 1MDB
kah kah kah

PADAN MUKA NAJIB

-------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

Sekali kala , ada kebaikan untok bagi pakcik dan makcik pi "mampos"

Degil, asyik undi Bn...asyik undi Bn.
Sokong najib..
Biarkan lah felda tu lingkup..
Biarkan pencen hangus

Awanama berkata...

Hello Tuan Tukar Tiub yang budiman,

Kali ini, bila saya melihat posting yang membawa tajuk "JENG JENG JENG",saya terfikir-fikir, betul ke bunyi efek yang hendak di sampai kan.

Memang susah nak bentuk huruf-huruf yang sesuai untuk menyampaikan efek nya. Namun saya berharap cadangan ini dapat di perhalusikan lagi melalui pertukaran pendapat dari para pengikut blog Tukar Tiub yang dihormati.

Apa yang saya boleh saya cadangkan ialah begini: JENG JE JENG...

Sekian terima kasih :)
Salah satu pembaca blog Tukar Tiub