Ahad, 14 Jun 2020

AWAS MAT KOBID MASIH BERLIGAR

AWAS

MAT KOBID

MASIH 

MENYERANG


8 jangkitan terbaru Covid-19, 986 kes masih dirawat


PUTRAJAYA: Satu korban baru berkaitan Covid-19 dilaporkan hari ini, menjadikan keseluruhan mangsa yang terkorban 121 orang.

Dalam perkembangan sama, 8 kes jangkitan baru dilaporkan, menjadikan keseluruhan mangsa yang dijangkiti 8,453 orang sehingga kini.

“Dimaklumkan daripada 8 kes baru yang dilaporkan, 2 adalah kes import yang mendapat jangkitan di luar negara melibatkan bukan warganegara yang merupakan pemastautin tetap.

“Daripada 6 kes penularan dalam negara, 4 kes merupakan bukan warganegara, manakala 2 kes adalah dalam kalangan rakyat Malaysia.

“Kesemua 4 kes jangkitan dalam negara adalah dalam kalangan bukan warganegara daripada kluster tapak pembinaan Kuala Lumpur 2,” kata Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah pada sidang media hariannya di sini, hari ini.

Ketika ini, seramai 986 pesakit sedang dirawat. Daripada jumlah itu, 4 kes dirawat di Unit Rawatan Rapi. Tiada pesakit yang memerlukan bantuan pernafasan.

Sementara itu, Noor Hisham berkata, 35 pesakit Covid-19 pulih dan dibenarkan keluar wad, menjadikan keseluruhan mangsa yang sembuh 7,346 orang sehingga kini.BERHATI HATI

BAHAYA MASIH

WUJUD

Tiada ulasan: