Khamis, 14 Oktober 2021

APEK DARI SWEDEN BERSUARA.

 
SPRM jadi ‘senjata’ kenakan wakil rakyat pembangkang, kata DAP

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dijadikan “senjata” sebagai alat politik untuk menakut-nakutkan wakil rakyat pembangkang supaya menyokong kerajaan, kata Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng.

“Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) melihat SPRM menjadi alat politik untuk mengugut dan menakut-nakutkan wakil rakyat pembangkang supaya mereka menyokong kerajaan, terutama bila mereka mempunyai kawasal Parlimen yang tidak stabil,” katanya dalam satu kenyataan.

“Di bawah kerajaan Perikatan Nasional, SPRM tidak lagi dilihat bebas dan organisasi professional yang membanteras rasuah di peringkat teratas, tanpa takut dan berat sebelah.”

Kenyataan itu dibuat susulan Ahli Parlimen Labuan daripada Warisan, Rozman Isli didakwa di mahkamah atas tuduhan salah guna kedudukan sebagai timbalan pengerusi Pihak Berkuasa Pelabuhan Labuan dengan memberikan kontrak kerajaan kepada ahli keluarganya.

Menerusi kertas pertuduhan, Rozman didakwa menggunakan kedudukannya untuk mendapat rasuah dalam bentuk kontrak pekerja berhubung Dermaga Merdeka Pelabuhan Labuan.

Kontrak itu dikatakan diberi kepada sebuah syarikat bernama Syarikat Liberty Port Management Sdn Bhd, di mana ia ada kaitan dengan bapa dan abang Rozman.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki berkata sebanyak 687 kertas siasatan dibuka antara Januari dan Ogos tahun ini, termasuk 149 kertas pertuduhan dalam kategori berprofil tinggi, kepentingan awam dan sensitif, sementara 538 lagi kategori biasa.

Bagaimanapun, Lim berkata SPRM dan Pejabat Peguam Negara secara konsisten dan memilih pertuduhan, hanya dikenakan kepada mereka yang membantah kerajaan atau perdana menteri.

Lim juga merujuk kepada bekas ketua polis negara yang mendedahkan kegagalan SPRM bertindak terhadap rasuah politik membabitkan ahli politik yang menukar sokongan kepada kerajaan.

Beliau memetik siasatan SPRM terhadap Ahli Parlimen Kuala Langat Dr Xavier Jayakumar yang akhirnya diam saja apabila Xavier keluar parti dan menyokong Muhyiddin Yassin. – 14 Oktober, 2021. APEK CHINA INI

DARI SWEDEN 

KAH KAH KAH

BUAT BUAT

TAK SEDAR

KAH KAH KAH

KES TOROWONG

TUTUP KEJAP

LEPAS JATUH PH

BUKA BALIK

KAH KAH KAH

DULU GHAZALI

SHAFIE MENTERI

KDN GUNA ISA

TANGKAP GENG

ARWAH RAZAK

AMIN

GHAZALI JUGA

TANGKAP SU AKHBAR

MADEY SEBELUM

MADEY DILANTIK

PERDANA MENTERI 

TUDUH AJEN RUSIA

AMIN

MALAYSIA NEGARA

 MELAYU ISLAM

AMIN

ADA PARTI SUCI

PARTI ISLAM

DALA KERAJAAN

 AMIN

DON PLAY PLAY

KAH KAH KAH

AMIN

BUKAN

MACAM  NEGARA

APEK INI

AMIN

APEK INI

DARI NEGARA

KAPIR LAKNAT

MAKAN BABI

 NEGARA SWEDEN

KAH KAH KAH 

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Woit apek mana lu sekolah? Baru sampai Malaysia Dari tongsan kah apek ? Kah kah kah lu sudah ada sini berapa lama, baru sedar kah baru nampak kah, kah kah Bodoh Liang, lu ada peluang lu pun sapu jugak lu pun mahu duduk banglo jugak, Cuba cerita sama mat Sabu goreng nasi kah kah Wayang lah lu orang apek berlakon pandai semua pandai curik kah kah