Selasa, 28 Jun 2022

JANGAN HINA ANJING -UMNO tak perlu layan kenyataan pemimpin lepas geram – Syed Johan

KUALA LUMPUR – Pucuk pimpinan UMNO jangan melayan sikap pemimpinnya yang seperti ‘anjing menyalak bukit’ dan tidak perlu membuat sebarang penjelasan.

Menurut Pengarah Komunikasi Pergerakan Pemuda UMNO, Syed Mohd Johan Rizal Syed Unan Mashri, pucuk pimpinan tidak perlu membaling batu pada anjing yang sedang menyalak.

Ini kerana salakan yang dilakukan kita juga tahu cuma sia sia dan membaling batu hanya membuatkan parti keletihan.

“Mana dalam sejarah politik Malaysia pemimpin kena pecat puji yang memecat, itu adalah lumrah, kalau ada pasti ianya pelik bin ajaib.

“Dalam MKT UMNO ‘orang itu’ adalah antara yang paling senior sepatutnya kalau dikatakan pemimpin dan pejuang Melayu dan Islam seharusnya ditunjukanlah sifat pemimpin islam dan perbetulkanlah niat,” katanya dalam kenyataan hari ini merujuk kepada kenyataan Datuk Seri Tajuddin Rahman.

“Bagi saya, presiden (Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi) dan pemimpin yang disebut nama tak perlu layan kenyataan seperti ini kerana apa yang didedahkan pun jika benar sudah tidak lagi relevan sebab keputusan PAU putuskan tiada kerjasama dengan Anwar atau PKR. So, isu ini cuma leteran dari seorang yang ‘tua’ yang menjadi sore loser yang kembali menjadi keanak-anakan.

“Pada saya orang ini cuma timbulkan isu ini dengan tujuan bagi menimbulkan kebencian ahli dan umum pada reputasi Zahid secara peribadi bukan kepada parti,” katanya.

Menurut Syed Mohd Johan Rizal, rata-rata ahli UMNO dilihat relaks sahaja sebab jikalau pun ianya berlaku sekali pun, ia sudah basi kerana ia bertentangan dengan kehendak akar umbi yang telah diputuskan oleh PAU.

“Rakyat pula dilihat meraikan pemecatan ini kerana pada mata rakyat sudah tiba masanya pemimpin baru yang lebih bertenaga segar di angkat dalam MKT seiring dengan zaman dan kehendak masakini rakyat,” katanya. –

WOIT

JANGAN HINA

ANJING

AMIN

JANGAN SAMAKAN

ANJING DENGAN

TAJUDDIN

AMIN

ANJING SETIA

TAK RASUAH

ADA DISPLIN

AMIN

ANJING 

MULIA TAK AKAN

GIGIT TANGAN

YANG BERI MAKAN

AMIN

ANJING TAK

AKAN LAWAN TUAN

TAMBAH PULA

TUAN PRESIDEN

AMIN

KHALAS

3 ulasan:

hamim berkata...

TT, ramai yang salahkan Tajudin, semua yang komen semua bodek guna jack 100 tan, kalau sokong Tajudin 999% tak kan dicalunkan dalam PRU15 nanti, pemimpin yang macam nilah jika jadi calun nanti jangan bagi dia walau 1 undipun, dasar pengampu, yang salahpun dia orang betul

Tanpa Nama berkata...

Bang tt, cuba bang tt create poll kat sini. Rasanya boleh kot cer Google.

Suku Samdol berkata...

Menapa hina anjing?
Bukankah semua makhluk itu ciptaan Allah?
Habis mengapa menganjing-anjingkan setengah2 makhluk?
Mengapa kita memilih kasih dlm menyayangi ciptaan Allah?
Apakah Allah buat salah dalam mencipta makhluk2 di alam semesta ini?
Ada otak tu pikir-pikirkan lah.
Something is wrong somewhere ...