Khamis, 1 Disember 2016

LEDAKAN LEDAK LEDAKANAPA MAKNA

BERITA INI?


BERITA DILEDAK

WAKTU 

GEROMBOLAN

BERSIDANG


PRESIDEN

GEROMBOLAN

DITUDUH

MENYAMUN


MAXIMUM 

IMPACT!

Bekas pegawai tinggi polis fail laporan polis terhadap AG

Seorang bekas pegawai tinggi polis telah membuat satu laporan polis terhadap Peguam Negara,  Mohamed Apandi Ali, mendakwa berlaku penyalahgunaan kuasa berhubung penyiasatan ke atas 1MDB.
Ini selepas Pejabat Peguam Negara mengarahkan bahawa "tiada tindakan lanjut" (NFA) diambil ke atas laporan polis yang dibuatnya sebelum ini pada 24 Oktober.
Dalam laporan terbarunya - yang difailkan pada 21 November - Mat Zain Ibrahim, yang pernah mengetuai Jabatan Siasatan Jenayah (CID) Kuala Lumpur, mendakwa arahan NFA itu datang dari Apandi.
Malaysiakini telah melihat salinan surat bertarikh 7 November yang ditandatangani oleh Ketua CID Kuala Lumpur sekarang, Rusdi Mat Isa memberitahu Mat Zain bahawa Pejabat Peguam Negara telah mengklasifikasikan laporannya pada 24 Oktober sebagai NFA berkuatkuasa 1 November, kira-kira seminggu selepas laporan itu dibuat.
Laporan 24 Oktober itu, yang memetik saman sivil Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika untuk mendapatkan AS$1 bilion yang didakwa dicuri dari 1MDB, mencadangkan terdapat "bukti kukuh" untuk menyiasat Perdana Menteri Datuk Seri Najib dan adiknya, pengerusi CIMB,  Nazir Razak.
Mat Zain juga mengaitkan Nazir dalam laporan polis 24 Oktober itu terhadap kemungkinan kesalahan di bawah Seksyen 411 atau Seksyen 414 Kanun Keseksaan kerana "menerima atau melupuskan harta dicuri".
Ini berikutan pengakuan Nazir kepada Wall Street Journal, telah menerima AS$7 juta dari Najib dan mengagihkannya kepada ahli-ahli politik parti pemerintah parti sebelum pilihan raya umum ke-13.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

GUA CAKAP

LU TAK CAYA

KES 1MDB 

TAK SELESAI

SELAGIU NAJIB

BERKUASA

---------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Berita di ledak
Mulut di dedak

*
**

Tanpa Nama berkata...

ZAHID bukan BODOH

Dulu ANWAR di tinggal kan

TONG DRUM SIMIN BARU dah sampai ke ????

Banyak nak pakai SIMIN sekarang nih

Jejantas BANGSAR pun nak pakai SIMIN