Jumaat, 27 Mei 2022

BERITA MENAKUTKAN


SPRM Selangor tahan 2 pembantu kesihatan kes rasuah urus jenazah

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor hari ini menahan dua pembantu kesihatan sebuah hospital di negeri itu kerana disyaki meminta dan menerima suapan berjumlah RM15,000 setiap seorang bagi kerja-kerja berkaitan pengurusan jenazah.

Menurut sumber, kedua-dua suspek lelaki yang berusia 42 dan 40 tahun itu ditahan pada 4.45 petang tadi di Pejabat SPRM Selangor ketika hadir memberi keterangan.

Katanya, kedua-dua suspek dipercayai telah meminta dan menerima wang suapan sebanyak RM300 bagi setiap pengurusan jenazah daripada individu tertentu sebagai balasan untuk pihak berkenaan terus mendapatkan kerja-kerja pengurusan jenazah bagi tempoh 2018 hingga 2021.

Sementara itu, Pengarah SPRM Selangor Alias Salim mengesahkan penahanan tersebut dan berkata kes disiasat mengikut Seksyen 17(a) Akta SPRM 2009.

Katanya kedua-dua suspek akan dibawa ke Mahkamah Majistret Shah Alam esok untuk mendapatkan perintah tahanan reman. – Bernama, 26 Mei, 2022.

DAH MATI

PUN KENA 

RASUAH

KAH KAH KAH

INI MAKIN

BERAT

KAH KAH KAH

YANG HIDUP

BAYAR RASUAH

YANG MATI

PUN KENA

KAH KAH KAH

RASUAH JANGAN

TAK RASUAH

AMIN

PAU JANGAN

TAK PAU

KAH KAH KAH

KHALAS

1 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Dah sampai masa nye kita kenakan ookoomang tembak sampai mampoos pada Pelahap Rasuah ..kasik ikat sambil berdiri kedeebom ..mati berdiri jawab nye. Lu tingok nigara China dan Korea ..pada 1990 (tahun mulanye W2020) pendapatan per kapita mrk jauh lebey rendah drp Malaysia. Sikalang ini nigala lakyat mereka lebey kaya drp lakyat kita, apa lagi kok dibandingkan dgn kaum Melayu ..iddoop Melayu ..idop ketuanan Melayu ..tuckbEEr ..