Jumaat, 2 Februari 2018

KELAMTAN BOLENG






KELANTAN
Dulu salah satu sebab Kelantan kekal dgn PAS.. kirna org Kelantan suka dgn kehijauan.. kehijauan alam, kejernihan sungai.. masa tu ular-mak PAS belum tahu potong balak .. 

BOLENG
mereka masa tu hanya tahu genteel balak sendiri je. Bila bumi Kelantan dah boleng dah tak hijau, sungai dah warna tahik.. dah sampai masa Kelantan tukar Serban.. 
on SELAMAT BUNGKUS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 2/1/18




--------------------

1 ulasan:

Awanama berkata...

sila jgn salahkan para yb pas yg mentadbir kelantan..bukan salah mereka tebang balak..yg bersalah adalah kalian semua umat kelantan..kalian yg bodoh dan bangang dok faham2 lagi..para yb dari pas majoriti adalah made in middle east.mrk blaja hukum, balaj hakam, belaja hadis..mrk cuma arif tentang hukum hakam saja..dlm bab ekonomi mrk tak blaja, dlm bab sejarah dunia, sejarah melayu, mrk tak blaja..apatah lagi nak blaja ilmu2 karl markx yg difukwakan sesat dan komunis..andai kata para yb naikkn cukai, maka korang takkan dpt lg kuih berharga seriyal dpt 5..kalo cukai mukai pintu dinaikkan maka korang akan bising..korang tak bising zaman dulu hingga skarang sb korang duduk luar niaga di gombak, duduk selangor,duduk putarjya..duit2 untung korang bwk balik kelantan dan dpt beli barang murah2..andaikata ekonomi kelantan seperti ekonomi selangor, gua fikir, korang wahai warga kelantan pasti akan naik angin dgn kenaikkan harga air, indah water dan dan dan..pastu di kelantan takda wayang..wayang bole bw untung, majlis bole dpt untung, tp disbkan semua student blaja saudi dan disaudi tiada wayang, maka para cikgu cikgi yg alim dlm bidang hukum hakam pun tiru..walhal warga saudi kalo nak memancut awek blonde, nak minum arak, nak pakai g string victoria secret semuanya g oversea, mrk pergi buang kotoran2 noda dan dosa ditmpt lain..kerna itu kelantan nak hudud agar negeri dia saja yg suci dan negeri2 lain mjd jamban taik warga kelantan ni..