Ahad, 7 Mac 2021

MUSA ITAM TAK BERANI CAKAP

 

 WOIT

MUSA ITAM

APA JADI 

PADA NAJIB ?

KAH KAH KAH

MUSA KATA

NAJIB PIMIMPIN 

YANG BAIK

KHALAS

TAPI MUSA

TAKUT NAK CAKAP

KAH KAH KAH

NAJIB KENA NASI

KANG KANG

ATAU

KENA PAU

OLEH

 CHINA TEMBAM

KAH KAH KAH


Ketepi semua pemimpin Umno berdepan kes mahkamah, kata Musa Hitam

SEMUA pemimpin Umno yang dikaitkan dengan tuduhan di mahkamah harus diketepikan terlebih dahulu untuk menyelamatkan dan mengembalikan kehormatan parti, kata Musa Hitam.

Bekas timbalan presiden Umno itu juga menyarankan agar kelompok berkebolehan yang diketepikan selama ini diberi peluang untuk memimpin bagi menguatkan semula parti.

“Umno harus ambil pendirian siapa juga yang ada hubung kait dengan dakwaan di mahkamah harus diketepikan sehinggalah kamu boleh buktikan bahawa kamu tak bersalah.

“Dengan cara itu sahaja masyarakat akan menghormati kita,” katanya dalam wawancara disiarkan Mingguan Malaysia.

Jelasnya, kelompok berkebolehan yang digelarkannya sebagai golongan ketiga dalam Umno perlu diberi peluang mengambil alih parti itu.

Golongan ini – salah satu daripada tiga kelompok dalam Umno – disifatkannya sebagai ahli yang masih percaya kepada parti tetapi tidak diberi peluang untuk menonjol.

Dua lagi golongan terdiri daripada penyokong tegar Umno dan terakhir, pihak yang masih menyokong presiden mereka Ahmad Zahid Hamidi dan bekas presiden Najib Razak.

Sewaktu diminta memberi pandangannya mengenai Najib, Musa berkata ahli Parlimen Pekan itu berkebolehan memimpin, serta bijak dan mampu membuat keputusan.

“Tapi malangnya terjadilah sesuatu yang terjadi kepada dia yang saya tidak mahu ulas. Tapi kalau tolak semua itu, saya rasa dia yang terbaik sebagai pemimpin,” katanya.

Mengulas mengenai Zahid pula, Musa berkata bekas timbalan perdana menteri itu berbudi bahasa dan membuktikan kerajinan sehingga memperolehi ijazah doktor falsafah.

“Dia juga sangat kuat di peringkat akar umbi, rajin turun ke kampung dan pandai bercakap. Malangnya dia sendiri pun ada juga terpalit dakwaan di mahkamah,” kata Musa.

Najib juga menghadapi empat pertuduhan menggunakan kedudukannya untuk memperoleh suapan berjumlah RM2.3 bilion daripada dana 1MDB dan 21 tuduhan pengubahan wang haram membabitkan jumlah wang yang sama.

Najib sudahpun didapati bersalah atas kesalahan menyeleweng RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd dan dijatuhi hukuman penjara 12 tahun serta denda RM210 juta.

Beliau kini masih bebas selepas berjaya merayu pelaksanaan hukuman ditangguhkan.

Zahid pula kini berdepan 47 pertuduhan – 12 berhubung pecah amanah, lapan berkaitan rasuah dan 27 pertuduhan pengubahan wang haram.

Seorang lagi pemimpin Umno yang berdepan tuduhan serius di mahkamah ialah setiausaha agungnya Ahmad Maslan.

Ahli Parlimen Pontian itu didakwa kerana gagal mengisytiharkan RM2 juta yang diterima daripada Najib kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri.

Beliau juga didakwa memberi pernyataan palsu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia. – 7 Mac, 2021.
 

 MUSA TAK FAHAM

KALAU TAKDA

KUASA SAPA

BOLEH 

SELAMATKAN

TIM MAHKAMAH

DARI MASUK

PENJARA

KAH KAH KAH1 ulasan:

Awanama berkata...

Musang amang yang melompatkan katak sabah sampai bubar dun dan diadakan prn sabah tu aper citer???Apa musang nak tiru abam i got number.kahkahkah, saja tanya mana tahu dalam jambang ada kutu.kahkahakah