Isnin, 15 September 2014

IKUTI CARA POLIS BUAT KERJA
CARI FAIL TAK JUMPA


Khalid perlu dedah perjanjian air untuk kepentingan Selangor, kata pengkritik


Pemimpin Pakatan Rakyat (PR) dan badan pemerhati rasuah mahu butiran perjanjian RM7.45 bilion mengenai industri air Selangor didedahkan kerana bimbang kepentingan awam dijejaskan Abdul Khalid Ibrahim.

Khalid menandatangani perjanjian peringkat akhir penstrukturan air Selangor dengan Putrajaya Jumaat lepas, walaupun sebagai "menteri besar sementara" selepas parti komponen PR, PKR memecatnya bulan lepas kerana enggan memberikan laluan kepada presiden parti Dr Wan Azizah Wan Ismail.
KAH KAH KAH
woit 
tak perlu risau
tanda tanganlah apa pun
buatlah janji apa pun
tak ada makna

ikut cara pihak polis 
ikut cara kerja polis
lengah kan semua pekara
buat lah perjanjian apa pun
semua akan mapooslah 
buka fail tutup fail
hingga letih naik pejabat

KAH  KAH KAH

KUALA LUMPUR 14 Sept. - Tindakan segelintir pegawai kanan Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) yang dikatakan sengaja melengah-lengahkan proses pembayaran ganjaran kepada pemberi maklumat dipercayai menjadi antara punca sindiket penyeludupan rokok dan arak semakin berleluasa.

Satu sumber mendedahkan, pegawai tersebut bertindak demikian kerana telah menerima imbuhan daripada sindiket penyeludupan barangan itu dan sekali gus melindungi kegiatan haram tersebut.

Katanya, keadaan itu menyebabkan pemberi maklumat berasa tidak puas hati dan mengambil keputusan berhenti menyalurkan maklumat kepada pihak berkuasa kerana ia melibatkan soal keselamatan serta perbelanjaan mereka.

SATU LAGI CONTOH----------

2 ulasan:

Amuraria berkata...

kahkahkah negara kelentong ,sauk & rembat ! sapa ? tanya iman ! ABU !

Awanama berkata...

kih kih kih...

kepentingan awam terjejas ka rancangan nak guna rezab negeri rm3b dah terjejas?