Selasa, 1 Disember 2015

SEMAKIN SENGSARA








1 hr 
 

Kenaikan tol di Lebuhraya Senai-Desaru bermula 15 Oktober ini apa cerita.. Lebuhraya ni kat Selangor jugak ker !!!

TAHUKAH ANDA..!!
Mulai tahun depan 2016 KERAjaan Najib telah memutuskan kenaikan kadar tol bagi keempat2 lebuhraya milik kerajaan (PLUS, ELITE, LINKEDUA & KLBK) telah DITETAPKAN KENAIKAN SEBANYAK 5% SETIAP 3 TAHUN & SETERUSNYA !!!

Bayangkan konsesi PLUS telah dilanjutkan sehingga tahun 2038. Maknanya klu korang dpt hidup sehingga 2038 korang kena tanggung bayar tol KENAIKAN sbyk 21 PERATUS !!



---------------

4 ulasan:

Awanama berkata...

Pandai Mat Bahalol ini

POWER BON BON kuat sampai semua jadi BONGGAP

Semua jadi papa kedana nanti

Hidup cara Zaman Batu pon elok , kurang pencemaran

Boleh hidup panjang sampai 150 tahun

Yahoo!!!!!!

panglimo potaseh berkata...

Cuba fikirkan .. walaupun perkara ini nampak sonang, tapi lebih ramai yang tak paham .. dalam BI - mani not under stand, dlm BM - ramai yg tak bawah tegak:

Ambil contoh sebijik kek yang berharga RM50, kalau di kongsi 5 orang, maknenya seorang kena bayar Rm10. Tapi kalau di kongsi 10 orang maka seorang kena bayar RM5 lah .. betul tak .. jimat RM5 seorang .. betul tak.

Tapi dalam kes tol ianya terbalik dan songsang .. lagi ramai penguna lebuhraya lagi dinaikan tol.

Macam kes kek tadi lah, kalau disongsangkan maka:
Kalau kongsi 5 orang, seorang kena RM10. Di kongsi 10 orang, seorang kena bayar RM15. Kalau 20 orang, seorang krna RM20 .. ada betul ke .. ini sudah tipu .. haram .. tak payah tanya ostad kita tahu perbuatan ini haram hookoom nya. Faham tak ..

Cukup-cukup lah UMNO nak bodohkan rakyat .. nanti cilaka jadinya.

azam berkata...

mana ade sengsara
bukan setakat BN je yang bangang
PR same bangang
masa najib umum gst bagus sebab boleh cover penyusutan harga minya semua MP angguk
sepatutnya bila income susut BN kena kaji ketirisan, bukan suruh rakyat cover

Awanama berkata...

Kepala butoh dan kepala Bana nya xkn hilang sepertimana pepatah mengatakan, xkn melayu hilang kat dunia ni.

Khaaakkk ptuiihhh!!