Selasa, 25 Oktober 2016

SOTONG BERI FATWA








HUBAYA 

HUBAYA

SOTONG DAH

BERI FATWA

Jangan berlagak keldai dan anjing gila, kata Hadi

25 Oktober 2016
Presiden Pas, Tuan  Haji Abdul Hadi Awang meminta semua ahlinya khususnya Ahli Parlimen dan Adun supaya beristiqamah dengan cara Islam yang berpijak di atas landasannya dan jangan berlagak seperti keldai yang bertempik atau anjing gila yang menyalak dan menerkam mangsanya.
SOALAN KURUN

INI BILA MASA

HADI MASUK

PARLIMEN

APA HUKUMNYA

AMBIL DUIT 

TETAPI TAK

BUAT KERJA

SAJE TANYA

NAK DAPAT

BIDADARILAH






---------------

6 ulasan:

Awanama berkata...

Kalau keluar awal macam apa pulak?..
Kalau ponteng macam apa pulak?..
Tinggal ni je yg belum label, yg lain semuanya db dilabelnya
Kalau keluar awam mcm haram jadah..
Kalau ponteng macam pundek!!!..

Awanama berkata...

Spt yg hamba Allah terangkan dlm post2 lepas. Mmg haram ambil elaun walau x datang sidang Parlimen.

Tapi Hadi ni pahalanya banyakkkkk giler. Kalo dibandingkan pahala yg dikumpul Hadi sejak muda, masyaAllah... tak ada siapa mampu menghitungnya. Beribu2 malaikat terbirit2 memikul pahala Hadi. Bukan saja tuhan pun pening kepala kerena x mampu mengira banyaknya pahala mengajar agama dan tafsir bertahun2, malah mizan penimbang pahala jem trus dan tergolek dog dek kerana pahalanya terlalu berat berbanding dosanya yg ambil elaun hasil titik peluh rakyat dan x datang sidang parlimen.

Manakala rakyat yg bertanyakan mengapa tidak hadir pula, akan dimasukkan ke nuraka tanpa bnyk soal. Terutama org mcm TT. Malah sblm itu, kulit mereka juga disiat2 sambil diheret ke sana.

Gitulah dahsyatnya matematik level nuraka dimana 10-1 = bukan 9 lagi. Ini sudah hebat daripada Einstein ni. Seluruh university dunia boleh dirobohkan saja kerana matematik evil level nuraka ini sudahpun dijumpai. Kena check ni degree dari uni mana.

Awanama berkata...

Apa kah KELDAI dan ANJING tu sebenar nya Hadi sendiri ????

Kerana Hadi sememang ada sikap seperti Keldai dan Anjing

Keldai kerana bodoh ALAMAK!!! nya , dan Anjing kerana menyalak menyahut SAPUMAN selepas dapat KARUNG MAGIK

ALLAH SWT tunjuk kan semua nya atas dunia lagi...

Sedar atau tidak , kebenaran ALAMAK!!!!! sudah ter tunjuk bukti sebenar nya

Awanama berkata...

Parlimen HALAL

Dalam AL-Quran dan Islam...mana ada parlimen?
Hadi memang sotong siul.

Awanama berkata...

Korang jgn nak buat buat terkejut pulak yer bila hadi tak hadir (ponteng) parlimen semasa pembentangan ruu355 nanti. Itu semua perkara biasa, dengar kabar tarikh yg sama nanti hadi ada majlis tahhik.. oops.. TAHNIK. Itu side income tuu.

panglimo potaseh berkata...

Tok ooo Tok So Tong .. apo plak hookoom nyo kok kito jadi cicak mongkarong, yang suko tuka warno.