Rabu, 30 Januari 2019

ESTATE KE EMPAT






BACA & FAHAMI
LIHAT BAGAIMANA 
TAJUK BERITA  DIOLAH
DALAM BAHASA INGGERIS
DAN
TAJUK BERITA 
DALAM BAHASA MELAYU
DARI 
PORTAL YANG SAMA

SAMA ADA CHOMSKY
YAHUDI ATAU ARAB
BUKAN 
PERSOALAN

DI MALAYSIA KITA
TIMBULKAN  PERSOALAN INI



Dr M to share stage with prominent Jewish critic of Israel

PETALING JAYA: Prime Minister Dr Mahathir Mohamad, who has come under criticism for his stand on Israel, is set to share a stage with prominent American Jewish intellectual Avram Noam Chomsky at a conference on Southeast Asian politics and issues.
The conference is part of the Pesta Demokrasi to be held from Feb 11 to 17 at Publika, Kuala Lumpur.
Speaking to FMT, Hishamuddin Rais, a board member of the Forces of Renewal for Southeast Asia (Forsea), which is organising the event, said Mahathir will be giving the keynote address.
“Chomksy, who is an institute professor at the Massachusetts Institute of Technology, will be commenting on Southeast Asian politics,” he said.


Dr M bakal kongsi pentas dengan pemikir Yahudi, Noam Chomsky

PETALING JAYA: Perdana Menteri  Dr Mahathir Mohamad, yang dikecam kerana pendiriannya terhadap Israel, bakal berkongsi pentas dngan pemikir Yahudi dari Amerika Syarikat, Noam Chomsky di satu persidangan mengenai politik dan isu Asia Tenggara.

Persidangan itu sebahagian daripada Pesta Demokrasi yang akan diadakan di Publika di ibu negara pada 11-17 Februari.

Forces of Renewal for Southeast Asia (Forsea), yang menganjurkan acara itu, berkata perdana menteri akan menyampaikan ucaptama.

“Chomksy, seorang profesor di Institut Teknologi Massachusetts akan mengulas mengenai politik Asia Tenggara,” kata ahli lembaga Forsea, Hishammuddin Rais.


ESTATE KEEMPAT

INILAH ASAS

KRITIKAN DARI

TUKAR TIUB

-----------------

6 ulasan:

DIDI KOTA BELUD berkata...

Luuuu... Luuuuu.. Luuuu.. Skrip luuuuuu.. .1..suh mamak cari pasal.. larang zionis masuk kencing kolam serawak... 2.suruh mamak..pi luar jadi gedebe bilang polizia jahat polizia jahat mcm jamal kena puk kek ampang... Level 5...nah.. 13..nah 17...baik punya judia judia masuk.. Kesan dari kelolaan luuu ni.. Wa tau lu pegi mana... Lu mau isrile dan blakang meke meke ni.. Benci mamak.. Benci malazie tapi benci yg macam nak entot ke tak.. Entot ke tak... Lu shape mental dunia terhadap kita yg kita ni gadis yg mugul je... Solid je. .Seksi je.suci je... . Tapi susah diamput.payah nak entot. Nak amput.. Bayar lebey.nak ekstra.. Batang kulum biji jilat serentak..triple ekstra le tip.. Kakakakakak... Bhai bhai... Lu uuuu gwa tabiklah apa ada dalam 900 gram daging kek kepala lu.tuuu... Semua isi... Takder taik.. .Luuuu... Ceaser pun luuuuu . ...markus anthony pun luuuu.......kakakakakkakakaka...ngalahkan judas iskariot bagi lebaiii..amaran .Jgn buat jumaat.. Kang lebai turun.demo.. Tak takut ke.... Kakakakkakaka

panglimo potaseh berkata...

Yahudi atau tidak pada Ana sgt penting ..kita boikot McD, barang Yahudi ooo ..harga McD turun jadi seringgit ..ari ari Ana sekeluarga melahap McD ..sodap dan murah ooo ..

Awanama berkata...

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2019/01/30/chomsky-denies-hes-coming-to-malaysia/

Awanama berkata...

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2019/01/30/chomsky-denies-hes-coming-to-malaysia/

Bagilah jemputan dulu jangan overly hyped to appease your "idol"...haiya ... never changed this guy.

Awanama berkata...

brrooo..gua tak pelik dgn tajuk melayu..umat melayu adalah umat yg senang ditipu..bangsa yg kuat menipu itu bukan cina..benar org melayu pernah kata keling perihal mabok,cina perihal menipu dan melayu perihal bergaya..setelah gua berkelana mcm lu, gua dpt bangsa yg paling kuat menipu itu adalah bangsa arab..utk tipu melayu, lu gunakan bahasa2 arab..sbnya mudah yakni ayat2 melayu ini kurang dan bahasa melayu byk meminjam bahasa yg lain..bukan suratkabar je masih dgn projek pembodohan malah dlm bab2 sejarah pun bahasa melayu byk silap..cthnya, kalo lu pergi ke tempat2 bersejarah dimlaysia, lu akan dihidangkan sejarah dlm dua bahasa yakni bahasa ingeris dan bahasa malaysia..maksud dlm bahasa ingeris dan bahasa malaysia itu sgt2 berbeza..itu baru sikit bro..lu belum tgk penulisan2 melayu yg lain..nak tulis dlm bahasa melayu..ops tunggu dulu..brapa ramai yg masih faham bahasa melayu yg ori??hanya pak samad yg maha mengetahui..

Awanama berkata...

rilek bro..kes ini telah berlaku zaman dulu..musa bin maimon dan ibnu rusyd..musa itu jewish berkawan dgn ibnu rusyd yg memegang falsafah..buku2 ibnu rusyd dibakar dan diharamkan oleh islam tp karya dan pemikiran ibnu rusd dikembangkan oleh yahudi musa bin maimon..maka wujud pencerahan barat..bila lu nak adakan kelas falsafah lg??kita tajamkan fikiran kritikal, pru nnt, kita tidak ditipu dgn pemimpin melayu berwatak melayu dan islam walaupun pakar ekonomi..tuh..erdogan nak amik port di syria..xnak nasihatkan erdogan ke??