Jumaat, 20 Mac 2015

SERUAN SAEKOR JINNEKOLOGIS







NOTA

levi strauss jual jean
jadi kaya raya
lebi derus tangkap jim
pun jadi kaya raya
kah kah kah


Hudud lebih penting 

daripada Pakatan, 

kata mursyidul am baharu 

PAS 

Mursyidul am PAS yang baharu Haron Din berkata hudud merupakan ketetapan yang jauh lebih penting berbanding kerjasama Pakatan Rakyat (PR ) dan menegaskan parti Islam itu tidak akan berganjak daripada prinsip asal perjuangannya walaupun ditentang DAP dan PKR. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/hudud-lebih-penting-daripada-pakatan-kata-mursyidul-am-baharu-pas#sthash.o2JpnbcP.dpuf


KAH KAH KAH

hubaya hubaya
ini pandangan
seorang jinnekologis
kah kah kah
bukan gynecologist
kah kah kah

JUAL JANGAN 
TAK JUAL


------------

8 ulasan:

Awanama berkata...

Negara yg tempat Harun Din menuntut ilmu iaitu Mesir pun belum mampu melaksanakan
Hukum hudud. Mesir adalah pusat ilmu yg disanjungi oleh lebai2 PAS.

Para ilmuwan mesir lagi jauh pintar dari pak2 lebai bani melayu....mereka lagi memahami hukum Islam...yg mana perlu diberi keutamaan. Mereka bukan menentang hukum Allah, tetapi meneliti semua aspek utk mendapat kesempurnaan hukum Allah. Mereka belum berkemampuan

Hanya negara munafik dan anjing amerika dan israel iaitu saudi arabia yg melaksanakan hukum hudud yg songsang ala wahabi yg lebih pada penindasan kepada kaum wanita dan golongan miskin...raja2 dan kerabat mereka kebal dari undang2 hudud.
Sungguh memalukan islam dari kacamata bukan islam..seolah olah islam mengalakkan
Penindasan & kezaliman. Padahal penindasan & kezaliman adalah musuh islam.

Awanama berkata...

seperti yang dinyatakan Qaradhawi- “dasar [berkenaan perlaksanaan hudud ialah] tidak dilaksanakan [hukum] hudud melainkan apabila kita telah melaksanakan-seperti yang telah saya katakan-ajaran-ajaran Islam keseluruhannya yang berkaitan akidah, syariat, akhlak, tata susila dan nilai-nilai [murni], kita bangunkan masyarakat Islam, dalam keadaan ini, kita laksanakan [hukum] hudud”.

fakta ini bermakna, perlaksanaan hukum hudud adalah peringkat atau ‘projek’ terakhir dalam agenda perlaksanaan Islam.

Kenyataan Qaradhawi ini secara tidak langsung menidakkan pandangan yang melihat 'perlaksanaan hudud' sebagai 'agenda teratas' dalam sesebuah negara Islam.

ada blog bagi hint yg dia ni ialah sleeper agent dalam pas. dan sleeper agent ini memang terdapat di dalam semua parti politik.

projek menanam barua2 dalam organisasi parti musuh adalah projek yang lama dan terancang.

Awanama berkata...

Ha Ha Ha !

Oooi Lebai ! Hudud lebih utama ke ?

KeAdilan Allah nak campak kat mana ?

Oooooi Lebai ! Hudud bermuara Furu'Uddin

Ooooi Lebai ! Seluruh Furu'Uddin bermuara UhsulUddin .

Ooooi Lebai ! Jangan Jadi Labi dan Labu

Ooooi Lebai ! Seluruh UhsulUddin bermuara KeAdilan Ilahi.

Lebai Oh Lebai ! UhsulUddin perbetulkan dulu lah .

Lebai Oh Lebai - Pemahaman UshulUddin akan menemui KeAdilan Illahi .

KeAdilan kepada Allah dan KeAdilan sesama makhluk sebahagian dari UshulUddin

Hudud dah lama Ujud sebab Allah Ujud.


Peeei Ngaji lagi lah.

Aku Berlindung Dari Syaitan Syaitan Yang Di Rejam .l

Awanama berkata...

komen pertama yg aku tau dia buat dlm media ialah nak pertahankan perlembagaan dan suruh kekalkan presiden. dia cuba kelirukan ahli seolah2 perlembagaan pas tak benarkan presiden dicabar.

komen ini adalah kedua dari dia. bertentangan sungguh dgn seruan almarhum TGNA yg mau pakatan diperkukuhkan.

ulama banggang macam ini pun ada. nak berjanggut malu padahal itu sunnah.

janggut itulah hiasan yang Allah berikan kpd Nabi Adam as. semua nabi berjanggutlah!

Awanama berkata...

Tt and the geng kalau benci hudud pi sembah berhala la sama LGE

Awanama berkata...

Din jin ni kalau tak tipu melayu macam umngok,duduk tak senang.Madey pun tak mau sama din jin. sebab din jin suka tipu orang kampong dengan jinnya.Sama macam UMNgok tipu makcik dan pakcik felda dengan hantu red indian.Kah...kah...kah..

Arie_73 berkata...

Aku jd ahli PAS sejak tahun 2004...tp aku takde la over sngt utk menyokong HUDUD ni mcm macai2 umno...padahal org umno yg beriya2 sngt menyokong hudud ni..diorg tu kaki mabuk, main judi, kongkek pelacur..tiba2 bab hudud ni diorg lak menyokong mengalahkn ahli PAS...apa motif diorg?...bg penyokong PAS tu...jgn percaya la dgn niat umno ni....diorg mmg BUSUK..!!!

Awanama berkata...

Hudud boleh mendatangkan keadilan...keadilan belum pasti boleh zahirkan hudud....anwar kena penjara sbb x ikut hukum hudud....adil ka undang skrg....jadi macai2 pkr jgn terlebih dap...dap x pa dia kafir....yg islam pun nak ikut kafir juga ke