Ahad, 7 Julai 2019

TER TER TER HOTT


TERLAGI 

TERBERITA

TER HOTT

TER KNI

TERNOW

TERSIAPA

TERKANTOI
KOMEN
KJ PEMIMPIN  MUDA DALAM
PARTI GEROMBOLAN
KJ TAHU APA YANG SEDANG BERLAKU
JUSTERU
KJ MEBUAT KENYATAAN INI
APA LATARNYA?

PASTI ADA
KITA TUNNGU DAN LIHAT

Seruan PM untuk sertai Bersatu perlu dilihat positif, kata KJ

PELAWAAN Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad agar semua parti politik Melayu menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) mempunyai niat yang baik.

Bekas Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata semua pihak perlu melihat pelawaan Pengerusi Bersatu itu dari sudut positif termasuk untuk menjadikan perpaduan Melayu kembali kuat.

Ahli Parlimen Rembau itu berkata, walaupun terdapat pihak yang seolah-olah menentang pelawaan itu, namun bagi beliau niat Dr Mahathir itu adalah betul.

“Ada yang terus mengeluarkan kenyataan kata tak mahu dan ada juga yang gesa beliau (Dr Mahathir) meminta maaf, kenapa tidak kita ambil positif dulu kerana bagi saya niatnya adalah betul sebagai seorang ayahanda dan ahli negarawan.

“Dalam ucapannya beliau menyatakan orang Melayu sekarang sudah berpecah yang mana mempunyai lebih empat dan enam parti, ini bermakna undi Melayu juga sudah berpecah,” katanya ketika berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno Bahagian Ipoh Barat hari ini.

Dr Mahathir ketika berucap pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Bersatu Johor di Dewan Serbaguna Johor Jaya, di Johor Bahru semalam mempelawa semua parti politik Melayu termasuk UMNO menyertai Bersatu dalam usaha menyatu padu serta memperkasakan kuasa politik orang Melayu.

Katanya kewujudan semakin banyak parti politik Melayu menyebabkan potensi untuk mereka menang dalam pilihan raya semakin tipis. – Bernama, 6 Julai, 2019.APA MAKNA

BERITA INI

KITA TUNNGU

KITA LIHAT

ORANG PAKSITAN

KATA

SABAR KARO


------------

Tiada ulasan: