Jumaat, 12 Februari 2016

MAKIN TERBARAI







KELMARiN

BURSA SAHAM

MERUNDUM

TERBARAi 




Stock markets hit by global rout raising fears for financial sector

Panicked investors sought refuge in the safe havens of gold and government bonds on Thursday as a fresh spasm of global selling sent share prices crashing in Asia, Europe and North America.



Fears over weak growth prompt global stock markets to fall

Stock markets around the globe have plunged into the red, amid fears that weaker growth will leave banks exposed to a fresh economic slowdown.
Investors dumped shares and piled into the safe havens of gold and government bonds in a resumption of the panic conditions that marked the start to trading in 2016.

ekonomi dunia
makin tidak menentu
harga minyak turun
suasana makan getir
diramal krisis kali ini
yang TERBESAR
yang TERBOOM
kita lihat dan tunggu

MELEDAK 

------------

2 ulasan:

Unknown berkata...

Nak hubun gi adfminb diruang komen ini sebagai mengimbau kembali - dizaman Tunku ahli Umno dan parti perikatan (la ni Be End ) juga tak dapat terima perlantikan Khir Johari sebagai menteri Pelajaran dan dialah juga orangnya yang tak lulus L,C.E. jadi menteri pelajaran, satu malaysia oooiii. Hari ini bukan bashah saja ramai lagi yang setakat tak lulius S.R.P. atau L.C.E. ? S.P.M. , M.C.E. jadi datuk dalam menceburi politik, jadi pengarah syarikat multi million dollar dan berbiliun biliun.Yang berpelajaran dan cerdik pula tak amanah atau jenis tak boleh nak menumpang untuk bantu negara terjun dalam politik.

Awanama berkata...

Orang Melayu makan kangkong mana ada pikir pon

Malam jumaat ngentot jugak

Dah Bahalol kan

Gonen kan ada tabung