Khamis, 8 April 2021

PERJUANGAN MAT SUNTUT

 PERJUANGAN

MAT SUNTUT

Unknown commented on 

"MAKIN RAMAI 

SOKONG RAFIZI"

PKR dari dulu sampai sekarang tetap sama. Tak ada perbezaan pun sebenarnya. Perjuangan PKR dari dulu hanyalah untuk menaikkan orang gila yang kemaruk nak jadi Pie Emm ke jawatan tersebut. Cuma sedikit perbezaan yang ada ialah dulu PKR kunun nya nak menyucikan Mat Suntut yang di penjarakan sebab kuat sangat menyuntut dengan harapan kalau PKR menang mana-mana PRU maka Mat Suntut boleh bebas dan jadi Pie Emm. 


Alasan dulu adalah kunun nya Atok maha zalim, maha piraun dan segala macam maha lagi sampai TT pun boleh terperdaya dengan drama Mat Suntut. Selepas PH menang dan Mat Suntut dibebaskan, maka kisah lama berulang kembali... Hari-hari Mat Suntut meratib "Nak jadi Pie Emm.... Nak jadi Pie Emm". Nak cakap sendiri dengan Atok dia tak berani, maka dikerah lah segala bala tentera penganut tegar Mat Suntut untuk memaksa Atok letak jawatan. 


Hampir setiap hari kita dengar penganut-penganut Mat Suntut mendesak Atok lepaskan jawatan pada Mat Suntut. Sebab apa? Sebab nak kan Mat Suntut jadi Pie Emm. Sekarang, kita boleh lihat sendiri bagaimana penganut-penganut Mat Suntut ini tetap boleh menerima Mat Suntut ini menjadi Pie Emm walaupun dia secara terang-terangan akan bersetubuh.... eh!


 Silap!... Bersekongkol dengan Geng Kaki Kapoor dari UMNO. Apa sudah jadi dengan Reformasi? Sudah jadi Reforbasi kah? Selagi ada penganut-penganut tegar Mat Suntut maka Mat Suntut akan terus merasakan dirinya kebal... atau kata orang kampung aku "Invincible". Jadi tang mana sebenarnya perbezaan PKR dulu dan sekarang?

1 ulasan:

Awanama berkata...

Ada perbezaan PKR dulu dan sekarang. Hampir semua mamat yang berjuang sejak 1998 untuk mat Suntut sudah sedar dan tinggalkan mat Suntut. Mat Suntut sekarang dikelilingi tukang bodek yang belum pernah berjuang reformasi dan hanya angan kuasa.

Sebab, rakyat pun mesti sedar. Anwar dan PKR sekarang patut dipinggirkan kerana mereka bukan berjuang untuk rakyat, dan juga tak berkebolehan tadbir negara.