Khamis, 8 April 2021

HENTIKAN KEZALIMAN


INI ZALIM NAMANYA

AMIN

INI DENDAM 

TERHADAP NAJIB

AMIN

PEMIMPIN ISLAM

YANG SUKA CIUM

BULU ITAM.. OPPS

SILAP... BATU HITAM

AMIN

PERNAH

BAGI SALAM

PADA BATU KUBUR

AMIN

PEMIMPIN YANG

JIMAT CERMAT 

AMIN

BAWA ANAK BINI

EMAK MENANTU

KE MEKAH

PAKAI DUIT RAKYAT

AMIN


Najib dakwa jadi ‘mangsa ketidakadilan’ susulan notis muflis dari LHDN

Najib Razak hari ini menjelaskan notis muflis Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang diserahkan kepadanya semalam bagai “menabur garam ke luka ketidakadilan yang masih berdarah”, dan beliau menjadi “mangsa ketidakadilan”.

Bekas perdana menteri itu menjelaskan perkara tersebut dengan nada sedih dalam sebuah hantaran Facebook yang biasanya dipenuhi hantaran-hantaran sarkastik terhadap musuh politiknya dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN).

“Bagaimana ia terjadi? Kes cukai ini dikenakan terhadap saya oleh kerajaan Pakatan Harapan (PH) dan langsung tidak mempunyai alasan kukuh atau merit. Ia kemudian diteruskan oleh kerajaan PN.” katanya.

Notis muflis dari LHDN diberikan kepada Najib selepas beliau didapati gagal untuk menyelesaikan bayaran cukai bernilai RM1.7 bilion dari 2011 hingga 2017.

Najib turut mempersoalkan tuntutan dari LHDN dalam kenyataannya mendakwa ia berkait dengan dana politik yang diterima beliau.

“Biarpun sebagai perdana menteri, saya sentiasa membayar cukai pendapatan tanpa gagal tetapi cukai zalim berjumlah RM1.74 bilion (naik lagi dengan penalti RM46 juta sejak tahun lepas) ini adalah pentaksiran tambahan dan penalti yang tidak munasabah.

“Sebelum ini, LHDN pernah keluarkan kenyataan di mana derma politik tidak dikenakan cukai.,” tulisnya lagi.

NAJIB SAH

DIZALIMI 

AMIN

NAJIB PEMIMPIN

WARAK

LAGI ALIM

AMIN

MUHYIDIN CEMBURU

AMIN

NAJIB LEBIH

POPULAR DARI

MUHYIDIN

KHALAS1 ulasan:

Awanama berkata...

pendakwaan terpilih .. apa maksud pendakwaan terpilih
apa makna kata pendakwaan terpilih ni bermaksud dia tidak bersalah ? salah dakwa ?

atau pendawaan yang dibuat adalah benar dan dia mengaku dia bersalah.. namun bukan dia sahaja yang besalah ramai lagi yang patut didakwa dan bersubahat.. ?

mohon pencerahan