Isnin, 25 Januari 2021

DATUK SERI ANWAR IBRAHIM PM BARU MALAYSIA

 


DATUK SERI

HANYA SATU

SOALAN

AMIN

BILA NAK ANGKAT

SAMPAH ..OPPSS..

SILAP

BILA NAK ANGKAT

SUMPAH

AMIN 


Anwar dakwa miliki sokongan majoriti ahli Parlimen rayu Agong batal darurat

PRESIDEN PKR Anwar Ibrahim mendakwa beliau mendapat sokongan 114 hingga 115 ahli Parlimen untuk menyokong rayuan beliau kepada Yang di-Pertuan Agong bagi mempertimbangkan semula keputusan berhubung pengisytiharan darurat dan segera membatalkan penggantungan Parlimen.

“Ahli Parlimen yang komited untuk menyokong darurat dan menggantung Parlimen mungkin tidak lebih dari 90 orang. 114, 155 ahli Parlimen menolak usul kerajaan PN. Itu tidak boleh dipertikaikan.

“Ini adalah fakta umum. Jumlahnya lebih daripada cukup,” kata ahli Parlimen Port Dickson itu menjawab pertanyaan dalam program Bicara Negarawan yang dianjurkan Majlis Profesor Negara mengenai dakwaan yang beliau mendapat sokongan dari 222 ahli Parlimen bagi membentuk kerajaan berikutnya .

Bagaimanapun, beliau tidak menjelaskan bagaimana beliau memperoleh angka tersebut.

“Yang jelas sekarang dan tidak dapat dipertikaikan adalah angka yang menolak PN berkenaan darurat oleh majoriti ahli Parlemen.

“Kita hanya perlu menunggu keputusan Agong,” katanya semasa siaran langsung tersebut.

Anwar turut menambah Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) hanya boleh diperkenalkan semula sekiranya Pakatan Harapan (PH) kembali berkuasa selepas proses kajian semula dilakukan.

GST dibatalkan pada 2018 selepas PH memenangi pilihan raya umum.

Anwar bagaimanapun berkata sistem percukaian tersebut perlu diubah suai bagi mengurangkan beban golongan berpendapatan rendah. – 23 Januari, 2021.

 WAJIB TANYA

KERNA YB SAMSUL

NAK TEMPAH

KASUT BARU

AMIN

YAB NIK MAZMI

NAK BELI

COLI... OPPS...

NAK BELI 

STOKIN BARU

AMIN

DR MAZLI NAK

BELI KASUT ITAM

KAH KAH KAH 

1 ulasan:

Awanama berkata...

Den tak kisah sangat Abam Liwat cukup nombor ke, nak beli kasut tinggi atau hitam ke, yang Den teringin sangat tu Buah Nenas dua biji yang nampak menarik dan gebu tu. Bilo lah Den akan dapet tu.