Selasa, 9 September 2014

HANYA SAEKOR LEBAI KAMPONG





JEMPUTAN 
ISNIN 15 HARI BULAN 
PELANCARAN GHAH
DEWAN CHINA
JAM 8:30 MALAM
sila datang buat ramai

PAS LUNGKUP DI KEDAH  DAN TERENGGANU
Ulamak PAS sudah banyak melakukan kerosakan. Agak mustahil kemelut sebegini akan sembuh begitu saja. Look at the damaged done bila org2 melayu ulamak lagi buat kerja haramjadah begini. Luka menikam rakan sebegini, hanya boleh diubati dgn keluarnya Ulamak2 PAS dari PR sahaja sebagai penyembuhnya. Kes MB ini amat menonjol peranan ulamak yg jelas kurang cerdik dlm menangani isu sekecil tukar MB saja.

No wonder PAS terlungkup di Kedah dan Terengganu. Media PAS jelasnya LEMBAM. Hanya org2 melayu yang telah di bodohkan saja sanggup bermati2an berjuang dlm PAS setelah dibonsaikan dgn ayat-ayat agama. Yang nak melingkup Melayu pun, bukannya orang lain. Orang Melayu jugak. Yang merasakan diri mereka alim tawaduk dan bertaqwa lebih dari orang lain. Memang sungguh sakit hati kita tahu sebegini. Kesian ulamak2 dipergunakan. PAS mmg terbukti survive. Tapi terbukti nak tukar pemerintahan negara? Hampeh la... on BERBAHAGIALAH HENDAKNYA
Anonymous
on 9/9/14

SEORANG DOKTOR BUKAN BOMOH JIN
study medicine at the Royal College of Surgeons in Ireland where she was awarded a gold medal 'MacNoughton-Jones Gold Medal' in obstetrics and gynecology and she later graduated as a qualified ophthalmologist. Dr. Wan Azizah served as a government doctor for 14 years before deciding to focus on volunteering work, when her husband, Anwar Ibrahim was appointed the Deputy Prime Minister of Malaysia in 1993. Anyway aku respect this family mcm aku respect TGNA. Semoga semua dlm sihat sejahtera dan dilindungi sepanjang masa. on BERBAHAGIALAH HENDAKNYA
Anonymous
on 9/9/14
KELAYAKAN AMAT TINGGI
Sebenarnya puak.puak.malu dengan wan.azizah. kalau banding depa dengan wan azizah amat jauh kelayakan. Depa ini ada kelayakan apa ? Pakai kopiah ? Atau ada kemuliaan tersendiri ? Belakang tirai lagi kotor dari manusia biasa. Tak percaya mereka ini layak. Kalau layak tak lah kedah jauh... tak lah ganu jatuh... puak.ni pakat jual jual beli beli atas nama.ketuanan. paparan ilmiah.agama.sebagai.wayang.kulit.

 semua sandiwara luaran.stopa main.perempuan murahan. Apa pun hasrat bee end.utk retak kan.gabungan.sudah berlaku. Bila masa susah.kita akan tau sapa kawan baik.dan.kawan.masa gumbira. Kah kah kah Memang depa tak.layak.banding dgn wan.azzia Hadi ada ijazah apa ? Ijazah tangkap ikan Kah kah kah Ini lah sebab kita mundur Masih guna agama.bangsa ketuanan Utk terus perbodohkan anak.bangsa Sengaja dibonsaikan bodoh Kah kah kah on BERBAHAGIALAH HENDAKNYA
Anonymous
on 9/9/14


PIL KUDA LAGI
TT.cuba kao nyanyi lagu nie. Oooh Ibuuuu!!! Pasti mendayu2 suara kao tuh. Keh keh keh keh. Ibu yg ni blom ada rekod 1.mkn suap. 2.temberang. 3.kutuk kengkawan dlm ceramah. 4.sebagai mb. 5.mb sepenggal. 6.kona baring punya statement. 7.tuduh pil kuda 8.tuduh komeneh. 9.sign watikah pencalonan sorang2. 10.ceramah berapi sampai tercampak microfon. 11.yg pasti x ade rekod terpikat dgn TT kah kah kah. on BERBAHAGIALAH HENDAKNYA
air gunung
on 9/8/14
MAKLUMAT AM
Senarai terkini ahli parlimen Melayu Singapura 1. Abdullah bin Tarmugi (Sarjana Muda sains Sosial, Universiti Kebangsaan Singapura; Diploma Lepas Ijazah Universiti London) 2. Halimah bt Yaacob (LLB, Universiti Kebangsaan Singapura; LLM, Universiti Kebangsaan Singapura) 3. Hawazi bin Daipi (Sarjana Muda Sastera dengan kepujian, Universiti Kebangsaan Singapura; Diploma Pendidikan, Institut Pendidikan)

4. Dr Mohamad Maliki bin Osman (Sarjana Muda Sastera, Universiti Kebangsaan Singapura; Sarjana Muda Sains Sosial dengan kepujian, Universiti Kebangsaan Singapura; Sarjana Sains Sosial, Universiti Kebangsaan Singapura; PhD, University of Illinois at Urbana Champaign) 5. Muhammad Faishal Ibrahim (Sarjana Muda Sains, Universiti Kebangsaan Singapura; Sarjana Sains, Universiti Kebangsaan Singapura; PhD, University of Manchester Institute of Science and Technology) 6. Dr Yaacob Ibrahim (Sarjana Muda Kejuruteraan Awam Universiti Kebangsaan Singapura; PhD, Stanford University; Post Doc, on BERBAHAGIALAH HENDAKNYA
Anonymous
on 9/8/14
LEBAI KAMPONG
Aku yang usia melewati setengah abad ini pun berasa risau dek kerana menjadi penyokong PAS dari zaman Lebai Kampong lagi. Tak pernah aku tengok begitu ramai cenderung kepada PAS semasa Ust Fadzil Noor (Allahyarham) menjadi Presiden dengan pendekatan beliau mengambil golongan profesional dan berfahaman liberal masuk beramai-ramai ke dalam PAS. Anwar pula selepas itu (keluar penjara) bertindak menarik sokongan kaum Cina dan India terhadap PAS dan PR.

 Tapi kini semuanya akan hancur dan musnah dek kerana Tuang Presideng Hadi Awe bersama menantu, anak dan puak UG-nya. Berpolitik bukankah untuk merebut kuasa? Kemanakah arah tuju PAS tanpa adanya kuasa? Sesungguhnya Selangor telah menjadi batu nisan buat PAS..... Golongan pengundi atas pagar, pengundi yang mula berjinak dengan PAS, belia-belia yang celik politik dan layak mengundi, kaum Cina dan India serta mereka yang terlibat dalam gerakan reformasi (Anwar Ibrahim) akan berasa marah, benci dan terlalu prejudis terhadap golongan yang on BERITA BARU MASUK
1Crony



--------------

8 ulasan:

Awanama berkata...

PKR nak KN. PAS nak UG. Apa ko orang ni tak malu ke masing2 merayu-rayu nak balik ke pangkuan umno.

Awanama berkata...

Ya la...

saja ja nak tanya...

lebai kampong tu yang hapuskan tol jambatan kat kuala t'ganu dulu tu ka?

lebai kampong tu yang hapuskan cukai pintu kat kuala t'ganu dulu tu ka?

Awanama berkata...

Lebai ada 2 kepala butoh.....
Kah...kah....kah....

Awanama berkata...

Lebai masa jaga terengganu, tak jadi apa. Memey la toll dgn cukai pintu tanah takde tapi semak, banjir jalan lobang2x.
Kalu duduk Hulu terengganu takpe la dah biasa jalan kat lobang2x. Nie bandar sekali kena banjir lebai2x lebai pong hangin kalu keta protong saga baru beli terendam.

Awanama berkata...

brp ringgit tol jambatan k tganu berbanding tol kidex atau plus? pr dah janji kalau kuasai putrajaya tol plus boleh dihapuskan. bagaimana nak kuasai putrajaya kalau ada geng dlm pr nak sekongkol dgn umno?

Awanama berkata...

brp ringgit tol jambatan k tganu berbanding tol kidex atau plus? pr dah janji kalau kuasai putrajaya tol plus boleh dihapuskan. bagaimana nak kuasai putrajaya kalau ada geng dlm pr nak sekongkol dgn umno?

Awanama berkata...

hapus hapus pun, terengganu terlungkup jugak kan??? so, kat mana hebatnya ??? terer satu penggal, khak khak khak... golongan lemah fikiran, otak BR1M

Awanama berkata...

Lebai Nelayan paling lahanat kot. Dah bukti dgn Hadi Awang ....