Ahad, 4 Januari 2015

PLURALISMA BUDAYA KITA


PERKATAAN PELIK
Pluralisme adalah perkataan pelik untuk kelentong melayu supaya jadi mandul terus baik duduk diam diam.serupa bomoh takutkan momok atas pokok hujung kampung. 

Tahun 50an...perkataan barua,talibarut Tahun 60an...perkataan black area Tahun 70an...perkataan kemunduran Tahun 80an...perkataan kafir Tahun 90an...perkataan al arqam Dan sekarang pluralisme.mungkin tahun depan perkataan sutut dinobatkan. on KITA RAYAKAN PLURALISMA
Anonymous
on 1/3/15
PLURALISMA PILIHAN
Tukar tiub memileh Pluralisme/faham kepelbagaian sebagai anutan fikrahnya.. Anda sang pengomen/komentator juga ada pilehan tersendiri..Begitu juga dengan Saya.. Tukar Tiub sudah tua, dan kita yg muda juga akan tua suatu hari nanti. Kita memileh untok percaya dgn anutan dan ideologi kita, dan sentiasa menggali ajaran itu utk lebeh mendapat pencerahan dan kebenaran. 

Maka, walau sehebat atau sekuat mana pon 'hasotan' plural daripada Tukar Tiub, anda semua yg punya akidah yg kuat, yg hebat bahkan paling benar itu sepatotnya langsong tak terkesan dengan pahaman Pluraliti anjoran Tukar Tiub. 

Medan ataupon blog ini seharosnya diisi dengan debat2 dan pertukaran pendapat yg merayakan kepelbagaian, bukan tempat mencerca dan menghukomkan neraka kepada Tukar Tiub. Alangkah indahnya hidop ini jika saling setuju untok tidak bersetuju. on RAYAKAN KEPELBAGAIAN
Anonymous
on 1/1/15

------------

2 ulasan:

Awanama berkata...

kau nak tau TT, ada ahli gerombolan umnongok selalu suka tuduh orang pluralisma, tapi mereka sendiri tak tau apa maknanya binatang bewok pluralisma tu.mereka bukan ada otak pun,yang mereka faham hanya liwat,liwat liwat.kah..kah..kah..memang otak jenis kepala taik!kah..kah..kah..

Awanama berkata...

Oopps..plural pulak. Dulukan singular mazhab kominisma. Atau sengaja nak kelentong budak2 hingus.