Jumaat, 9 Januari 2015

TERIMA KASEH



TERKINI
gwa baru sampai ke rumah
keluar lokap jam 4

gwa ucapkan terima kaseh
pada semua yang menyokong

gwa minta maaf
semua sms
semua panggil
tak dijawab

ini kerana untuk yang tak tahu
untuk yang tak pernah masuk lokap
talipon diambil pegawai
sebelum dimasukkan ke lokap
jadi gwa tak balas
maaf


gwa ucapankan juga cuba lagi
pada semua yang menentang

bila pegawai polis itu
bawa gwa keluar lokap
dia tanya
' ... so what is next... '
gwa hanya kah kah kah

what is next
apa tindakan saterusnya
tunggu dan nanti
gwa banyak cerita
semua menarik 
semua menghasut

NOTA
gwa nak bawa
jai dan ezi jalan jalan



-----------

8 ulasan:

Awanama berkata...

Bagus jugak dah kluar bawa bebudak dua ekor tu jalan2.... Dia tak tahu apa ke bende pun , yang pasti kawan baik semasa sorang sorang.

Alhamdullillah..., jangan lupa sholat , tak guna menongkat langit. Cuba tongkat kan batu nesan kita dulu kalau boleh.

Lahanat2 pasti mati punyea tapi dah mati pun tak guna aniaya rakyat masa hidup.

Bebudak melayu banyak kena membaca dan otak biar tahap global. Bila bebudak melayu ada otak , tak perlu ada lahanat lagi.

Happy Freedom and Get Ready Kain Kapan sebab bukan semua orang simpan kain kapan kat rumah pun. Ulamak2 Melayu simpan bini bini saja.

Awanama berkata...

Kalau Lu kasi 5000 sama umno butut lu memang tak de lanchow.

Awanama berkata...

Salam dari Sarawak. Respek lu TT. Gua tengok lu sebentar tadi dalam Astro Awani. Sungguh berani..langsung tak tunduk muka. TT, lu memang ada telor. Lu punya kembar Rais Yatim dan Najibun x ada telur. Bayar saja denda RM 6000 tu dan menghasut la semula.

Awanama berkata...

bro..sy akan terus berdoa berdoa dan dan dan terus berdoa agar tuhan merahmati anda..bro adalah org yg jujur n berani..bro akn sy kenang utk hayat panjnag dn akn bertau pd ank sume bangsa akn wujudnya bro sbg org yg berani n jujur..

Awanama berkata...

buat jenayah, masuk lokap memang suwey, malu dan sial satu badan..tapi jika masuk lokap disebabkan kebenaran, ckp perkara yg benar, maka itu merupakan satu kebanggaan sebenarnya..sabar tuan tt..di akhir zaman ini, mereka yg berkata benar akan dizalimi..dipandang serong..semoga tabah mghadapi dugaan ini..

DD KAYBEE berkata...

Itu bukan stail lu der..lu bukan pengalah....heheheheh...1 idea timbul dihati peminat lu der...dengan dende 5 k...aku takut nanti timbul idea lu buy der dari hati paling dalam sang penentang...aku no...no at all...ini mainan sang pukiak pukiak bahawa..memang susah untuk mediamkan apatah lagi membunuh orang bijak dan unik mcm lu der...mungkin persepsi dicipta agar kau hilqng pengaruh der...stress dsn tertekan menulis ni der...gwa harap lu feel apa kitaorang rasa der....lu kena pegang ni 1 je der....lu berjalan tidak berseorangan.salute.

Awanama berkata...

Biasa la tu masuk lokap.aku dulu pun biasa masuk lokap gara-gara saman lalulintas. satu pengalaman yang yang macam tt ceritakan tu memang betul.kah..kah..kah..

Awanama berkata...

Gwa rasa lu tak payah la kawan dgn jai dan ezi.