Isnin, 2 Februari 2015

OLD TOWN GULAI BABI






KOMENTAR
keadaan semakin jelas
politik ialah perebutan kuasa
merebut kuasa untuk merebut ekonomi

kini parti ketuanan melayu
sedang menggunakan melayu dan islam
untuk mengepong ekonomi

melayu dan islam
adalah alat untuk 
mengolah persetujuan

Boikot peniaga Cina kalau mahu harga barang turun, kata menteri


Pengguna Melayu dinasihatkan memboikot perniagaan kaum Cina untuk memberi tekanan supaya harga barang di pasaran jatuh, kata  Ismail Sabri Yaakob.
"Saya tujukan kepada peniaga-peniaga Cina yang liat untuk turunkan harga barang walaupun minyak turun harga. 

Ismail memberi contoh restoran kopitiam Old Town White Coffee yang didakwanya dimiliki pemimpin DAP.
"Lihat sahaja Old Town White Coffee, diragui baru-baru ini. Tapi masih orang Melayu gagal untuk boikot.
"Lebih-lebih lagi pemiliknya dikatakan Ngeh, keluarga DAP Perak yang terkenal anti-Islam," katanya merujuk Ahli Parlimen Beruas, Ngeh Koo Ham.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/boikot-peniaga-cina-kalau-mahu-harga-barang-turun-kata-menteri#sthash.8ihc6u48.dpuf

KAH KAH KAH

woit - sokong
setuju mari sokong
gwa tak sangka
old town ini milik
cina DAP 
kah kah kah
patutlah ada jual
gulai babi sembelih
kah kah kah

APA PUNYA LAHAL


------------

9 ulasan:

Amuraria berkata...

kah kah kah satu malaya nak di'hasangmalik'kan ! ABU !

Awanama berkata...

Bahalol melayu tak ada batas nya.

Orang poltik kaya raya makan duit Cina gelap gelap....

Orang melayu tetap papa kedana , duit tak ada harap brim sampai kiok.

Awanama berkata...

Old town milik DAP?

Memang patut digelar bodoh, stupid, bhaghalol...memang tadak ubat untuk diobatkan...Boleh lah hantar ke bulan, sana tadak oksigen...sini buang oksigen saje

Arie_73 berkata...

Pukimak punya menteri...

kampong lad berkata...

kenapa bagi sijil halal utk barang terutamanya makanan kpd pengeluar bukan islam. ini ekonomi umat melayu/islam wor!. awat pekida, isma & ulaq2 dlm semak berdiam diri?

Awanama berkata...

Harga minyak bakar sudah turun, kenapa harga letrik maseh mahal.

kenapa top-up talipon akan dikenakan 6% Gasak Sampai Terbuarai

kenapa RM1-AyamNajib maseh tidak di-jumpai di pasar borong.

Ramai melayu-melayu yang minum di Oldtown ke?

kenapa bil Indah Water tidak diturunkan

Harga minyak api dah turn, kenapa rokok Dunghill dan Salim di-naik kan.
kenapa bir aku di-naik kan harga...
Puki ayam ponya munteri.

Awanama berkata...

kah kah kah
sapa boikot sapa
yang aku dok tengok melayu dok bergantung dengan cina bukan cina bergantung dengan melayu
kerajaan semua melayu
berniaga semua melayu
kah kah kah
cuba pasang burger corner depan kedai melayu tengok
ramai mat burger depan kedai makan cina
melayu berniaga nasi lemak depan kedai cina
berniaga satay depan kedai.cina
ada.cina mai berniaga depan kedai melayu
harrrrrrrrraaaammmmmkah kah kah kah
fikir fikir lah sendiri
kalau cina tutup kedai
habih malaysia kah kah kah
tak sedar lagi
sapa support sapa
sapa bayar cukai
sapa bayar semua nikmat
kah kah kah
nak jadi hassan malik
nak dapat dedak
nak dapat ang pau
nak dapat brim
nak dapat broom
nak dapat bram
kah kah kah
tunggu apek lah lah

Awanama berkata...

Menteri cap ayam bengong prinsip ekonomi kalau brg dh naik takan turun sebab itu jgn ganggu subsidi minyak oleh sbb itu skrg kau menteri kene cari jln mcm mane nk tingkatkan pendapatan rakyat bahalol bukan salahkan org meniaga ngok.

Awanama berkata...

Kan budak bahalol tu