Khamis, 7 Mei 2015

MAK CIK FELDA DITIPU LAGI




 KOMENTAR
negara kekurang duit
hutang makin bertambang
dari bukit kini mengunung

maka duit KWSP
mkak duit pencen'
maka duit TABUNG HAJI
dirembat untuk bayar hutang

penafian ini tidak ada makna
ini sudah jadi rahsia umum



Pengerusi nafi TH beli tanah mahal 1MDB

Pengerusi Lembaga Tabung Haji Abdul Azeez Abdul Rahim menafikan dakwaan bahawa lembaga itu membeli tanah daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) dengan harga yang melampau tinggi.

“Tak betul. TH akan keluarkan kenyataan secepat mungkin,” katanya di Twitter, bagi menjawab pertanyaan yang diajukan mengenai dakwaan tersebut.

Ia merujuk kepada tulisan satu blog bertarikh 5 Mei yang mendakwa Tabung Haji membeli dua bidang tanah di Tun Razak Exchange (TRX).

Blog tersebut mendakwa, salah satu daripadanya dibeli dengan harga RM194 juta (RM2,860 sekaki persegi), dan satu lagi, RM578 juta (RM3,900 sekaki persegi).



KAH KAH KAH

woit
habis duit mak cik felda
duit menabung  ke mekah
duit mekah kena rembat
bayar utang najib rosmah
kah kah kah

KENA TIPU LAGI



------------

5 ulasan:

Awanama berkata...

Lepas Tabung Haji, Koperasi Permodalan Felda (KPF) pulak akan jadi pak sanggup! Mak cik, pak cik felda tak faham apa2 - hidup dia orang ni janji makan je...!

Awanama berkata...

Tuan TT bukan mak cik pelda saja terkena dgn mamak. Sku pun terkena pada hal aku sekolsh tinggi fri makcik pelfa. Sekoah tinggi tak jamin tak kena tipuuu

Awanama berkata...

bro..minta yb2 yg pandai ekonomi pantau tabung2 negara..jgn lupa kisah guthrie, mahatir guna duit punb..khalid ibrahim koperatnya..gua terpikir beb, kata la 1mbd tak mampu bayo utang, agak2 adakah berani bank2 tu mufliskan 1mdb?bank wujud sb rakyat wujud, kalo rakyat tak simpan duit, bank xda duit.skrang bank bg loan kat 1mdb, maknanya pakai duit rakyat..kalo 1mdb x bole bayo hutang, apa bank negara bole buat?lihat tengku fraud?lihat keeling kapet deepak..cuba tanya mahatir, apa mahatir bole buat kalo 1mdb x mampu bayo utang?adakah najib ke sgpore utk pinjam duit mcm mahatir atau mcm gadai hotel golden palace kat brunei??

Awanama berkata...

Orang Orang Melayu Kampong FELDA memang rata rata BODOH bangga membodohkan diri tuk kaya dan ber gaya kan LAHANAT ke sayangan mereka.

Ini ajaran NABI SAW ke ?????

Ketawa lah si LAHANAT siang malam membesar kan badan dan perut mereka ke kubor.

Orang Melayu SAJA

Awanama berkata...

Yana kata geng myvi fmcnya tak berlumba.dia nak dpt publiciti @kutukan org secara percuma agknya.tak pasal2 memalukan geng umnonya sendiri.sama je perangai cam kak rm.elok kalau kak rm buat menantu.menantu hantu no 2.nasib baik anak yg seorg lagi itu bagai tak ada kena mengena.mereka dlihat oleh kamera n beb saksi memandu laju spt org mabuk tampa pedulikan keselamatan org lain.ia spt jln itu bapak mereka yg punya.barangkali mereka fikir akan tlepas krn mempunyai org dlm.dunia mungkin boleh tlepas.Tuhan itu maha adil.tq kpd yg perihatin n jgn marahkan.penguna myvi lain.kesian je tak pasal2 tpalit spt kes farid ismet juga.entah bagaimana tkeluar cerita ini.teruk betul tukang merapu tu.barang kali gulam rajapun ada tlibat sekali