Selasa, 10 November 2015

KUASA LOBI HEBAT








KOMENTAR
ini kuasa lobi
yang dimiliki oleh
syarikat tembakau
kuasa yang bersandarkan
duit cukai rokok dan tembakau


Hanya ahli farmasi, pengamal perubatan berdaftar boleh jual cecair vape bernikotin, kata KP Kesihatan

Cecair perisa e-rokok yang mengandungi nikotin hanya boleh dijual oleh ahli farmasi berlesen dan pengamal perubatan berdaftar, kata Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah.

Dr Noor Hisham berkata itu merupakan keputusan terbaru kementerian dalam usaha mengawal penggunaan dan penjualan e-rokok di negara ini.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/hanya-ahli-farmasi-pengamal-perubatan-berdaftar-boleh-jual-cecair-vape-bern#sthash.1cgecgOv.dpuf

KAH KAH KAH
woit
powweeer gila
inilah namanya power
inilah cara lobi yang kuat
boleh ubah dasar
boleh buat hokum
boleh buat undang undang
kah kah kah
KUASA HEBAT



------------

9 ulasan:

Awanama berkata...

Rokok mengandungi Nikotin juga dan 4000 jenis racun....Sepatut nya hanya Farmasi berdaftar sahaja yang boleh menjual rokok tersebut....

Unknown berkata...

Kalau tak mampu hisap rokok sigaret hisaplah vape, apa rasapun ada. Kalau tak mampu lagi tak usah hisap.serupalah jawapannya tak mampu bayar tol gunalah jalan alternatif - menteri pakai otak dikepala lutut ( kisah 3 org gila rasakan mereka dah tak gila nak bebaskan diri keluar dari sepital gila, bila lalui ujian dia jawab otak ada dikepala lutut )

Unknown berkata...

Kepulan wap vape melucukan aku terkenangkan steam engine dan iron horse ( keretaapi zaman red indian )

Awanama berkata...

Orang Melayu Bahalol

Pasal Vape saja sudah tak tentu arah

Duit dan kuasa ekonomi dah lah tak ada , ini nak bazir duit tuk vape pulak

Kepala Otak !!!!!!

Boleh dapat Bilyon Bilyon ke kalau pon telan Vape tiap tiap hari ??????

BODOH !!!!!!

Awanama berkata...

Tak pa Ankel Sham, brewer majoriti kaum bumi..aku harap dengan pengumuman ini akan ada lebih peluang untuk pharmasis bumi sapu duit. Maaf sedikit berbau rasis..tapi ini juga peluang untuk pharmasis bumi naik...ada ka pharmacist bumi...kat ppum majoriti bukan bumi. Geng doktor doktor boleh kawtim ka?

Awanama berkata...


Rokok , Kretek dan Tembakau ada Tar , ada nicotin..
Adakah 7 eleben , kedai mamak, kedai runcit , kedai kopi semuanya Farmasi?

Dan kenapa kedai obat farmasi tak jual rokok pulak?
Dan kalao cuma farmasi bolih jual bahan nicotin, nape farmasi tak bolih jual ketum dan ganja.Bukan kah tu nya obat.

Awanama berkata...

Sepatutnya rokok hanya boleh dijual di pejabat kastam.....barulah x ada istilah rokok haram

Awanama berkata...

Gam


Hidu gam aje lah...
beli se-tin gam 2 ringgit+ 6% GST...boleh hidu berbulan.
Kalao selipar terkoyak , bolih repair dengan gam.
Gam ni Make In Malaisia.
Sokonglah industri gam tempatan...kakakaka

azam berkata...

buatlah undang2 apapun
duit di tangan kita
ikut sukalah nak beli di mana
asal ada orang jual kita beli
takkan polis nak minta resit bila tengok orang hisap.
tunjuk la resit 6 bulan lepas