Selasa, 24 Januari 2017

FGV AGENDA MENGHASUT


face book

Ipinkassim Blogtiga b
21 hrs


F.G.V

FGV dan aparat2nya merasakan mereka adalah raja di dalam tanah2 rancangan sekarang kerana berjaya menarik hidung Pengurusan Felda dan pimpinan2 peneroka kesana kemari mengikut kehendak mereka. Tetapi mereka lupa Majoriti peneroka dan anak2 mereka yg lain tidak berada dalam kawalan FGV.

Sambutan luar biasa mereka dan reaksi kemarahan mereka setiap kali nama FGV dan Isa Samad disebut dlm majlis pelancaran jelajah semarak kasih Felda di Felda Taib Andak Kulai pd malam 21hb jan lepas membuktikan perkara ini. 

Dengan pengaruh besar TSMY (Mantan TPM) di negeri Johor dan kegigihan Sdr Mazlan Aliman (Presiden Anak) dlm memperjuangkan nasib peneroka Felda di seluruh negara, bakal menjadi mimpi buruk kepada FGV.

Apatah lagi dengan bersetujunya Tun M (Mantan PM 22 tahun) utk turut serta dalam jelajah tersebut. Perkembangan terbaru anak2 peneroka gen 2 yg menjalankan perniagaan sawit kecil2an mula bangkit menubuhkan JK bertindak senyap2 di Felda masing2 setelah usaha niaga mereka cuba disabotaj oleh FGV. 

Mereka menganggap Melayu (FGV) nak bunuh bisnes Melayu (gen 2).Tahun 2017 bakal menjadi tahun yg gelap dan sukar bagi FGV. Gambar2 dibawah adalah buktinya.------------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Harap generasi baru felda mula sedar siapa yg mempergunakan peneroka SELAMA INI. TENDANG MRK SEMUA KELUAR. JGN UNDI BN LAGI!!

Tanpa Nama berkata...

Ooooo... orang Felda tak bodoh lagi ker???
Dulu, peribahasa "bodoh macam lembu". Sekarang, "bodoh macam orang Felda". Kalau orang Felda dah hilang bodoh... lembu kena ambek aleh laaa.

Tanpa Nama berkata...

Apa kebende nih ????

Ladang sawit banyak BEWAK tuh

Masam Asssam Pedas okay jugak

Sijil boleh beli murah kan

Alamak ada....

Ha ha ha ha ha ha