Rabu, 26 April 2017

SITI AISHAH - SOSMA


f.book

Siti Noor Aishah didapati bersalah memiliki 12 buah buku yang dikatakan berkaitan dengan keganasan.
Beliau dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun. Peguam akan failkan rayuan dan bawa kes ke Mahkamah Rayuan dalam masa terdekat.
Saya berharap, pihak KDN boleh dengan kadar segera mengharamkan buku-buku tersebut, yang masih bebas terjual hingga hari ini. Ia bagi mengelakkan ada individu lain yang menjadi mangsa. Buku-buku tersebut masih belum diwartakan haram hingga hari ini.
Apa pun keputusan, kita akan terus lawan SOSMA.


--------------

3 ulasan:

Awanama berkata...

Hai habis awek gwe yg kawin, kawinlah,yg kena tangkaplah,.. Penghujung dekat ini kita dibias dgn pendedahan issue issue yang terlondeh terlontar dari satu issue kesatu issue yg lain.Dari issue pentabiran urus selia negara,pertahanan,kedaulatan,.. Semua menjadi serba kemaluan.. dan .akhirnya mendapat kemaluan kemaluan.Bila intitusi kehakiman menjadi alat dan sering diperalatkan itu bukan satu yg sihat.dan Pabila keadilan sunguh sukar digapai,keadilan sukar terlaksana institusi kehakiman itu rosak... tentang 12 buku ilmuan sebagai rujukan.. menguji mentality diri ,diangap penistaan pada negara.. ditangkap tampa bicara sedangkan tubuh genit itu tiada kecenderungan sebagai terrorism.. barangkali ada issue lain dan gadis itu sebagai kambing hitam..siti aishah nama yg dari zaman dulu hingga dekat ini seringkali diperkotak katik... yg gigih dan semangat juga dari nama ini.. Dajal itu sifatnya almasih kenapa? Satu yg jahat itu ada nilai commercials,material yg baik luhur bersifat dingan bagi Dajal dan diangap satu penistaan... jadi umno itu parti apa?

Nazrio berkata...

Para khadam DAP cybertrooper pakatan TeLah punggah kotey tar-seniK Dan CERITA Jerman.... Semoga syeikh googLe Dan mata2cyber hackers semua x bocor-kan rahsia ku ber-onLine dengan berbagai2 bLog Serta Buku haram jadah....Amennnn

Unknown berkata...

Jika sebegitu nya tindakan di ambil..atas dasar membeli/membaca dan memiliki. ...kita seharusnya mengambil tindakan juga
keatas jabatan jabatan dan agensi kerajaan. kerana membenarkan
buku-buku ini dijual ....dinagara ini..secara.berluluasa
KDN/KPDNKK/PDRM/JAIS/ dan pihak penguatkuasaan. .harus bertanggung jawab bersama. ..... (baru adil)