Khamis, 13 Februari 2020

SENGAJA DI KACAU BILAU


PEKARA SENANG

DIKACAU 

DIGODAK

 Fahmi sahkan tiada usul 

 undi tidak percaya 

 pada Anwar Ibrahim 

 yang ada undi percaya

 pada Mahathir 

 Usul undi percaya PM

 hanya mahu 

 pecah belah PH : Anwar
Semalam Presiden PKR Anwar Ibrahim mempertikaikan hasrat PAS itu. Beliau mendakwa usul PAS ini hanya bertujuan untuk memecah belahkan Pakatan Harapan.

Ini bukan usul undi tidak percaya tetapi Usul Percaya. Mengapa pula ia boleh memecah belahkan PH sedangkan ia mahu menyokong PM yang sepatutnya mewakili PH?

Hanya individu yang paranoid sahaja yang menolak usul ini.

Sepatutnya sebagai Presiden parti terbesar dalam PH Anwar mengalu-alukan usaha PAS ini dan menyeru ahli-ahli Parlimen PKR dan PH menyokong.

Melainkan Anwar memang paranoid, terlalu curiga dan terganggu berlebih-lebihan emosinya dengan maksud usul PAS ini.

Sikap Anwar mencerminkan sesungguhnya beliau tidak senang dengan Tun dan tidak mahu Tun kekal sebagai PM. Itu yang sebenarnya.

Lantas Anwar dan mereka yang sealiran dan sejiwa dengannya bolehlah menolak usul ini sekali gus mempamerkan secara terbuka yang mereka tidak yakin pada Tun sebagai PM.

Melalui usul ini PAS mahu tunjuk pada rakyat Malaysia yang di saat krisis, dalam keadaan ekonomi negara yang tidak menentu, kita boleh bangkit berdiri bersama melewati kepentingan politik dengan menyokong dan memberi keyakinan pada PM kita untuk terus menggalas tanggungjawab mentadbir negara.


PAS TAK SUKA

ANWAR JADI PM

SATU DUNIA TAU

MAKA PAS

BUAT 

UNDI PERCAYA

HANG  SOKONG

MADEY 

ATAU

HANG SOKONG 

ANWAR 
KHALAS AMIN
--------

1 ulasan:

Awanama berkata...

Betul juga! Kalau PAS bentang usul undi percaya Madey, buat apa Abam cemas macam ini? Kalau sudah lama sokong Madey, tak ada masalah buang undi "sokong". Takkan Abam nak buang undi "tak sokong"?