Jumaat, 1 Januari 2021

MAT SABU BERCAKAP BENAR

 


KATA KATA

MAT SABU INI

BENAR  DAN SAHEH

TAPI.....

TAPI APA?

JENG JENG JENG
Jangan lupa PH pernah menang kerana gandingan Anwar dan Tun

Presiden AMANAH, Mohamad Sabu mengingatkan bahawa kemenangan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum (PRU) yang lalu bukanlah kerana mereka mempunyai manifesto menarik atau kebosanan rakyat dengan kerajaan Najib .

Sebaliknya beliau menegaskan, kemenangan PH adalah kerana gandingan hebat dua tokoh negara antara bekas Perdana Menteri,  Dr Mahathir Mohamad dan Presiden PKR,i Anwar Ibrahim.

Kerana itu katanya, semua pihak perlu mencari satu titik persamaan seperti pilihanraya lalu untuk kembali melakar strategi bagi menjayakan impian gabungan itu untuk mengambil alih semula Putarajaya.

“Benar, kemenangan kita dalam PRU ke-14 dimungkinkan kerana gandingan dua tokoh lagenda dan negarawan Tun Mahathir dan Anwar Ibrahim. Menurutnya, ini yang perlu diakui.

“Namun faktor penentu dalam menjayakan cita-cita kita untuk menumbangkan kerajaan Kleptokrat Najib-BN ialah penampilan satu ‘Grand Coalition’ yang padu atau satu ‘Koalisi Raksasa’, yang menggembleng seluruh tenaga pembangkang bersama rangkaian NGO.

“Kita wajar mencari sentuhan ajaib seperti PRU lalu untuk kembali melakar strategi bagi menjayakan impian untuk memenangi kembali Putarajaya dalam PRU ke-15 akan datang,” katanya ketika berucap merasmikan Konvensyen AMANAH Nasional hari ini.

Pada masa sama Ahli Parlimen Kota Raja itu mengakui, bukan mudah buat kepimpinan pusat untuk mengemudi ‘kapal dalam lautan yang sentiasa bergelora’

Namun katanya, hasil berkat doa dan usaha gigih yang berterusan, AMANAH bersama dengan rakan-rakan Pakatan Harapan Plus berjaya mengambil alih kerajaan Persekutuan dalam Pilihanraya lalu.
k parti semuda itu membuat perbandingan pencapaiannya, berbanding parti-parti lebih besar yang mempunyai tokoh-tokoh tersohor.

“Memenangi 11 kerusi Parlimen dan mempunyai 33 anggota Ahli Dewan Undangan (ADUN) di beberapa negeri bukanlah satu pencapaian yang kecil.

“Parti yang bertekad berdiri di atas pegangan Islam yang Rahmah dan Inklusif serta menolak fahaman ekstremisme agama ini, semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia,” katanya lagi.

 

 TAPI KETIKA

INI ANWAR DALAM

PENJARA

AMIN

KETIKA INI

ANWAR MEMANG

DAH GILA

NAK JADI PM

TAPI DALAM PENJARA

AMIN

BILA KELUAR

 PENJARA

GILA MENJADI JADI

AMIN

KACAU SANA

 KACAU SINI

AMIN

SABOTAJ SANA

TEMBAK SINI 

AMIN

NIK NAZMI SANA

JO ABDUL SINI

AMIN

WILLIAM SANA

DOLAH SANI SINI

AMIN

AKHIRNYA RUNTUH

KERAJAAN

 PAKATAN HARAPAN

AMIN3 ulasan:

Awanama berkata...

Apa pun kata²/cakap² orang politik, kita sudah makan daging haram selama 40 tahun.kalau tahu haram bagus makan daging babi yang memang sudah diharamkan oleh semua agama darpada kasi makan sanak saudara daging haram yang cuma halal disebabkan ada cop halal

Awanama berkata...

Perbedaan yang cukup ketara antara dua tokoh ini :-

1- yang satu dekat 1 Abad otak dan strategi bergeliga

2- lagi satu 3 suku abad 25 tahun tidak ada wawasan kecuali gila PM

3- tokoh yang hebat kerja dia cinta pada negara walau orang kecam sebesar firaun

4- tokoh yang banduan keluar jail perlu bantuan dan raja ampun

5- tokoh akhlak tinggi pasangan hanya 1 sekitar sama dekat 1 abad

6- tokoh banduan pasangan dan ransangan berbagai bagai dari belum jail masuk jail keluar jail taste tidak boleh pada yang satu itu persoalan sendiri mahu tanya...

7- tokoh dekat 1 abad tak perlu minta PM 3 kali wei jackpot!

8- tokoh banduan meraung, meminta, mendesak, meratib, menghengtam meja segala me me masih tidak ada nombor....gila memanjang nak jadi PM

maka ada banyak lagi list untuk bariskan 2 tokoh ini dan anda semua boleh menilai dengan akal dan hati bukan dengan batang dan buah dicelah kelengkang...lesson perbedaan 101 tahun 2021....

Syed Alwi Aljufri berkata...

Janji manismu sudah menjadi janji dicapati itulah nasib kamu labu