Jumaat, 20 Mei 2022

TOLONG JANGAN HINA

Kamarul Zaman layak jadi pegawai khas, kata PM

PERDANA Menteri Ismail Sabri Yaakob berkata tidak timbul isu pensyarah itu layak atau tidak kerana pelantikan itu dibuat berdasarkan pengalaman dan kepakarannya.

“Saya boleh memilih siapa sahaja yang saya fikir saya layak,” katanya susulan pelantikan pensyarah kontroversi Kamarul Zaman Yusoff sebagai pegawai khas di Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Malah katanya beliau tidak perlu mengikut apa yang dikatakan parti lain jika mereka merasakan pelantikan Kamarul itu tidak sesuai.

“Saya boleh memilih orang yang saya rasa layak kalau parti lain kata dia tak layak tidak bermakna saya kena ikut apa yang disebut parti lain,” katanya kepada media selepas menghadiri program rumah terbuka Umno Terengganu di Kuala Terengganu hari ini.

Beliau berkata pemilihan Kamarul adalah tepat dan percaya pensyarah itu boleh melaksanakan tugasnya dengan baik.

“Kamarul seorang yang berpengalaman dan mempunyai kepakaran dalam bidang yang beri kepadanya.

“Saya percaya dia boleh lakukan dan laksanakan tugasnya sebaik mungkin,” katanya.

Pelantikan penganalisis politik itu mendapat kritikan dari pelbagai pihak terutamanya beliau sebelum ini mencetuskan pelbagai kontroversi kerana kenyataan lantang menolak DAP.

Pelantikannya mula diketahui selepas PMO merujuknya sebagai pegawai khas Ismail di media sosial untuk mempromosikan program Simposium Pengantarabangsaan Bahasa Melayu.

Bercakap kepada media, Kamarul mengesahkan pelantikannya dan menyatakan namanya dicadangkan kepada PMO oleh Universiti Utara Malaysia (UUM).

Jelasnya, skop kerjanya tidak menyentuh mengenai politik mahupun dasar.

Beliau berkata tugasnya hanya membantu dalam membuat penyelidikan.

“Sebaliknya saya hanya membantu dalam soal harian selain membuat penyelidikan, yang tidak memerlukan saya untuk menonjolkan diri,” katanya. – 20 Mei, 2022.


WOIT

KAH KAH KAH

WOIT

KAH KAH KAH

AMIN

TOLONG JANGAN

HINA MAMAT NI

KAH KAH KAH

DIA ADA

KELULUSAN

MI SPIK NO INKLIS

KAH KAH KAH

DARI UNIVERSITI

SINTOK ...OOPPPS...

SILAP...

UNIVERSITI UTARA

KAH KAH KAH

JANGAN SEBUT 

SINTOK TAK COMEL

AMIN

KELUARGA 

MALAYSIA

WAJIB TAHU

PELAJAR  SINTOK

SEMUA PAKAI

TALI LEHER

KAH KAH KAH

KHALAS

1 ulasan:

Asrul Sani berkata...

Masa dolu dolu seorang Perdana Menteri boleh lantik sesiapa saja...kambing, lembu, berok atau burung belatuk sebagai Pegawai Khas atau SUSK apa saja. Tak ada sesiapa yang amik pot atau berani buka mulut persoalkan.

Time Mael Sabri ni, dia lantik seekor kaldai jadi punahsihat, orang-orang parti sendiri bangkit persoalkan. Lekeh sungguh la Mael Bera ni. Sekor lagi keldai tua berkurap yang dia nak anto ke Indonesia jadi Duta pun orang ramai nak ludah muka.

Betul la kata pepatah, orang bodoh ni akan lantik sosok yang lebih bodoh lagi agar dia kelihatan cerdik.....