Selasa, 27 Ogos 2013

BUDAYA JADI BARUA MASIH WUJUD





BUDAYA JADI BARUA 
           ADA LAGI





DARI FACEBOOK:
Follow · about an hour ago 

tok janggut? adakah anda mengiktiraf beliau sebagai pahlawan...? jika ya, bagaimana pula dgn yg ni...

siapa di sebelah tok janggut tu..? polis kan...berbangsa apakah dia? jika berbangsa melayu, pd ketika itu, siapa yg pegang polis tanah melayu? tanah melayu sendiri ataupun british???

jd ini bermakna,,, melayu kita iaitu tali barut british sndiri la yg membunuh tok janggut...dan sekarang bg anda, layakkah umno digelar sebagai pejuang kemerdekaan kerana pd masa tersebut, umno bersekonkol dgn british bg menghapuskan pejuang kemerdekaan yg lain...?


KIBARKAN SANG SAKA
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

-----------

3 ulasan:

Awanama berkata...

Ah...itu gambar super impose...dah diedit...tak tulen...kah kah kah...inilah jawapan yang bakal diberi puak penyokong barua...yang aku pelik barua pun dapat sokongan...selalunya orang me-layu ni cukup marah dengan barua...tapi dalam kes ni...barua pulak diangkat julang tinggi meninggi...
Memang sah dah jadi anak emas penyamun...barua terhebat alam ni...patut baik sangat dengan as saud.

air gunung berkata...

Anone 11.02 pg.lu x kan faham selagi lu x ikut n masuk agama melayu kah kah kah kah kah.

Awanama berkata...

tak aper super impose pun...
dalam teks sejarah form 5 zaman aku..
jelas...pihak yg dilawan oleh ulamak/pendekar Melayu Islam dan pejuang nasionalis era API/Komunis adalah pihak yang sama yakni British berbenderakan Union Jack...ini jelas..bukan hasutan..ini fakta..tunggu majalah 3 nanti kat tv3..tak pun Astro History..selain itu..para pembesar dan sultan yang tidak sebulu dgn British sudah diganti/dihalau malah ada dibunuh..tinggallah sultan/ahli politik yg dibonsaikan oleh british sehingga kini.........