Isnin, 30 Disember 2013

KEADILAN KE NAMANYA?







ADAKAH INI ADIL
Michael Schuhmacher, jumlah kekayaan dia dari hasil titik peluh sendiri, US$800 juta. Beri sumbangan kepada mangsa tsunami sebanyak US$10 juta. Anak tiri Najib beli kondo di New York US$33.5 juta. Kalau dia menderma lebih banyak daripada Schuhmacher pun belum tentu dari titik peluh sendiri.

 Apa yang diajar oleh Tukang Agama ialah Michael Schuhmacher akan masuk ke neraka kerana suka makan German Bacon, manakala anak tiri Najib akan masuk syurga dan dapat mengeseks bersama 72 bidadari kerana tak makan German Bacon. Manakala dosa-dosa Shahrizat yang mencuri lembu akan diampuni kerana melawat Mekah sebanyak 3 kali berturut-turut. Adakah ini adil? on BERITA KEMALANGAN
Publish | Delete | Spam
TUNTUT KEADILAN
on 12/30/13

KERANA ALLAH
Mengapa harus kita iri hati jika seorang Melayu beragama Islam mampu membeli sebuah kondo berharga RM110 juta? Sebalik nya kita mesti turut berbangga dan bersyukur kepada Allah swt. Harta semewah demikian bukan lagi hanya semata-mata untuk orang kafir.

 Kunci kemewahan di langit dan bumi adalah di tangan Allah swt. Jika Allah swt ingin melimpahkan segala rezeki kepada anak YABhg. Datin Seri Rosmah Mansor itu adalah hak Ilahi. Mungkin Allah swt dalam maha kebijaksanaan Nya memberi ganjaran kepada keluarga YABhg. kerana jasa-jasa beliau kepada agama, bangsa dan tanah air. Allahwuallam. on SPRM TAK ADA KUASA
Anonymous
on 12/30/13

 


--------------

14 ulasan:

Awanama berkata...

Excuse me..siapa ckp agama ajar michael Schumacher masuk neraka sbb mkn babi?
Agama ajar Allah ampunkan semua dosa kecuali menyekutukan Allah.Kita tak tau urusan mr schumacher dgn tuhan.mungkin ke dia sblm mati beriman..mungkinkah dia mmg beriman tapi org tak tau..org berdosa balasannya neraka..waima anak rasul atau nabi..anak nabi nuh a.s tergolong sbg ahli neraka spt yg dicatat dlm al quran..walaupun seseorang itu islam, kalau dia berbuat dosa ada kemungkinan dia dibalas dgn neraka..kenapa saya ckp ada kemungkinan kerana Allah boleh ampunkan sesiapa yg dia kehendaki..sbb Allah maha mengetahui perbuatan makhlukNya. Allah tak suruh kita sibuk judge org sana sini..
Allah pun boleh ampunkan mr schumacher kalau Allah nak..tolong jgn tomah islam..kelakuan umat islam yg salah tidak boleh dijadikan kayu pengukur agama itu..kalau nk ukur islam dgn seorang muslim boleh rujuk contoh Rasulullah SAW..
just because ramai kristian makan german bacon tak bermakna bacon tu halal mengikut apa yg tertulis dlm bible..

so we cant judge christianity based on what the christians do.nak tau psl christianity baca kitab dia..

Sama mcm org Islam..just becoz ada spesis spt menteri2 kita yg memanggil diri mereka tu muslim..tak semestinya mereka tu mewakili islam.

Pleaselah..nk publish benda2 , please make sure benda yg credible dan cerdik..banyak benda yg TT boleh analisa, takkan benda simple mcm ni pun tak paham perbezaannya.

Pro Rakyat berkata...

Ustaz mana ajar kau bai pergi Mekah 3 kali akan diampunkan dosa. Belum tentu anak Rosmah akan masuk syurga dan dapat kongkek 72 bidadari. Kau belajar agama kat mana ? Banyak komen kat sini maaf cakap cetek agama. Belum tentu semua orang Islam akan masuk syurga dan ada jugak sahabat Nabi yang tak masuk syurga. Syurga dan Neraka ni BUKAN MANUSIA YANG TENTUKAN TAPI ALLAH SWT yang tentukan. Setiap kebaikan atau keburukan akan dibalas Allah SWT walau sekecil atau sebesar mana sekalipun. Kau kata Schumacher banyak derma masuk neraka dan Sharizat yang corrupt masuk syurga adalah silap. Pergi dalamkan ilmu agama lepas tu baru kau komen pasal ni.

Awanama berkata...

"Allahwuallam"???

i rest my case, my lord.

Awanama berkata...

sumaker dah koma la dol. jatuh masa main lompat2 kat atas salji la. tak tau la sempat ngucap ker tak....

Awanama berkata...

Ketahui lah bahawa umat umat yang ber sifat jahiliyah dan khordhingGhell akan di adili apabila mati kelak !

Kesiani lah mereka yang tamak dunia , miskin akhirat.

Schumacher.... Ada hikmah hal terjadi tuk Bangkai Nyawa renung kan sebelum GOL....

Awanama berkata...

Cuba suruh schumacher menyebut, "there is no god but Allah and Muhammad is the last Messenger of Allah" dalam bahasa al-Qur'an.

suruh dia sebut kalimah itu dulu lepas itu baru kita cerita.

dia tak mahu sebut kalimah itu, tak payah cakap banyak lor.

semua-semua yang dia sudah buat selama mana dia hidup, ayam tak patuk, itik tak sudu ma.

kapish akhi?

Awanama berkata...

Anak rosmah, selim melim. Anak Najib, obese! Anak rosmah makan daging, anak Najib makan tulang!
Kah kah kah

Awanama berkata...

memang yg diajar beitulah, org kafir masuk neraka, org islam sejahat mana pun akhirnya akan dapat masuk syurga..

melayu islam bila dgr je keturunan nabi terus disanjung walaupun perangainya jahat

Awanama berkata...

Kaaah kah kah.. Tu la pasal. Nabi dah nasihat. Kalo tak tawu lebih baik DIAM! Asyik pakai logik otak je sampai rasa diri tu hebat! Tak nak pulak berfikir yang pencipta otak tu lagi hebat. Kalo nak terjun lombong, terjun je sensorang dah takyah nak promote kejahilan tu kat orang lain..hihi...kah kah kah.

Awanama berkata...

mamat yang kata alllah bagi rezeki melimpah pada rosmah mesti pass sekolah Sintok

Awanama berkata...

Allah juga melimpahkan rezeki kepada anak Suharto, anak Marcos, anak Mugabe, anak Obiang (Presiden Equitorial Guinea), anak Mobarak anak Zine Abidin Ali, anak Kim Jong Il...Allah memang bermurah hati dengan anak2 pemimpin Third World. Allahwuallam.

DIDI KOTA BELUD berkata...

Apalah...ingat anak janda tak cerdik ke....tengokler darah daging siapa....emok dia naik jet pun tau...apa anak tengok je ke.mm..paparich dio zombie...bagi daging..diamlah dio.....hahhaha hebat rosmah...anak anak semua ikut jejak.....heheheheehh...sejuk perut rosmah mengandungkan mereka...uwekkkkk...sorry termuntah aku....hehehehhee

Awanama berkata...

So kau dengki keturunan Nabi kena sanjung?

Awanama berkata...

Org yg x percaya agama hanya akan mengikut logik akal dan nafsu....buatlah apa yang kau mahu di dunia ini kerana kau pasti akan di adili mengikut amal perbuatanmu hiduplah sepuasmu kerana kamu pasti akan mati dn segala nya akan ditinggalkn...hanya amal perbuatanmu yg akn di hitung...sedarlar manusia kamu bkan binatang yg bila mati hanya akn jdi bangkai...