Rabu, 22 Januari 2014

AGONG BUKAN NABI



KOMENTAR TUKAR TIUB
jelas raja dan agong bukan nabi
jelas raja dan agong bukan khalifah
apa sangkut paut raja dengan agama islam


Agong bukan ketua Islam, hanya Nabi Muhammad boleh tentukan undang-undang Islam

Pakar perlembagaan, Dr Abdul Aziz Bari  berkata, titah Yang di-Pertuan Agong adalah terhad dan  pemerintah tidak berkuasa seperti Nabi Muhammad untuk menentukan undang-undang Islam.


Abdul Aziz berkata, Malaysia tidak mempunyai ketua agama kerana Agong hanya ketua agama di negeri asalnya dan tidak terpakai bagi negeri seperti Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya, Melaka, Pulau Pinang, Sabah dan Sarawak yang tidak mempunyai Sultan.
"Kenyataan yang dibuat oleh Agong dalam isu kalimah Allah minggu lalu tidak mempunyai kesan kepada bukan Islam yang menetap di negeri berkenaan," kata bekas pensyarah UIA itu dalam satu kenyataan hari ini.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/agong-bukan-ketua-islam-hanya-nabi-muhammad-boleh-tentukan-undang-undang-is

KANTOI MANTOI

NAK TIPU MELAYU

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH



DOWN LOAD TUANKU


----------

5 ulasan:

Awanama berkata...

Kenapa mamat si Kontol tu duk sana sini mana mana saja dalam artikel TT..... ? Dia comel yea.....

Saja nak tanya.

Lang berkata...

Kini semua dah terserlah kepincangannya.. kalau dulu rakyat tunggu dah lihat... tidak lagi sekarang

Awanama berkata...

isu kami rakyat miskin.......kais pagi makan kangkung, kais petang pun makan kangkung.......isu pemimpin kangkung.....amalan boros,rasuah dan salahguna kuasa.....ada sesiapa yang peduli ? ada sesiapa peduli hendak berfatwa dan fatwi mana halal mana haram ?.......tapi bila bab akidah bab agama, bab antara manusia dan tuhan...... perlukah lagi orang tengah selain nabi.....kah....kah....kah....

DIDI KOTA BELUD berkata...

Dua perkara....seluar katak hijau tu ko nak try...atau ko memang menyampah dengan download download ni......hahahahahaha

Nazrio berkata...

TT ni jeniH taK tidO maLam, siang ngata umnQ maLam mmikir macam mana naK ngata umnQ esOk siang .. subuh pn taH "subuh gajaH" tobat Lah tt ampun ampoon Lar dengan tunku suar hijO....taK meLayu hiLang beraja....tahu taK Ling Leong Sick MENTERi YG SANGAT KANAMN daLam kabinet BangLar Naik [BN] dah di nobat-kan sa ekor Lagi 'eee'BODo'eee' ni dari Bani PataiL sebagai stupidO fLer dia ungkap daLam bahasa tionghwaa keY.keYkety lepas tu bahasa omputih pastu tertawa key.key.key...makana mader duLu pn bodO pastu badwee pastu kangkong...KeY.KeY.KeY