Rabu, 19 November 2014

GILA NAK JADI POLIS


KOMENTAR
agenda siapa ini?
adalah ini agenda cukong?
yang nak sorokan
perniagaan lendir dan judi?
Pendaftar pertubuhan siasat dakwaan 

PPPM guna uniform serupa PDRM 


Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM) akan menyiasat jika terdapat penggunaan uniform menyerupai Polis Diraja Malaysia (PDRM) oleh anggota Persatuan Perlindungan Pengguna Malaysia (PPPM).
Ketua Pengarah JPPM Mohammad Razin Abdullah berkata siasatan juga akan melihat jika pertubuhan itu melakukan aktiviti menyeleweng daripada matlamat asal penubuhan dan menyalahi undang-undang sedia ada dalam negara.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pendaftar-pertubuhan-siasat-dakwaan-pppm-guna-uniform-menyerupai-pdrm#sthash.hG4UIcv5.dpufKAH KAH KAH

kereta rupa kereta polis
baju macam baji polis
pangkat macam pangkat polis
ini mesti kerja cukong
nak jaga perniagaa lendir
nak jadi kedai mesin judi


CUKONG 

YANG BAIK

 CUKONG 

YANG  MATI
------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dajai punya PPPM patutnya nama dia ialah Pertubuhan Penipu PDRM Malaysia. Kalau pertubuhan ini ditubuhkan oleh negeri UMNO, dia kan dinasihatkan menukar warna biru macam PDRM ke warna biru muda sikit. Anggotanya tidak akan ditahan, semacam PDRM memalukan pasukan sukarelawan Pulau Pinang.
ROS tak berani ambil tindakan tegas atau mengeluarkan kenyataan gempaq macam mana yg mereka keluarkan kepada pasuka sukarelawan P Pinang.

sri hartamas